Ухвала
від 02.12.2019 по справі 360/647/19
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 360/647/19

УХВАЛА

Іменем України

02 грудня 2019 рокусмт Бородянка

Слідчий суддя Бородянського районного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Бородянського відділу Фастівської місцевої прокуратури про подовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110120000423 від 16 червня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 КК України,

встановив:

Слідчий звернувся до суду із вказаним клопотанням, мотивуючи його тим, що слідчим відділенням Бородянського ВП здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110120000423 від 16 червня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 КК України. Досудовим слідством встановлено, що з вересня 2017 року по березень 2018 року службові особи ТОВ "Пісківський завод скловиробів" (код ЄДРПОУ 33894121) за попередньою змовою з ОСОБА_4 привласнили та розтратили майно, належне вказаному товариству, а саме 9000 шт. поліпропіленових листів, які повинні були повернути від ТОВ Торгово-Виробнича Компанія "Перша приватна броварня "Для людей як для себе" на виконання фінансово-господарських відносин. Так 11 червня 2015 року, між ТОВ Торгово-Виробнича Компанія "Перша приватна броварня "Для людей як для себе" та ФОП ОСОБА_5 укладений договір на перевезення вантажу №36/15. Фактичне перевезення здійснював водій ОСОБА_4 автомобілем марки "MAN" д.н.з. НОМЕР_1 з напівпричепом д.н.з. НОМЕР_2 , що належить ФОП ОСОБА_5 23 жовтня 2017 року водій ОСОБА_4 , з метою привласнення та розтрати 9000 шт. поліпропіленових листів, під час їх транспортування зі складу ТОВ Торгово-Виробнича Компанія "Перша приватна броварня "Для людей як для себе" до складу ТОВ "Пісківський завод скловиробів" за адресою: смт Пісківка вул. Тетерівська, 1 не доставив, але того ж дня доставив вказаний товар до складського приміщення ТОВ "Техресурси" за адресою: м.Київ вул. Кайсарова, 1 та реалізував представнику вказаного товариства ОСОБА_6 за 58 500,00 грн. Отримані кошти були поділені між учасниками кримінального правопорушення ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

Під час досудового розслідування проведено ряд слідчих (розшукових) дій, спрямованих на збирання та перевірку зібраних доказів, встановлення обставин, які мають значення для кримінального провадження, зокрема в якості свідків допитані екскомірники матеріального складу ТОВ "ПСЗ" ОСОБА_7 та ОСОБА_8 ,начальника відділуоформлення документів ТОВ "ПСЗ" ОСОБА_9 , ОСОБА_5 підприємця, який надавав послуги перевезення, залучивши ОСОБА_4 в якості водія, головного бухгалтера ТОВ ТВК "ППБ "Для людей як для себе" ОСОБА_10 . На підставі ухвал слідчого судді Бородянського районного суду здійснено тимчасові доступи (виїмки) копій фінансово-господарської документації та товарно-транспортних накладних ТОВ "ПСЗ" і ТОВ ТВК "ППБ "Для людей як для себе", здійснено тимчасовий доступ до документів, які містять інформацію про зв`язок абонентів, наявних у володінні ПрАТ "Київстар", ТОВ "Лайфселл" та ПрАТ "ВФ Україна", проведено огляд документів з інформацією про зв`язок фігурантів злочину, витребувано в ТОВ "ПСЗ" копію журналу в`їзду-виїзду транспортних засобів на територію заводу, направлено постанову про проведення слідчих дій на іншій території до Личаківського ВП ГУНП у Львівській області для допиту свідків з метою встановлення місцезнаходження ОСОБА_4 , направлені запити до відповідних державних установ з метою виявлення та розшуку майна на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, проведено ряд інших процесуальних дій.

На даний час жодній особі не повідомлялося про підозру.

Для закінчення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні потрібно провести ряд слідчих та процесуальних дій, спрямованих на збирання та перевірку зібраних доказів, зокрема: встановити місцезнаходження ОСОБА_4 , повідомити йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та допитати в якості підозрюваного з метою встановлення обставин кримінального правопорушення та ступеню його співучасті з працівниками ТОВ "ПСЗ", встановити місцезнаходження ОСОБА_11 , допитати його в якості свідка з метою встановлення обставин придбання поліпропіленових листів, здійснити тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ "Техресурси", в яких містяться відомості про придбання поліпропіленового листа, встановити перелік та види майна, належного ОСОБА_4 та іншим фігурантам, з метою накладення на нього арешту, дослідити можливі обставини легалізації (відмивання) фігурантами доходів, одержаних злочинним шляхом, провести обшуки з метою встановлення місцезнаходження майна, яке виступило предметом привласнення та розтрати, вилучити його та накласти на нього арешт, провести судову товарознавчу експертизу для визначення вартості поліпропіленових листів та піддонів, витребувати в органів державної влади та місцевого самоврядування відомості, що характеризують особу ОСОБА_4 , зокрема здійснити тимчасовий доступ, що знаходяться у володіння ГУ ДМС у Львівській області.

Клопотання про продовження строку досудового розслідування мотивовано тим, що у кримінальному провадженні не в повному обсязі виконані слідчі дії, спрямовані на отримання та перевірку отриманих в ньому доказів, тому для повного, об`єктивного та всебічного дослідження всіх обставин провадження, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення слідчий просив продовжити строк досудового слідства, на дванадцять місяців, оскільки провести необхідні слідчі дії у передбачений законом строк, до 16 грудня 2019 року не представилось можливим, у зв`язку зі складністю кримінального провадження та значним обсягом слідчих (процесуальних) дій. Тому для отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду необхідний додатковий строк не менше дванадцяти місяців.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, приходу до наступних висновків.

Відповідно до ст.219 КПК України строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч.1 ст.294 КПК України якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 КПК України, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктам 1-3 частини другої статті 219 КПК України.

Оскільки у вказаному кримінальному провадженні слідчі дії виконані не в повному обсязі, слідчим доведено, що завершити досудове розслідування у передбачений законом строк, до 16 грудня 2019 року неможливо, то за таких обставин клопотання необхідно задовольнити.

Керуючись ст. 294 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018110120000423 від 16 червня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 КК України до дванадцяти місяців, тобто до 16 грудня 2020 року.

Головуючий-суддяОСОБА_12

Дата ухвалення рішення02.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86044875
СудочинствоКримінальне
Сутьподовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110120000423 від 16 червня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —360/647/19

Ухвала від 20.01.2021

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 12.01.2021

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 03.04.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 02.12.2019

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 01.10.2019

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 24.06.2019

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 24.06.2019

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні