Ухвала
від 04.12.2019 по справі 923/331/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

04 грудня 2019 року Справа № 923/331/16

Господарський суд Херсонської області у складі судді Сулімовської М.Б., за участю секретаря судового засідання Мальцевої О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в межах провадження у справі про банкрутство Державного підприємства "Новотроїцький елеватор" заяву

за позовом: Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради

до відповідача: Державного підприємства "Новотроїцький елеватор"

про стягнення 277426,60 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: КП "Генічеське бюро технічної інвентаризації" - Дмитрук С.С. (посвідчення № 549 від 20.06.2012р.), адвокат, ордер ХС № 138220 від 04.12.2019р., довіреність № 599 від 19.06.2019р.

від відповідача: Матвєєва-Вац Н.В. (паспорт НОМЕР_1 , виданий Суворовським РВ у м.Херсоні УДМС України в Херсонській області 24.09.2013р.), представник, довіреність від 04.11.2019р.,

в с т а н о в и в:

Позивач Комунальне підприємство "Генічеське бюро технічної інвентаризації" Херсонської обласної ради звернувся до господарського суду із позовом до відповідача розпорядника майна ДП "Новотроїцький елеватор" арбітражного керуючого Абрамова В.В., м.Київ, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Державне підприємство "Новотроїцький елеватор", смт.Новотроїцьке Херсонської області про стягнення заборгованості в сумі 277426,60 грн.

Ухвалою суду від 07.10.2019р. позовну заяву залишено без руху, встановлено заявнику строк для усунення недоліків заяви.

29.10.2019р. позивачем подано заяву про усунення недоліків позовної заяви, в тому числі скориговану позовну заяву, відповідно до якої позивач КП "Генічеське бюро технічної інвентаризації" просить стягнути 277426,60 грн. заборгованості з відповідача Державного підприємства "Новотроїцький елеватор", смт.Новотроїцьке Херсонської області.

Ухвалою суду від 04.11.2019р. позовну заяву Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" до ДП "Новотроїцький елеватор" про стягнення 277426,60 грн. передано для розгляду в межах справи №923/331/16 про банкрутство Державного підприємства "Новотроїцький елеватор" (код ЄДРПОУ 00956543, вул.Безроднього,154, смт.Новотроїцьке, Новотроїцький район, Херсонська область, 75300).

Позовні вимоги обґрунтовані невиконанням відповідачем умов укладених між сторонами договорів підряду в частині оплати виконаних робіт.

Ухвалою від 05.11.2019р. позовну заяву Комунального підприємства "Генічеське бюро технічної інвентаризації" прийнято до розгляду та відкрито відокремлене провадження в межах справи №923/331/16 про банкрутство ДП "Новотроїцький елеватор", ухвалено розгляд позовної заяви здійснювати у порядку загального позовного провадження; запропоновано відповідачу не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду письмовий відзив (заперечення) на позовну заяву із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення та призначено підготовче засідання на 04.12.2019р.

18.11.2019р. на виконання вимог ухвали суду позивачем надано додаткові документи.

Відповідач своїм правом не скористався, відзив на позовну заяву не надав.

В судове засідання з`явились представники позивача та відповідача.

Інші учасники, належним чином повідомлені про час, дату та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явились.

Відповідно до частини 1 статті 177 Господарського процесуального кодексу України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з частиною 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України, у підготовчому засіданні суд: 1) оголошує склад суду, а також прізвища секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з`ясовує наявність підстав для відводів; 2) з`ясовує, чи бажають сторони укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; 3) у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; 4) вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; 5) може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; 6) з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; 7) з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; 8) вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; 9) за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення; 10) вирішує заяви та клопотання учасників справи; 11) направляє судові доручення; 12) встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; 13) встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення; 14) встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення; 15) встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання; 16) з`ясовує розмір заявлених сторонами судових витрат; 17) вирішує питання про колегіальний розгляд справи; 18) призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті; 19) здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 2 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України, підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Згідно з частиною 2 статті 185 Господарського процесуального кодексу України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому засіданні представник позивача зазначив, що повідомив про всі обставини справи, які відомі, а також надав всі докази, на які посилається, заяв та клопотань, пов`язаних з розглядом справи, не має.

Враховуючи те, що судом остаточно з`ясований предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників справи; визначені обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрані відповідні докази; вчинені усі дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження у справі та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням приписів ч.5 ст.185 Господарського процесуального кодексу України, господарським судом з`ясовано думку представників сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 177, 181, 182, 183, 185, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1. Закрити підготовче провадження по справі.

2. Призначити справу до судового розгляду по суті в засіданні на 17 грудня 2019 року о 14:30, яке відбудеться в залі судових засідань № 318 господарського суду (м. Херсон, вул. Театральна, 18).

3. Явку в судове засідання повноважних представників учасників провадження визнано обов`язковою.

4. Звернути увагу учасників справи, що відповідно до частини 1 статті 202 Господарського процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

5. Роз`яснити сторонам, що згідно ст. 80 ГПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

6. Копію ухвали направити учасникам судового процесу, розпоряднику майна арбітражному керуючому Абрамову В.В.

Ухвала суду набрала законної сили 04.12.2019р., оскарженню не підлягає.

Суддя М.Б. Сулімовська

Дата ухвалення рішення04.12.2019
Оприлюднено05.12.2019
Номер документу86107182
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 277426,60 грн.

Судовий реєстр по справі —923/331/16

Постанова від 24.11.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 07.10.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 07.10.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 14.08.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 03.08.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 13.04.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 25.02.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Рішення від 15.01.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні