Ухвала
від 03.12.2019 по справі 490/5157/15-ц
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

н\п 2/490/3466/2019 Справа № 490/5157/15-ц

Центральний районний суд м. Миколаєва


У Х В А Л А

про забезпечення доказів

03 грудня 2019 року Центральний районний суд м. Миколаєва у складі:

Головуючого судді - Гуденко О.А.,

При секретарі - Дудник Г.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника відповідача про витребування доказів по цивільній справі за позовом ПАТ "Райффайзен банк Аваль" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до відповідача з позовом про стягнення заборгованості за кредитним договором.

03.12.2019 року у відкритому судовому засіданні за клопотанням представника відповідача витребувати у позивача ПАТ "Райффайзен банк Аваль" : - розгорнутий розрахунок погашень відповідачем кредитних зобов язань за кредитним договором № 014/08-112/74040 від 19.12.2007 року;

- розрахунок заборгованості відповідача за кредитним договором № 014/08-112/74040 від 19.12.2007 року;

- належним чином завірені копії всіх вимог про дострокове погашення кредитних зобов язань та докази відправлення вказаних вимог на адресу відповідача.

Згідно ч. 1,2 ст. 116 ЦПК України cуд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Правилами ст. 117 цього Кодексу передбачено, що у заяві про забезпечення доказів зазначається: найменування суду, до якого подається заява; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) іншої сторони (сторін), якщо вона відома заявнику, а також якщо відомі відомості, що її ідентифікують: її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти; докази, забезпечення яких є необхідним, а також обставини, для доказування яких вони необхідні; обґрунтування необхідності забезпечення доказів; спосіб, у який заявник просить суд забезпечити докази, у разі необхідності - особу, у якої знаходяться докази; перелік документів, що додаються до заяви. Заява підписується заявником або його представником. До заяви, яка подана представником заявника, має бути додано документ, що підтверджує його повноваження. За подання заяви про забезпечення доказів сплачується судовий збір у розмірі, встановленому законом. Документ, що підтверджує сплату судового збору, додається до заяви. Суд, встановивши, що заяву про забезпечення доказів подано без додержання вимог цієї статті, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Згідно ст.118 ЦПК України, заява про забезпечення доказів розглядається в судовому засіданні в загальному порядку, передбаченому цим Кодексом, з особливостями, встановленими цією статтею.

Відповідно до ч.3, 4 ст.116 ЦПК України заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви. Забезпечення доказів до подання позовної заяви здійснюється судом першої інстанції за місцезнаходженням засобу доказування або за місцем, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія. Забезпечення доказів після подання позовної заяви здійснюється судом, який розглядає справу.

На підставі вищевикладене, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 116 - 119 ЦПКУкраїни, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у позивача ПАТ "Райффайзен банк Аваль" : - розгорнутий розрахунок погашень відповідачем кредитних зобов язань за кредитним договором № 014/08-112/74040 від 19.12.2007 року;

- розрахунок заборгованості відповідача за кредитним договором № 014/08-112/74040 від 19.12.2007 року;

- належним чином завірені копії всіх вимог про дострокове погашення кредитних зобов язань та докази відправлення вказаних вимог на адресу відповідача..

Згідно ч.7 ст. 84 ЦПК України зобовязати ПАТ "Райффайзен банк Аваль", у разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, або неможливості подати такий доказ у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Миколаївської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання. А також не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала про забезпечення доказів є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Суддя Центрального районного суду

м. Миколаєва Гуденко О.А.

Дата ухвалення рішення03.12.2019
Оприлюднено06.12.2019
Номер документу86132374
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —490/5157/15-ц

Постанова від 18.07.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Рішення від 21.10.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 07.09.2020

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 06.09.2019

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 06.09.2019

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні