Ухвала
від 05.12.2019 по справі 910/14858/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

05.12.2019Справа № 910/14858/19 Господарський суд міста Києва у складі судді Полякової К.В., розглянувши клопотання Драбівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Черкаській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі

за позовом Приватного акціонерного товариства "Перший Київський машинобудівний завод"

до 1) Драбівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Черкаській області; 2) Державного підприємства "Сетам"; 3) Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроміл Дистрибьюшн"; 4) Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Меридіан"

за участю третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Фонд державного майна України; третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Головне управління Державної податкової служби у м. Києві; третьої особи-3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гембарська Світлана Іванівна

про визнання правочинів недійсними, визнання недійсним свідоцтва про придбання майна та скасування записів про державну реєстрацію прав

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство "Перший Київський машинобудівний завод" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до 1) Драбівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Черкаській області, 2) Державного підприємства "Сетам", 3) Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроміл Дистрибьюшн", 4) Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Меридіан" про визнання правочинів недійсними, визнання недійсним свідоцтва про придбання майна та скасування записів про державну реєстрацію прав.

Ухвалою суду від 04.11.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження, залучено до участі у справі: третю особу-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Фонд державного майна України; третю особу-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Головне управління Державної податкової служби у м. Києві; третю особу-3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембарську Світлану Іванівну, а також призначено підготовче судове засідання на 10.12.2019 о 14:30 год.

03.12.2019 через відділ діловодства та документообігу суду від відповідача-1 надійшло клопотання від 02.12.2019 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з огляду на неможливість забезпечити свою участь чи участь уповноваженого представника в судовому засіданні у приміщенні Господарського суду міста Києва.

Частинами 1, 2, 5, 7 статті 197 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Згідно пункту 17.6 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в межах приміщення суду здійснюється за допомогою технічних засобів, що функціонують у судах на день набрання чинності цією редакцією Кодексу, за правилами, встановленими цією редакцією Кодексу.

Наразі існують обмежені технічні можливості Господарського суду міста Києва на проведення судових засідань в режимі відеоконференції, оскільки в суді наявні лише два зали судового засідання, обладнані технічними засобами для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, зі щільним графіком проведення судових засідань, та можливість провести судове засідання 10.12.2019 о 14:30 год. з розгляду даної справи в режимі відеоконференції в цих залах відсутня.

У зв`язку із вищевикладеним, клопотання Драбівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Черкаській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції не підлягає задоволенню.

Також, слід зазначити, що в разі неможливості направити уповноваженого представника в судове засідання 10.12.2019, представник відповідача-1 не позбавлений права направити до суду додаткові письмові пояснення, документи з викладеною правовою позицією відповідача-1, разом з клопотанням про розгляд справи за відсутності представника.

З огляду на вищевказане, керуючись ст.ст.197, 234, 235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання Драбівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Черкаській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Дата підписання: 05.12.2019.

Суддя К.В. Полякова

Дата ухвалення рішення05.12.2019
Оприлюднено09.12.2019
Номер документу86140333
СудочинствоГосподарське
Сутьдержавну реєстрацію прав

Судовий реєстр по справі —910/14858/19

Ухвала від 20.02.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 23.12.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 22.11.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 08.11.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 08.11.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 11.10.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 12.09.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 17.01.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 08.12.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

Ухвала від 06.12.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Могил С.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні