Ухвала
від 09.12.2019 по справі 148/2129/19
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/2129/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 грудня 2019 року м. Тульчин

Тульчинський районний суд

Вінницької області в складі : судді Саламахи О.В.,

за участю: секретаря Немирівської Ю.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Клебанської сільської ради Тульчинський район Вінницька область до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Тульчинського районного суду Вінницької області на розгляді перебуває цивільна справа за позовом Клебанської сільської ради Тульчинський район Вінницька область до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав.

Позивач при зверненні до суду у позовній заяві заявив клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи Служби у справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації.

Під час підготовчого судового засідання представник позивача підтримав зазначене клопотання і просив його задовольнити.

Відповідачі висловили позицію згідно якої не заперечують проти залучення до участі у справі служби у справах дітей.

Частиною 1 статті 53 ЦПК України, встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно частини 5 цієї ж статті, визначено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Нормами статті 192 ЦПК України, передбачено, що у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Таким чином, рішення у зазначеній справі може вплинути на права та інтереси неповнолітніх дітей, у зв`язку з чим, участь Служби у справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації, як органу опіки і піклування та суб`єкта владних повноважень, що здійснює повноваження у сфері забезпечення прав дітей, є необхідним з метою недопущення порушення прав останніх.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про задоволення клопотання про залучення Служби у справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача, надавши строк для подання письмових пояснень на позовну заяву або відзив у випадку його надходження.

На підставі викладено і керуючись ст. 53, 192 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Залучити до участі у справі Службу у справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації , як третю особу, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Визначити Службі у справах дітей Тульчинської районної державної адміністраціїстрок 15 днів на подання письмових пояснень з моменту отримання останньою позовної заяви з додатками або відзиву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Тульчинського районного суду

Вінницької області О.В. Саламаха

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86210302
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання дітей без позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —148/2129/19

Рішення від 22.01.2020

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Рішення від 22.01.2020

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні