Ухвала
від 11.12.2019 по справі 923/1017/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про затвердження мирової угоди

11 грудня 2019 року Справа № 923/1017/18

Господарський суд Херсонської області у складі судді Нікітенка С.В. , розглянувши заяву приватного виконавця виконавчого округу Херсонської області Манікіна Д.С. про затвердження мирової угоди, у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "НАСІННЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ" м. Чернігів, код ЄДРПОУ 36045753,

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпро" с. Михайлівка Нововоронцовського району Херсонської області, код ЄДРПОУ 03784887,

про стягнення 1568210,08 грн.

За зустрічною позовною заявою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпро",

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Насіння Чернігівщини"

про стягнення 65074,05 грн.

Без виклику сторін.

в с т а н о в и в:

Рішенням Господарського суду Херсонської області від 15.05.2019 позовні вимоги за первісним позовом задоволені частково, стягнуто на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Насіння Чернігівщини" вартість отриманого за договором насіння в сумі 30100,00 грн., пеню за прострочення оплати вартості отриманого насіння в сумі 3880,01 грн. та судовий збір в розмірі 510,45 грн. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Позовні вимоги за зустрічним позовом задоволені повністю. Стягнуто на користь Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпро" 65074,05 грн. та 1921 грн. судового збору.

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 10.09.2019 рішення Господарського суду Херсонської області від 15.05.2019 скасовано, прийнято нове рішення, яким позовні вимоги за первісним позовом задоволено частково, стягнуто з СТОВ Дніпро на користь ТОВ Торговий Дім Насіння Чернігівщини вартість отриманого за договором насіння в сумі 30100,00 грн., пеню за прострочення оплати вартості отриманого насіння в сумі 3880,01 грн., передоплату за договором в сумі 483376,20 грн., штраф за невиконання вимог договору щодо кількості та якості продукції в розмірі 1050825,00 грн. та 23522,73 судового збору. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено. В задоволенні зустрічного позову відмовлено в повному обсязі та стягнуто з відповідача на користь позивача 37401,02 грн. судового збору за розгляд апеляційної скарги та доручено Господарському суду Херсонської області видати накази із зазначенням необхідних реквізитів.

У зв`язку із перебуванням судді Литвинової В.В. у відпустці, у справі № 923/1017/18 за розпорядженням № 429 від 24.09.2019 проведений повторний автоматизований розподіл справи.

Згідно витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24.09.2019, визначено суддю по справі - Нікітенко С.В.

Ухвалою від 24 вересня 2019 року прийнято справу до провадження на виконання Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 10.09.19 видано накази.

06 грудня 2019 року до суду від приватного виконавця виконавчого округу Херсонської області Манікіна Д.С. надійшла заява про затвердження мирової угоди, укладеної сторонами виконавчого провадження.

Обґрунтовуючи подану заяву державний виконавець зазначає наступне.

06 грудня 2019 року від сторін виконавчого провадження надійшла спільна заява про укладання між ними мирової угоди стосовно виконання наказу №923/1017/18 від 24 вересня 2019 року.

Відповідно до частини 2 статті 19 Закону України Про виконавче провадження сторони у процесі виконання рішення відповідно до процесуального законодавства мають право укласти мирову угоду, що затверджується (визнається) судом, який видав виконавчий документ.

Частиною 1 статті 330 Господарського процесуального кодексу України мирова угода, укладена між сторонами, або заява про відмову стягувача від примусового виконання в процесі виконання рішення подається в письмовій формі державному або приватному виконавцеві, який не пізніше триденного строку передає її для затвердження до суду, який видав виконавчий документ.

За таких обставин, державний виконавець звернувся до господарського суду з заявою про затвердження зазначеної мирової угоди. На підтвердження свої тверджень, до поданої заяви державним виконавцем надано наступні документи: копію посвідчення приватного державного виконавця, постанову по відкриття виконавчого провадження, спільну заяву сторін виконавчого провадження про затвердження мирової угоди, мирову угоду від 25 листопада 2019 року, копію виписки є ЄДР, протокол загальних зборів учасників № 5 від 10.10.2019, наказ про призначення директора СТОВ "Дніпро".

Відповідно до ст. 330 Господарського процесуального кодексу України, мирова угода, укладена між сторонами, або заява про відмову стягувача від примусового виконання в процесі виконання рішення подається в письмовій формі державному або приватному виконавцеві, який не пізніше триденного строку передає її для затвердження до суду, який видав виконавчий документ. Питання затвердження мирової угоди у процесі виконання рішення, задоволення заяви про відмову стягувача від примусового виконання рішення вирішується судом протягом десяти днів з дня надходження до суду відповідної заяви, про що постановляється ухвала. Суд має право відмовити у затвердженні мирової угоди у процесі виконання рішення з підстав, визначених статтею 192 цього Кодексу, а у задоволенні заяви про відмову від примусового виконання рішення - з підстав, визначених статтею 191 цього Кодексу

Статтею 46 Господарського процесуального кодексу України передбачено, зокрема, право сторін укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Вирішуючи питання щодо укладеної між сторонами мирової угоди у справі № 923/1017/18 на стадії виконання рішення, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст.192 Господарського процесуального кодексу України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди.

Мирова угода - це договір, який укладається сторонами з метою припинення спору, на умовах, погоджених сторонами. Сторонами мирової угоди можуть бути лише позивач і відповідач, а також третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору. Лише ці особи підписують мирову угоду. Інші особи, які беруть участь у справі, мирової угоди не підписують.

Надана для затвердження мирова угода у даній справі укладена між Товариством з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Насіння Чернігівщини" і Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпро", яка підписана генеральним директором позивача - Берестовим С.О. та директором відповідача - Зеленчук А.В., повноваження зазначених осіб підтверджено інформацією, що міститься у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

Згідно до ст. 193 Господарського процесуального кодексу України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і строки, передбачені цією угодою.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження".

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Судом встановлено, що умови мирової угоди не суперечать закону та не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, мирова угода підписана повноважними представниками сторін та укладена в інтересах обох сторін. Підстави, встановлені ч.5 ст.192 ГПК України, для постановлення ухвали про відмову у затвердженні мирової угоди, судом не встановлені.

Перевіривши, повноваження сторін вчиняти відповідні дії та дослідивши текст поданої на затвердження суду мирової угоди, а також зважаючи на те, що в даному випадку умови угоди стосуються прав та обов`язків учасників справи щодо предмету позову, мирова угода укладена в інтересах сторін, не зачіпає інтересів третіх осіб, підписана уповноваженими особами, умови мирової угоди не суперечать закону та не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, суд дійшов висновку про те, що заява про затвердження мирової угоди підлягає задоволенню.

З огляду на вищевикладене, приймаючи до уваги, що мирова угода, укладена між сторонами з метою врегулювання спірних відносин, які виникли в процесі виконання рішення, підписана повноважними особами та відповідає вимогам чинного законодавства України, суд, переконавшись, що сторонам відомі наслідки укладення мирової угоди, вважає, що зазначена мирова угода підлягає затвердженню в порядку ст. 330 Господарського процесуального кодексу України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 330, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

п о с т а н о в а :

1. Затвердити мирову угоду в процесі виконання постанови Південно-західного апеляційного господарського суду від 10.09.2019р. у справі №923/1017/18, на наступних умовах:

Мирова угода

м. Херсон 25 листопада 2019 року

Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий Дім Насіння Чернігівщини (код ЄДРПОУ 36045753), в особі генерального директора Берестового Сергія Олексійовича, що діє на підставі Статуту (надалі - Стягувач)

та

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Дніпро (код ЄДРПОУ 03784887), в особі директора Зеленчука Андрія Васильовича, що діє на підставі Статуту (надалі - Боржник)

прийшли до наступної угоди:

1. Предметом даної мирової угоди є врегулювання заборгованості Боржника перед Стягувачем на підставі Постанови Південно-західного апеляційного господарського суду від 10 вересня 2019 року по справі 923/1017/18, яка перебуває на примусовому виконанні у приватного виконавця виконавчого округу Херсонської області Манікіна Дмитра Сергійовича, виконавче провадження № 60270131.

2. Боржник добровільно сплачує Стягувачу 600495,96 (шістсот тисяч чотириста дев`яносто п`ять гривень 96 коп.) двома частинами. Перший платіж у розмірі 250000 (двісті п`ятдесят тисяч гривень 00 коп.) Боржник сплачує у 7 денний термін з дня скасування арешту рахунків Боржника. Другий платіж у розмірі 350495,96 (триста п`ятдесят тисяч чотириста дев`яносто п`ять гривень 96 коп.)

Боржник сплачує Стягувачу протягом 30 днів з дня сплати першого платежу. Оплата здійснюються у національній грошовій одиниці України (гривні), шляхом безготівкового перерахування грошових коштів на рахунок Стягувача, зазначений у цій Мировій угоді.

3. З моменту затвердження мирової угоди партія продукції в кількості 34530 кг, поставлена Боржником згідно Договору контрактації сільськогосподарської продукції № 22/02/18К від 22 лютого 2018 року, вважається прийнятою Стягувачем за ТТН № 24 від 14.08.2018р. Стягувач сплачує Боржнику залишок вартості даної партії Продукції в сумі 100495,96 грн. (за вирахуванням здійсненої передоплати в сумі 483376,20 грн.) у семиденний термін з моменту отримання від Боржника повної суми коштів, зазначеної в п.2 даної мирової угоди.

4. З моменту затвердження мирової угоди Стягувач відмовляється від будь-яких майнових та немайнових претензій, включно із пенею, штрафом та іншим санкціями, поверненням передоплати чи авансу, пов`язаними із виконанням Договору контрактації сільськогосподарської продукції № 22/02/18К від 22 лютого 2018 р.

5. З моменту затвердження мирової угоди Боржник відмовляється від будь-яких майнових та немайнових претензій, включно із пенею, штрафом та іншим санкціями, вимогами щодо повернення товару, пов`язаними із виконанням Договору контрактації сільськогосподарської продукції № 22/02/18К від 22 лютого 2018 р.

6. З моменту затвердження мирової угоди та виконання Сторонами п.п. 2, 3 даної мирової угоди, Договір контрактації №22/02/18К від 22 лютого 2018 року вважається виконаним в повному обсязі та припиненим у зв`язку із його повним виконанням.

7. Стягувач відмовляється від примусового виконання Постанови Південно-західного апеляційного господарського суду від 10 вересня 2019 року по справі 923/1017/18.

8. Виконавче провадження № 60270131 підлягає закінченню на підставі п. 2 ч. 1 ст. 39 Закону України Про виконавче провадження .

9. У разі невиконання Боржником п.2 даної мирової угоди протягом 7 днів з дня спливу встановлених у ньому термінів, з Боржника на користь Стягувача стягується штраф у розмірі 1000000,00 (один мільйон) грн.

10. У разі невиконання Сгягувачем п.3 даної мирової угоди протягом 7 днів з дня спливу встановлених у ньому термінів, зі Стягувача на користь Боржника стягується штраф у розмірі 200000,00 (двісті тисяч) грн.

11.Боржник та Стягувач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі й держави.

12. Сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї Мирової угоди вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання будь-яких зустрічних претензій.

13. Мирова угода укладена у 4 примірниках, по одному для кожної із сторін, одному для суду та одному для виконавця.

14. Мирова угода подається виконавцю для передачі для затвердження до Господарського суду Херсонської області.

Стягувач: Боржник:

ТОВ ТД НАСІННЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ СТОВ ДНІПРО

вул. Олега Міхнюка, 21а, м. Чернігів, 14013 вул. Леонтіївська, 40, с. Михайлівка,

ЄДРПОУ 36045753, Нововоронцовський р-н,

ІПН НОМЕР_1 Херсонська область, 74230

IBAN UA НОМЕР_2 ЄДРПОУ 03784887

АТ Полікомбанк м. Чернігів ІПН 037848821175

тел.: 0462-72-75-85 р/р НОМЕР_3

АТ РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ

МФО 380805 тел.: 05533 36233

Генеральний директор Директор

(підпис) С.О. Берестовий (підпис) А.В. Зеленчук

2. Ухвала, на підставі ч.2 ст.193, ч.3 ст.327 ГПК України та п. 2 ч. 1ст. 3 Закону України "Про виконавче провадження", в частині затвердження мирової угоди, є виконавчим документом.

Стягувачем за цією ухвалою є - Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Насіння Чернігівщини", вул. Олега Міхнюка, 21а, м. Чернігів, 14013, ЄДРПОУ 36045753.

Боржником за цією ухвалою є - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпро", вул. Леонтіївська, 40, с. Михайлівка, Нововоронцовський район, Херсонська область , код ЄДРПОУ 03784887.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та у відповідності до ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" може бути пред`явлена до виконання протягом трьох років з наступного дня після набрання законної сили.

5. Ухвала набрала законної сили 11.12.2019 року.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга у відповідності до частини 1 статті 256 ГПК України протягом десяти днів з дня її підписання

Ухвалу підписано 11.12.2019р.

Суддя С.В. Нікітенко

Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86245377
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1017/18

Ухвала від 11.12.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 22.11.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Случ О.В.

Ухвала від 21.10.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Случ О.В.

Ухвала від 24.09.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Постанова від 10.09.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 09.08.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 29.07.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 08.07.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Рішення від 15.05.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 25.04.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні