Рішення
від 12.12.2019 по справі 905/1583/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

(вступна та резолютивна частини)

12.12.2019 Справа № 905/1583/19

Господарський суд Донецької області у складі судді Величко Н.В.

при секретарі судового засідання Пузіковій Ю.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали

за позовом: Фізичної особи - підприємця Полупанової Зінаїди Миколаївни (Ідентифікаційний код НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ),

до відповідача: Комунального підприємства "Комбінат комунальних підприємств" (код ЄДРПОУ: 03343226, адреса: 87515, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Грецька, буд. 41),

про: визнання укладеним договору про надання ритуальних послуг -,

за участю представників сторін:

від позивача: не з`явилися;

від відповідача: не з`явилися, -

Керуючись ст.ст. 73 - 86, 91, 123, 129, 233, 236-241 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги задовольнити.

Визнати укладеним договір про надання ритуальних послуг між Фізичною особою - підприємцем Полупановою Зінаїдою Миколаївною (Ідентифікаційний код НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) та Комунальним підприємством Комбінат комунальних підприємств (код ЄДРПОУ 03343226, адреса: 87515, Донецька обл., м. Маріуполь, вул. Грецька, 41,) в наступній редакції:

ДОГОВІР

про надання ритуальних послуг

м. Маріуполь


2019 року

Ми, що нижче підписалися: Ритуальна служба - комунальне підприємство Комбінат комунальних підприємств , іменоване надалі Ритуальна служба , якому відповідно до Закону України Про поховання та похоронну справу Маріупольською міською радою рішенням від 22 березня 2005 року №972 делеговані функції і повноваження ритуальної служби, в особі Степанкової Галини Юріївни, діючого на підставі Статуту з одного боку, та фізична особа-підприємець Полупанова Зінаїда Миколаївна, іменована надалі Виконавець послуг , що діє на підставі свідоцтва про державну реєстрацію - з іншого боку, а разом - Сторони уклали цей договір про таке:

1. Предмет договору

1.1. Предметом договору є надання ритуальних послуг.

1.2. Взаємовідносини між Ритуальною службою і Виконавцем послуг регулюються Конституцією України, Законом України Про поховання та похоронну справу , Наказом державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003р. №193 Про затвердження нормативно-правових актів щодо реалізації Закону України Про поховання та похоронну справу (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 08 вересня 2004 р. за №1110/9709), іншим законодавством України та цим Договором.

1.3. Господарські відносини між Ритуальною службою та Виконавцем послуг визначаються за згодою сторін.

2. Права сторін

2.1. Ритуальна служба має право:

2.1.1. Надавати ритуальні послуги, не передбачені необхідним мінімальним переліком окремих видів ритуальних послуг, виготовляти та реалізовувати згідно з чинним законодавством предмети ритуальної належності.

2.1.2. Здійснювати дії щодо організації поховання померлого.

2.1.3. На підставі договору - замовлення надавати ритуальні послуги з поховання померлих громадян на відкритих кладовищах та з правом під поховання.

2.1.4. Самостійно, на підставі звернення осіб, які зобов`язалися поховати померлого (далі за текстом - Замовник), виготовляти та реалізовувати предмети ритуальної належності, якщо вони відповідають державним стандартам передбаченими законодавством.

2.2. Виконавець послуг має право:

2.2.1. Відповідно до договору-замовлення надавати ритуальні послуги, відносно організації та проведення поховання померлих громадян на території відкритих кладовищ м. Маріуполя та віднесених до нього селищ. Відповідно до договору-замовлення надавати ритуальні послуги:

- реалізація предметів ритуальної належності;

- копання могили (викопування могили ручним або механізованим способом, опускання трут з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу та одноразове прибирання території біля могили);

- монтаж та демонтаж намогильної споруди при організації підпоховання в існуючу могилу;

- надання послуг катафалка;

- доставка померлого та/або труни за адресою, погодженою із Замовником та інші.

2.2.2. Самостійно, на підставі звернення осіб, які зобов`язалися поховати померлого, виготовляти та реалізовувати предмети ритуальної належності, якщо вони відповідають державним стандартам та затвердженій вартості, передбаченим законодавством (стаття 12 Закону України Про поховання та похоронну справу .

2.2.3. Отримувати безперешкодний доступ на територію кладовища для виконання робіт, які зазначені в договорі про надання ритуальних послуг та договорі-замовленні на організацію та проведення поховання у часи роботи кладовища.

2.2.4. У разі наявності, безоплатно отримувати місця для поховання померлого чи урни з прахом померлого на кладовищі (у колумбарії в разі його створення).

2.2.5. Користуватися іншими правами передбачені дійсним договором.

3. Обов`язки сторін

3.1. Ритуальна служба зобов`язана:

3.1.1. При зверненні особи, що зобов`язалася поховати померлого, забезпечити укладання договорів-замовлень, урахувавши при цьому побажання Замовника щодо Виконавців послуг.

3.1.2. Відповідно до договору-замовлення забезпечити організацію та проведення поховання померлого у встановленому законодавством порядку, з урахуванням волевиявлення померлого, висловленого при житті, а в разі його відсутності з урахуванням побажання родичів.

3.1.3. У місцях оформлення договорів-замовлень надати Замовникові (виконавцю волевиявлення або особі, яка зобов`язалася поховати померлого) наочну інформацію, передбачену п. 6 Типового положення про ритуальну службу в Україні.

3.1.4. Створити рівні умови для поховання померлих незалежно від їх раси, кольору шкіри, політичних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак.

3.1.5. У разі наявності забезпечити безоплатне виділення земельної ділянки для поховання труни з тілом чи урни з прахом померлого на кладовищі (у колумбарії в разі його створення).

3.1.6. Створити рівні умови Виконавцям послуг.

3.2. Виконавець послуг зобов`язаний:

3.2.1. Подати до ритуальної служби перелік ритуальних послуг, їх характеристику та вартість. У разі внесення змін до вартості ритуальних послуг Виконавець послуг забезпечує доведення нової ціни до Ритуальної служби шляхом передачі документів до ритуальної служби на протязі 10 днів.

3.2.1 При наданні послуги з копання могили на кладовищі гарантувати збереження могил та намогильних споруд, інших елементів благоустрою могил, що розміщені поруч з новими похованнями, та відшкодовувати матеріальні збитки у разі їх пошкодження.

3.2.3. Особи, які задіяні Виконавцем послуг для надання ритуальних послуг, повинні бути ознайомленні зі своїми посадовими обов`язками та проінструктовані в частині знання Закону України "Про поховання та похоронну справу", наказу державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 року №193, ДСанПіН 2.2.028-99 (в частині дотримання санітарно-захисної зони), інших нормативно-правових актів в частині, що стосується здійснення похоронної діяльності.

Приймальники замовлень повинні:

- знати перелік міських кладовищ, на яких дозволено поховання, або підпоховання померлих до родинних могил;

- інформувати Замовника про те, що укладення договору-замовлення на підпоховання померлих до родинних могил проводиться при пред`явленні дозволу від доглядача кладовища.

3.2.4. Видавати працівникам, що задіяні у наданні ритуальних послуг, відповідні посвідчення.

3.2.5. Забезпечити у доступному для огляду місці надання Замовнику наочної інформації про Ритуальну службу, її адресу, телефон, режим роботи, інформації, передбаченої п.6 Типового положення про ритуальну службу в Україні та затверджений у законом передбаченому порядку перелік послуг, які надає ритуальна служба і їх вартість забезпечити у доступному для огляду місці надання Замовнику наочної інформації про Ритуальну службу, її адресу, телефон, режим роботи, інформації, передбаченої п.6 Типового положення про ритуальну службу в Україні та затверджений у законом передбаченому порядку перелік послуг, які надає ритуальна служба і їх вартість.

3.2.6. Реалізовувати предмети ритуальної належності, якщо вони відповідають державним стандартам, та належної якості, додержуючи вимоги нормативних актів щодо розміщення реклами.

3.2.7. Мати спеціальний автотранспорт з відповідним написом на ньому для перевезення померлих громадян та згідно вимог санітарно-епідеміологічної служби регулярно здійснювати санітарну обробку спеціального автотранспорту.

3.2.8. Перевезення пасажирів, здійснюється автотранспортом, який відповідає вимогам діючого законодавства в сфері надання послуг з перевезення пасажирів.

3.2.9. Неухильно дотримуватися вимоги діючого законодавства в сфері надання ритуальних послуг та вимог даного Договору.

4. Відповідальність сторін

4.1. Ритуальна служба несе відповідальність:

4.1.1. За ненадання інформації Замовникові про Виконавців послуг та перелік ритуальних послуг, що можуть надаватися ними.

4.1.2. За неякісну і несвоєчасну організацію, оформлення договору-замовлення. За порушення термінів та неякісне надання ритуальних послуг, установлених договором-замовленням, згідно з вимогами Закону України Про захист прав споживачів .

4.1.3. За недотримання положень чинного законодавства, стандартів та технологій при організації поховання померлих.

4.1.4. За безпідставну відмову Замовнику в оформленні договору-замовлення.

4.2. Виконавець послуг несе відповідальність:

4.2.1. За порушення термінів та неякісне надання ритуальних послуг, установлених договором-замовленням, згідно з вимогами Закону України Про захист прав споживачів .

4.2.2. При недотриманні вимог п. 3.2.2 цього договору Виконавець послуг усуває пошкодження, відшкодовує матеріальні збитки.

4.2.3. За недотримання положень чинного законодавства в частині вимог затверджених стандартів та технологій при наданні ритуальних послуг.

5. Порядок вирішення спорів

5.1. Спори і розбіжності, що можуть виникати внаслідок цього договору, за змогою вирішуватимуться шляхом переговорів між учасниками - Сторонами договору.

У разі неврегулювання спорів і розбіжностей шляхом переговорів, розв`язання спорів здійснюється в судовому порядку.

6. Інші умови

6.1. Представники Сторін, уповноваженні на укладання цього Договору, погодились, що їх персональні дані, які стали відомі Сторонам в зв`язку з укладанням цього Договору, включаються до баз персональних даних Сторін. Підписуючи даний Договір уповноважені представники Сторін дають згоду (дозвіл) на обробку їх персональних даних. Представники Сторін підписанням цього Договору підтверджують, що вони повідомлені про свої права відповідно до ст. 8 Закону України "Про захист персональних даних".

6.2. Виконавець здійснює тільки ті роботи, які не потребують одержання ліцензії. Жодна із Сторін не має права передавати свої права за даним Договором третій стороні без письмової згоди другої Сторони.

6.3. Виконавцю послуг забороняється пропонувати Замовнику ритуальні послуги або предмети ритуальної належності неналежної якості або непотрібного йому асортименту.

6.4. Виконавцю послуг забороняється здійснення діяльності з надання ритуальних послуг та реалізації предметів ритуальної належності у житловому фонді.

6.5. Умови даного Договору можуть бути змінені за взаємною згодою Сторін на підставі підписаної додаткової угоди.

6.6. Сторони зобов`язуються повідомляти одна одну про зміни своїх платіжних реквізитів, місцезнаходження, номерів телефонів, факсів у 10-ти денний термін від дня їх виникнення.

6.7. Представники Сторін, уповноваженні на укладання цього Договору, погодились, що їх персональні дані, які стали відомі Сторонам в зв`язку з укладанням цього Договору включаються до баз персональних даних Сторін. Підписуючи даний Договір уповноважені представники сторін дають згоду (дозвіл) на обробку їх персональних даних, з метою підтвердження повноважень суб`єктна укладання, зміну та розірвання Договору. Забезпечення реалізації адміністративно-правових і податкових відносин, відносин у сфері бухгалтерського обліку та статистики, а також для забезпечення реалізації інших передбачених законодавством відносин. Представники сторін підписанням цього договору підтверджують, що вони повідомлені про свої права відповідно до ст.8 Закону України "Про захист персональних даних"

7. Прикінцеві положення

7.1. Договір набирає чинності з


2019р. і діє, відповідно з приписами пункту 8.2. Типового положення про ритуальну службу в Україні, затвердженого Наказом державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19 листопада 2003 року №193, на протязі трьох років, до
2022року.

7.1.1. Даний Договір може бути достроково розірваний на підставах, передбачених положення законодавства або умовами Договору.

7.1.2. За згодою сторін.

7.1.3. В односторонньому порядку Виконавцем послуг, який зобов`язан направити відповідне письмове повідомлення іншій стороні за 10 календарних днів до дати дострокового розірвання Договору.

7.2. Договір укладається у двох примірниках (по одному для кожної сторони), які мають однакову юридичну силу.

7.3. Всі зміни та доповнення до цього Договору здійснюються шляхом підписання додаткових угод обома Сторонами. Укладені та належним чином засвідчені уповноваженими представниками Сторін додаткові угоди стають невід`ємною частиною цього Договору.

7.4. У випадку розірвання Договору або його припинення зобов`язання Сторін припиняються з дати, з якої Договір є розірваним або припиненим, згідно з його умовами або положеннями чинного законодавства.

8. Місцезнаходження сторін

Ритуальна служба: КП Комбінат комунальних підприємств

87515, м. Маріуполь, вул. Грецька, 41, код ЄДРПОУ 03343226

Степанкова Г.Ю.


(прізвище, ім`я, по-батькові керівника, підпис)

Суб`єкт господарювання: ФОП Полупанова Зінаїда Миколаївна

АДРЕСА_2

реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1

Полупанова З. М.


(прізвище, ім`я, по-батькові, підпис)

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду, відповідно до статті 256 Господарського процесуального кодексу України подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається у порядку визначеному статтею 257 Господарського процесуального кодексу України та з урахуванням підпункту 17.5 пункту 17 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України .

Повний текст рішення буде складено та підписано протягом десяти днів.

Суддя Н.В. Величко

Дата ухвалення рішення12.12.2019
Оприлюднено12.12.2019
Номер документу86278300
СудочинствоГосподарське
Сутьнадання ритуальних послуг

Судовий реєстр по справі —905/1583/19

Постанова від 03.03.2020

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Здоровко Людмила Миколаївна

Ухвала від 11.02.2020

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Здоровко Людмила Миколаївна

Ухвала від 28.01.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Рішення від 12.12.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Рішення від 23.12.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Рішення від 12.12.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 05.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 02.09.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні