Ухвала
від 10.12.2019 по справі 915/990/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

10 грудня 2019 року Справа № 915/990/16

м. Миколаїв

Кредитор: Головне управління ДПС у Миколаївській області (54030, м. Миколаїв, вул. Потьомкінська, 24/2).

Банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю "Таргет ЛТД" (54000, м. Миколаїв, вул. Радянська, буд. 12-б, ідентифікаційний код 37117650).

Суддя Ржепецький В.О.,

Секретар судового засідання Матвєєва А.В.,

за участі представників учасників справи:

від кредитора: не з`явився,

від банкрута: не з`явився,

суть спору : про банкрутство,

встановив:

Ухвалою суду від 05.11.2019 судове засідання у справі призначено на 10 грудня 2019 року о 10:30 год, про що повідомлено учасників провадження у справі про банкрутство.

22.11.2019 представником кредитора подано до господарського суду клопотання про призначення ліквідатором ТОВ Таргет ЛТД арбітражного керуючого Шибка Олександра Леонідовича.

28.11.2019 арбітражним керуючим Шибко О.Л. подано до суду заяву №02-01/56 від 27.11.2019 про згоду на участь у справі.

Учасники справи належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання, правом участі у судовому засіданні не скористались.

На підставі ст. 233 ГПК України, судом підписано вступну та резолютивну частини ухвали.

Розглянувши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Постановою Господарського суду Миколаївської області від 06.03.2017 у справі № 915/990/16 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором ТОВ "Таргет ЛТД" призначено арбітражного керуючого Бєлоусова І.В.

Ухвалою суду від 04.03.2019 усунуто арбітражного керуючого Бєлоусова Ігора Валентиновича (свідоцтво Міністерства юстиції України №866 від 24.04.2013) від виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Таргет ЛТД" (код ЄДРПОУ 37117650), зобов`язано арбітражного керуючого Бєлоусова І.В. забезпечити збереження документації та майна банкрута до призначення нового ліквідатора ТОВ "Таргет ЛТД", зобов`язано комітет кредиторів ТОВ "Таргет ЛТД" розглянути на засіданні комітету кредиторів питання щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Таргет ЛТД" та надати суду відповідне клопотання, протокол засідання комітету кредиторів.

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 10.06.2019 апеляційну скаргу арбітражного керуючого Бєлоусова І.В. залишено без задоволення, ухвалу Господарського суду Миколаївської області від 04.03.2019 по справі № 915/990/16 в частині усунення від виконання повноважень ліквідатора арбітражного керуючого Бєлоусова І.В. залишено без змін.

Постановою Верховного Суду від 17.09.2019 касаційну скаргу арбітражного керуючого Бєлоусова Ігоря Валентиновича залишено без задоволення, ухвалу Господарського суду Миколаївської області від 04.03.2019 (в частині усунення від виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Таргет ЛТД" арбітражного керуючого Бєлоусова Ігоря Валентиновича) та постанову Південно-західного апеляційного господарського суду від 10.06.2019 у справі № 915/990/16 залишено без змін.

18.10.2018 прийнято Кодекс України з процедур банкрутства (далі - Кодекс).

Відповідно до п. 1, 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу, цей Кодекс набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом.

З дня введення в дію цього Кодексу визнано таким, що втратив чинність, зокрема, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Зазначений Кодекс набрав законної сили з 21.04.2019 та введений у дію з 21.10.2019.

Пунктом 4 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Частиною 1 ст. 28 Кодексу встановлено, що арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Відповідно до п.4 ч. 8 ст. 48 Кодексу, до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про, зокрема звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого.

Клопотанням (вх. №17980/19 від 22.11.2019) представник єдиного кредитора у справі просить суд призначити ліквідатором ТОВ Таргет ЛТД арбітражного керуючого Шибка Олександра Леонідовича.

Арбітражний керуючий Шибко О.Л. заявою №02-01/56 від 27.11.2019 надав згоду на призначення його ліквідатором ТОВ Таргет ЛТД , повідомив суду, що не є заінтересованою особою в цій справі та не відноситься до категорій осіб, зазначених у ч. 3 ст. 28 Кодексу.

Таким чином, єдиним кредитором у справі запропоновано кандидатуру арбітражного керуючого Шибка О.Л для призначення ліквідатором ТОВ Таргет ЛТД , арбітражним керуючим Шибко О.Л. надано суду згоду на участь у справі, зазначена кандидатура відповідає вимогам ст. 28 Кодексу.

На підставі вищенаведеного, суд вважає необхідним призначити ліквідатором ТОВ Таргет ЛТД арбітражного керуючого Шибка Олександра Леонідовича (свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора № 1118 від 05.06.2013), зобов`язати колишнього ліквідатора ТОВ "Таргет ЛТД" арбітражного керуючого Бєлоусова Ігоря Валентиновича в 5-денний термін з дня отримання даної ухвали передати ліквідатору ТОВ "Таргет ЛТД" арбітражному керуючому Шибку Олександру Леонідовичу (свідоцтво №1118 від 05.06.2013) документацію та майно банкрута, зобов`язати арбітражного керуючого Шибко Олександра Леонідовича (свідоцтво №1118 від 05.06.2013) в найкоротші строки вжити всіх можливих та необхідних заходів до завершення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Таргет ЛТД", судове засідання у справі для розгляду заяви №43/11-915 від 21.05.2018 щодо покладення субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника на його керівника та засновника відкласти на іншу дату, про що повідомити учасників справи.

Статтею 11 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції" встановлено, що якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться в районі проведення антитерористичної операції, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (з посиланням на веб-адресу відповідної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень), яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (з посиланням на веб-адресу відповідної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень), яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.

З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Учасники справи, остання відома адреса місця проживання (перебування) чи місцезнаходження яких знаходиться в районі проведення антитерористичної операції і які не мають офіційної електронної адреси, повідомляються про ухвалення відповідного судового рішення шляхом розміщення інформації на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

З моменту розміщення такої інформації вважається, що особа отримала судове рішення.

Передбачений цією статтею порядок виклику в суд та повідомлення про судове рішення може застосовуватися стосовно інших учасників судового процесу, адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи яких знаходиться в районі проведення антитерористичної операції, якщо від цього залежить реалізація ними своїх процесуальних прав і обов`язків.

Враховуючи те, що адреса місця проживання гр. ОСОБА_1 , як зазначено у заяві ліквідатора №43/11-915 від 21.05.2018: АДРЕСА_3 , суд вважає необхідним здійснити повідомлення гр. ОСОБА_1 через оголошення на офіційному вебсайті судової влади України (з посиланням на вебадресу відповідної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень).

Згідно приписів ч.1 ст. 169 Господарського процесуального кодексу України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань, які мають відповідати вимогам ст. 170 ГПК України.

Відповідно до вимог ч. ч. 8, 9 ст. 80 ГПК України, докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Як визначено статтею другою Господарського процесуального кодексу України, завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Судочинство в господарських судах здійснюється на засадах змагальності і диспозитивності. Це означає, зокрема, що обов`язок доказування тих чи інших обставин лежить на стороні, а суд, крім випадків, встановлених цим Кодексом, не зобов`язаний збирати докази. (ч. 3 ст. 2, ч. 3 ст. 13, ч. 1 ст. 14 ГПК України)

Сприяння своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи, подання всіх наявних доказів в порядку та строки, встановлені законом, віднесено статтею 42 ГПК України до обов`язку учасників справи.

В той же час, згідно ч. 2 ст. 14 ГПК України, учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд, і відповідно до ч. 4 ст. 13 ГПК України, несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням тих чи інших процесуальних дій.

Керуючись ст. ст. 28, 48, 58, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 1 1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції", ст. ст. 12, 120, 197, 230, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Клопотання кредитора - Головного управління ДПС у Миколаївській області про призначення ліквідатора - задовольнити.

2. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Таргет ЛТД" (54000, м. Миколаїв, вул. Радянська, буд. 12-б, ідентифікаційний код 37117650) арбітражного керуючого Шибка Олександра Леонідовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1118 від 05.06.2013, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

3. Зобов`язати колишнього ліквідатора ТОВ "Таргет ЛТД" арбітражного керуючого Бєлоусова Ігоря Валентиновича в 5-денний термін з дня отримання даної ухвали передати ліквідатору ТОВ "Таргет ЛТД" арбітражному керуючому Шибку Олександру Леонідовичу (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1118 від 05.06.2013) документацію та майно банкрута.

4. Зобов`язати арбітражного керуючого Шибко Олександра Леонідовича (свідоцтво №1118 від 05.06.2013) в найкоротші строки вжити всіх можливих та необхідних заходів до завершення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Таргет ЛТД" та надати суду звіт про ліквідаційну процедуру та ліквідаційний баланс банкрута, у відповідності з вимогами ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства.

5. Судове засідання для розгляду заяви №43/11-915 від 21.05.2018 щодо покладення субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника на його керівника та засновника відкласти на 27 січня 2020 року о 10:30 .

Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Миколаївської області за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22, 9 поверх.

6. Встановити ліквідатору Шибко О.Л. 15-денний строк з дня отримання цієї ухвали для надання суду письмових пояснень по суті заяви №43/11-915 від 21.05.2018 з урахуванням норм Кодексу України з процедур банкрутства.

7. Повідомити про дату, час та місце проведення судового засідання кредитора, банкрута, ліквідатора, громадян Протасова С.П. та Нікітюка М.Д., а також товариство з обмеженою відповідальністю " 02".

8. Участь учасників провадження у справі про банкрутство у судовому засіданні не є обов`язковою.

9. Повідомити гр.-на ОСОБА_1 про розгляд справи в порядку, визначеному ст. 1 1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції" шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (з посиланням на веб-адресу відповідної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень), не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

10. Ухвалу надіслати кредитору, банкруту, арбітражному керуючому Бєлоусову І.В. (бульвар Мирний, 3, оф. 612, м. Херсон, Україна, 73003, а/с 11), арбітражному керуючому Шибко О.Л. ( АДРЕСА_4), гр. ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , ІПН НОМЕР_2 ) та товариству з обмеженою відповідальністю "02" (код ЄДРПОУ 33787594, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Італійська, буд. 116А), державному реєстратору (м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20).

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

12. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається в порядку та у строки, передбачені ст. ст. 256, 257 ГПК України, п.п. 17.5 п. 17 Перехідних положень ГПК України.

Повний текст ухвали складено і підписано 13.12.2019.

Суддя В.О.Ржепецький

Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено15.12.2019
Номер документу86332422
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/990/16

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Рішення від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Постанова від 04.12.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 02.10.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 11.10.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 18.09.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні