Ухвала
від 16.12.2019 по справі 755/420/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/420/19

1-кс/755/9478/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" грудня 2019 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018100000000269 від 03.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,

ВСТАНОВИВ:

12 грудня 2019 року старшого слідчого з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 звернулась до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що четвертим СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві розслідується кримінальне провадження №32018100000000269 від 03.12.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що встановлено фізичних осіб-підприємців, які здійснюють реалізацію ймовірно незаконно ввезених на митну територію України, товарно-матеріальних цінностей у вигляді побутової та електронної техніки. Реалізація такої продукції здійснюється через мережу-інтернет, а саме: інтернет-магазин « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( ІНФОРМАЦІЯ_2 з ймовірним приховуванням реальних обсягів доходу. В ході порівняння цін в розрізі побутової техніки встановлено, що через інтернет-магазин « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на веб-сторінці ( ІНФОРМАЦІЯ_2 здійснюється реалізація побутової та іншої техніки різних торгових марок, в тому числі « ІНФОРМАЦІЯ_3 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_5 », « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та інших, за цінами на 10-30 % нижчими за ринкові ціни аналогічних інтернет-магазинів та офіційних представництв.

У вказаному кримінальному провадженню виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей та документів, а також знарядь кримінального правопорушення, зокрема: речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, та знаходяться у розпорядженні представників хостинг-провайдера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), АДРЕСА_1 , а саме до інтернет-ресурсів ІНФОРМАЦІЯ_2 ІНФОРМАЦІЯ_8 ІНФОРМАЦІЯ_9 та ІНФОРМАЦІЯ_10 з можливістю копіювання (образу) інтернет ресурсів, а також іншої інформації, пов`язаної із зазначеними ресурсами (клієнтської бази, логів доступу тощо).

В обґрунтування клопотання про необхідність застосування заходу забезпечення кримінального провадження сторона обвинувачення наводить наступні підстави, а саме: вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України може бути підставою для застосування заходу забезпечення кримінального провадження.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у органу досудового розслідування є підстави вважати, що вказані речі та документи мають суттєве значення і можуть бути використані як докази під час проведення досудового розслідування, встановлення кола осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення та можуть бути знищені, тому необхідно отримати тимчасовий доступ та вилучити речі та документи, що містять охоронювану законом таємницю, які перебувають у розпорядженні представників хостинг-провайдера ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_7 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ), АДРЕСА_1 .

При цьому, неможливо в інший спосіб встановити та отримати зазначену інформацію у вигляді документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться в хостинг-провайдера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Клопотання погоджено прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 .

В судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву в якій просив клопотання задовольнити та розглянути за його відсутності.

З метою запобігання зміни або знищення вказаних документів, оперативності судового розгляду даного клопотання, існуєнеобхідність у його розгляді безвиклику осіб, у володінні яких знаходиться зазначені документи представників хостинг-провайдера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Вивчивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

З нормст. 26 КПК Українивипливає, що сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, можливість ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження зі клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

При цьому, п.4 ст. 162 КПК України передбачено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Виходячи з викладеного на даний час виникла необхідність у отриманні належним чином завірених копій документів, що знаходяться у володільця хостинг-провайдера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ( АДРЕСА_1 ).

Приймаючи до уваги наведене, а також те, що іншими способами встановити обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних документів та відомостей неможливо, враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи та інформація мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані в якості доказівВідповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, дійшов висновку про необхідністьв задоволенні клопотанняпро надання тимчасового доступу до документів які знаходять у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », оскільки такі дані необхідні для ефективного здійснення досудового розслідування..

Враховуючи викладене, керуючись статями159,163-164,309,369-372 КПК України,

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , а також іншим слідчим, які входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні №32018100000000269, а саме: слідчим з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 або за їх дорученням оперативним підрозділам Департаменту Кіберполіції Національної поліції України, на проведення тимчасового доступу до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, а саме: до інтернет-ресурсів ІНФОРМАЦІЯ_2 ІНФОРМАЦІЯ_8 ІНФОРМАЦІЯ_9 та ІНФОРМАЦІЯ_10 з можливістю копіювання (образу) інтернет ресурсів, а також іншої інформації, пов`язаної із зазначеними ресурсами (клієнтської бази, логів доступу тощо), що перебувають у володінні та розпорядженні хостинг-провайдера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник оригіналу знаходиться в матеріалах судового провадження №755/420/19.

Другий примірник оригіналу наданий слідчому ОСОБА_3

Копія ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86559127
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018100000000269 від 03.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —755/420/19

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 03.06.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 21.10.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 04.03.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 12.09.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Глиняний Віктор Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні