Ухвала
від 07.10.2019 по справі 308/9359/17
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/9359/17

У Х В А Л А

про заміну первісного відповідача

07 жовтня 2019 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді - Бенца К.К.,

при секретарі - Вереш А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду в м. Ужгород справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Великолазівської сільської ради Ужгородського району про визнання незаконним та скасування рішення Великолазівської сільської ради Ужгородського району від 14.12.2016 року № 206 Про висловлення недовіри Великолазівському сільському голові Шпонтак Л.В. , поновлення на посаді голови Великолазівської сільської ради та стягнення середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ужгородського міськрайонного суду перебуває справа за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Великолазівської сільської ради Ужгородського району про визнання незаконним та скасування рішення Великолазівської сільської ради Ужгородського району від 14.12.2016 року № 206 Про висловлення недовіри Великолазівському сільському голові Шпонтак Л.В. , поновлення на посаді голови Великолазівської сільської ради та стягнення середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу.

Дана справа перебувала у провадженні судді Придачук О.А.

На адресу суду, через канцелярію 28 січня 2019 року від представника позивача - Васильчук Л.Б. надійшло клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача- Баранинську сільську об`єднану територіальну громаду. Клопотання мотивоване тим, що відповідач по справі Великолазівська сільська рада Ужгородського району припинила виконувати функції органу місцевого самоврядування у зв`язку з прийняттям рішення про утворення об`єднаної територіальної громади - Баранинської об`єднаної територіальної громади.

На адресу суду, через канцелярію 07 жовтня 2019 року від представника позивача - Васильчук Л.Б. надійшло клопотання про заміну у справі первісного відповідача Великолазівську сільську раду на правонаступника Баранинську сільську обєднану територіальну громаду . Клопотання обгрунтовано тим, що за результатами виборів до Баранинської сільської об`єднаної територіальної громади до неї увійшли , зокрема Великолазівська сільська рада. Таким чином Великолазівська сільська рада Ужгородського району припинила виконувати функції органу місцевого самоврядування , а Баранинська сільська об`єднана територіальна громада є правонаступником Великолазівської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області. Окрім того, просить не розглядати клопотання подане до суду 28 січня 2019 року про залучення до участі у справі співвідповідача.

Представник позивача Васильчук Л.Б. та позивач в судове засідання не з`явилися, представник позивача надіслала на адресу суду заяву про проведення судового засідання за її відсутності та відсутності позивача, клопотання про заміну у справі первісного відповідача Великолазівську сільську раду на правонаступника Баранинську сільську обєднану територіальну громаду підтримує просить суд його розглянути.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином.

Відповідно до положень ч.4 ст.229 КАС України фіксація судового розгляду технічними засобами не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи в частині заявленого клопотання приходить до наступного висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 46 КАС України , сторонами в адміністративному процесі є позивач і відповідач.

Згідно з ч. 3 ст. 46 КАС України , відповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи -Великолазівської сільської ради Ужгородського районувнесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 05.04.2018 року , відтак відповідач у справі вибув.

У відповідності до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції, чинній на час вчинення процесуальної дії), у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, у межах спірних правовідносин Баранинська сільська об`єднана територіальна громада є правонаступником вибувшого відповідача.

З огляду на викладене, проаналізувавши матеріали справи, суд вважає за необхідне допустити заміну вибувшого відповідача його правонаступником - Баранинська сільська об`єднана територіальна громада ,а відтак суд приходить до висновку про наявність правових підстав для задоволення заявленого клопотання.

Керуючись ст.ст. 52, 241- 243 КАС України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про замінупервісного відповідача на його правонаступника -задовольнити.

Допустити в справі заміну відповідача Великолазівську сільську раду Ужгородського районуна його правонаступника Баранинську сільську обєднану територіальну громаду .

Запропонувати Баранинській сільській обєднаній територіальній громаді за потреби надати у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення вказаної ухвали відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, або заяву про визнання позову.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України ).

Розяснити відповідачу, що відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачеві п`яти денний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Відповідь на відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - ug.zk.court.gov.ua.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Восьмого апеляційного суду за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду К.К. Бенца

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення07.10.2019
Оприлюднено29.12.2019
Номер документу86689688
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —308/9359/17

Постанова від 18.04.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 17.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 17.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 20.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Рішення від 07.11.2022

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Рішення від 07.11.2022

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Ухвала від 10.12.2020

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Ухвала від 10.12.2020

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Ухвала від 14.07.2020

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні