Ухвала
від 10.12.2020 по справі 308/9359/17
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/9359/17

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження по справі та

призначення розгляду справи

10.12.2020 року місто Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючого-судді Бенца К.К.,

при секретарі - Парова І.І.

за участю:

позивача - ОСОБА_1

представника позивача - Васильчук Л.Б.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Ужгород адміністративну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Баранинської сільської обєднаної територіальної громади Ужгородського району про визнання незаконним та скасування рішення Великолазівської сільської ради Ужгородського району від 14.12.2016 року № 206 Про висловлення недовіри Великолазівському сільському голові ОСОБА_1 , поновлення на посаді голови Великолазівської сільської ради, стягнення середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся в суд з адміністративним позовом до Баранинської сільської обєднаної територіальної громади Ужгородського району про визнання незаконним та скасування рішення Великолазівської сільської ради Ужгородського району від 14.12.2016 року № 206 Про висловлення недовіри Великолазівському сільському голові ОСОБА_1 , поновлення на посаді голови Великолазівської сільської ради, стягнення середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

Дана справа знаходилась у провадженні судді Придачук О.А.

Ухвалою судді Ужгородського міськрайонного суду Придачук О.А. від 29.10.2018 року заяву позивача ОСОБА_1 про відвід судді Придачук О.А. задоволено та справу передано до канцелярії суду для повторного перерозподілу автоматизованою системою документообігу суду даної справи іншому судді.

Ухвалою судді Ужгородського міськрайонного суду Бенца К.К. від 10.12.2018 року прийнято справу до свого провадження за правилами загального позовного провадження.

Позивач в судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник позивача - Васильчук Л.Б. в судовому засіданні позовні вимоги підтримала в повному обсязі. Вказала на відсутність клопотань.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився будучи належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи.

Відповідно до ст.173 КАС України завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, уточнення позовних вимог та складу учасників судового процессу, з`ясування заперечень проти позовних вимог, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішення відводів, визначення порядку розгляду справи, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

В ході підготовчого провадження у даній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст. 173-183 КАС України : направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі сторонам, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу.

Суд проводить підготовче судове засідання за участю позивача, представника позивача та без участі представника відповідача належним чином повідомлених про час та місце розгляду справи.

У відповідності до ч. 2 ст. 180 КАС України , в підготовчому провадженні судом встановлено:

- відсутність підстав для відводів;

- позивачем подано заяву про збільшення розміру позовних вимог;

- відзив на позовну заяву надходив;

- відсутні питання про вступ у справу інших осіб,

- надійшла зава від представника позивача про залучення співвідповідача, про заміну неналежного відповідача,

- ухвалою Ужгородського міськрайонного суду від 07.10.2019 року клопотання представника позивача про заміну первісного відповідача на його правонаступника - задоволено,

-необхідні докази для встановлення обставин справи позивачем надані;

- надійшла зава від представника позивача про витребування доказів,

- ухвалою Ужгородського міськрайонного суду від 14.07.2020 року заяву представника позивача Васильчук Л.Б. про витребування доказів задоволено,

-заяв та клопотань від учасників справи не надходило;

- наявна можливість для призначення справи до розгляду по суті, з визначенням дати, часу і місця проведення судового засідання для розгляду справи по суті;

- під час розгляду справи по суті встановити порядок зясування обставин справи, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог та заперечень та порядок дослідження доказів шляхом дослідження доказів наявних в матеріалах справи.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає.

Відповідно до ст.183 КАС України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для ухвалення судового рішення в підготовчому засіданні немає.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку, що є всі правові підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведеного, керуючись ст. ст. 49, 53, 180 , 182 ,183, 241 , 243-244 КАС України , суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Баранинської сільської обєднаної територіальної громади Ужгородського району про визнання незаконним та скасування рішення Великолазівської сільської ради Ужгородського району від 14.12.2016 року № 206 Про висловлення недовіри Великолазівському сільському голові ОСОБА_1 , поновлення на посаді голови Великолазівської сільської ради, стягнення середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

Призначити розгляд справи по суті на 22.01.2021 року о 09 годині 45 хвилин в залі судових засідань Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

В судове засідання викликати сторони.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, зясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, дослідження письмових доказів, судові дебати.

Розгляд справи здійснювати суддею одноособово.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - ug.zk.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Дата складання повного тексту ухвали 14.12.2020 року.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду К.К.Бенца

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення10.12.2020
Оприлюднено23.12.2020
Номер документу93713576
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —308/9359/17

Постанова від 18.04.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 17.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 17.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 20.02.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Рішення від 07.11.2022

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Рішення від 07.11.2022

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Ухвала від 10.12.2020

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Ухвала від 10.12.2020

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Ухвала від 14.07.2020

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бенца К. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні