Ухвала
від 27.12.2019 по справі 640/6741/19
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 грудня 2019 року

м. Харків

справа № 640/6741/19-ц

провадження № 22ц/818/5411/19

Харківський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - Бурлака І.В. (суддя-доповідач),

суддів - Колтунової А.І., Маміної О.В.

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Київське об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова

розглядаючи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Дзержинського районного суду м. Харкова від 15 серпня 2019 року в складі судді Цвірюка Д.В.

в с т а н о в и в:

У квітні 2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Рішенням Дзержинського районного суду м. Харкова від 15 серпня 2019 року у задоволенні позову ОСОБА_1 - відмовлено, віднесено судові витрати за його рахунок.

Не погоджуючись з рішенням суду ОСОБА_1 через представника подав апеляційну скаргу, в якій просив рішення суду - скасувати та ухвалити нове, яким задовольнити його позовні вимоги.

Ухвалою Харківського апеляційного суду від 02 грудня 2019 року відкрито провадження у справі.

Ухвалою Харківського апеляційного суду від 02 грудня 2019 року призначено справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

16 грудня 2019 року до суду апеляційної інстанції від Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області надійшов відзив на апеляційну скаргу ОСОБА_1 , в якому він, зокрема, просив замінити відповідача з Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова на Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області.

Вказав, що Київське об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, та 16 липня 2019 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про державну реєстрацію припинення цієї юридичної особи.

Судова колегія, заслухавши суддю-доповідача, дослідивши матеріали справи, обговоривши доводи клопотання, вважає, що клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про заміну відповідача правонаступником необхідно задовольнити, виходячи з наступного.

Процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку з вибуттям із процесу суб`єкта спірного або встановленого рішенням суду правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки правопопередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

Згідно з вимогами статті 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України №628 від 22 серпня 2018 року Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України реорганізовано Київське об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області.

З відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що 16 липня 2019 року до реєстру внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова .

З урахуванням вищевикладеного колегія суддів вважає, що існують підстави для заміни Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Харківській області).

Керуючись ст.ст.55, 367, 368, 381, 389 ЦПК України

у х в а л и в:

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про заміну Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова правонаступником - задовольнити.

Залучити до участі у справі правонаступника Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова - Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Дзержинського районного суду м. Харкова від 15 серпня 2019 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили негайно з дня її прийняття, але може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом 30 днів з дня набрання законної сили.

Головуючий І.В. Бурлака

Судді А.І. Колтунова

О.В. Маміна

Повний текст ухвали складено 27 грудня 2019 року.

Дата ухвалення рішення27.12.2019
Оприлюднено29.12.2019
Номер документу86728897
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —640/6741/19

Постанова від 10.01.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 27.12.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 25.10.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Рішення від 15.08.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Рішення від 15.08.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 03.05.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні