Ухвала
від 09.01.2020 по справі 377/840/19
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/840/19

Провадження №2/377/31/20

09 січня 2020 року Славутицький міський суд Київської області у складі: головуючої - судді Теремецької Н.Ф., за участю секретаря судового засідання - Прядко Н.М.,

представника позивача - адвоката Хом`яка В.П.,

представників відповідача ДП УЗФО Чорнобильської АЕС : Топало Р.В., ОСОБА_1 ,

представника відповідача ДСП Чорнобильська АЕС Стужної В.М.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Славутичі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовноюзаявою ОСОБА_2 до Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Первинна профспілкова організація Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, -

У С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовноюзаявою ОСОБА_2 до Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Первинна профспілкова організація Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про витребування від відповідача ДП УЗФО ЧАЕС довідки про середньоденну заробітну плату ОСОБА_2 , обчислену відповідно постанови КМУ № 100 Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати , посилаючись на те, що ним подано запит про надання довідки про нараховану заробітну плату позивачу за серпень та вересень 2019 року, на його адвокатський запит вказана довідка не була надана, натомість надано розрахункові листи за серпень та вересень 2019 року.

Обговоривши в судовому засіданні клопотання представника позивача, вислухавши думку представників відповідача ДП УЗФО Чорнобильської АЕС , думку представника відповідача ДСП Чорнобильська АЕС , які не заперечували проти задоволення клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Представник позивача, заявляючи клопотання про витребування доказів після подачі позовної заяви, обґрунтував неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від нього, посилаючись на те, що він звертався із адвокатським запитом до ДП УЗФО ЧАЕС про надання довідки про нараховану заробітну плату ОСОБА_2 за серпень та вересень 2019 року, проте вказана довідка надана не була.

Таким чином, суд вважає доводи представника позивача щодо поважності пропуску строку на подання клопотання про витребування доказів прийнятними, і приходить до висновку, що представником було пропущено строк подання клопотання до суду з поважних причин.

Виходячи з викладеного, необхідно поновити строк подання клопотання представнику позивачу про витребування доказів.

Враховуючи, що вказаний в клопотанні доказ, який знаходяться у володінні ДП УЗФО ЧАЕС, має значення для вирішення даної справи, то клопотання слід визнати обґрунтованим та задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Поновити строк для подання клопотання про витребування доказів.

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Державне підприємство Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС надати до суду довідку про середньоденну заробітну плату ОСОБА_2 , обчислену відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 100 від 08 лютого 1995 року Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати .

Направити копію ухвали суду до виконання Державному підприємству Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС .

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Н. Ф. Теремецька

Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено11.01.2020
Номер документу86804692
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —377/840/19

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Постанова від 29.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 21.04.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Рішення від 26.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Рішення від 26.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 09.01.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні