Ухвала
від 11.01.2020 по справі 349/2081/19
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/2081/19

2/379/185/20

Номер рядка звіту 59

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"11" січня 2020 р. м.Тараща

Суддя Таращанського районного суду Київської області Потеряйко Світлана Анатоліївна, розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ), представник: адвокат Падучак Іванна Іванівна (вул. Галицька, 40 ж, АДРЕСА_2 -Франківської АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), Лук`янівської сільської ради Таращанського району Київської області (с.Лук`янівка Таращанського району Київської області, код ЄДРПОУ 04358572), третя особа: приватний нотаріус Дзера Мар`яна Любомирівна (площа Роксолани АДРЕСА_5 кв. АДРЕСА_6 , м. Рогатин Івано-Франківської області, 77001) про встановлення нікчемності, недійсності заповіту,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ухвали Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 11.122019 до Таращанського районного суду Київської області надійшла вказана позовна заява для розгляду за підсудністю.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

У зв`язку з великим навантаженням на суддю, а саме великої кількості справ, які перебувають в його провадженні та при наявності двох фактично працюючих суддів, коли за шатною чисельністю їх передбачено чотири, відкриття провадження та призначення підготовчого судового засідання проводиться в межах розумного строку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 274, 353 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , представник: адвокат Падучак Іванна Іванівна до ОСОБА_2 , Лук`янівської сільської ради Таращанського району Київської області, третя особа: приватний нотаріус Дзера Мар`яна Любомирівна про встановлення нікчемності, недійсності заповіту.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Таращанського районного суду Київської області на 10 год. 00 хв 14.02.2020.

Направити відповідачу та третій особі без самостійних вимог копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Визначити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, а відповідачу п`ятиденний строк з дня його отримання для подання заперечення.

Третя особа має право у п`ятиденний строк з дня отримання позову/відзиву надати свої письмові пояснення у яких викласти свої міркування, аргументи та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову/відзиву.

Одночасно суд роз`яснює учасникам справи, що у відповідності до положень ст. 49 ЦПК України, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені для подання відзиву. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

У разі подання заяви (збільшення/зменшення розміру позовних вимог, подання зустрічного позову) до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України http://tr.ko.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:Потеряйко С. А.

Дата ухвалення рішення11.01.2020
Оприлюднено12.01.2020
Номер документу86839193
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення нікчемності, недійсності заповіту

Судовий реєстр по справі —349/2081/19

Рішення від 05.10.2021

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Рішення від 05.10.2021

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 10.09.2021

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 30.04.2021

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 15.03.2021

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 03.06.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні