Ухвала
від 11.01.2020 по справі 910/6295/15-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

11.01.2020Справа № 910/6295/15-г Господарський суд міста Києва у складі судді Чебикіної С.О., розглянувши заяву Державної установи Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної академії медичних наук України та Товариства з обмеженою відповідальністю "Терра-Мед" про затвердження мирової угоди у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Терра-Мед" до Державної установи "Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної академії медичних наук України" про стягнення 81393 грн. 77 коп., без виклику представників сторін,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду міста Києва від 06.04.2015 року позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Терра-Мед" задоволено частково; стягнуто з Державної установи Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної академії медичних наук України на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Терра-Мед суму основного боргу у розмірі 45000 (сорок п`ять тисяч) грн. 00 коп., 3% річних у розмірі 1708 (одна тисяча сімсот вісім) грн. 00 коп., інфляційні втрати у розмірі 13130 (тринадцять тисяч сто тридцять) грн. 00 коп. та судовий збір у розмірі 1827 (одна тисяча вісімсот двадцять сім) грн. 00 коп. (суддя Отрош І.М.)

Після набрання рішенням законної сили 27.04.2015р. видано відповідний наказ.

20.12.2019р. на адресу Господарського суду міста Києва від Державної установи Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної академії медичних наук України та Товариства з обмеженою відповідальністю "Терра-Мед" з посиланням на приписи ст. 192 ГПК України надійшла заява про затвердження мирової угоди, в якій заявники просять розглянути та затвердити мирову угоду між сторонами у даній справі.

Розглянувши заяву про затвердження мирової угоди подану сторонами у справі, суд дійшов висновку про її повернення без розгляду з наступних підстав.

Приписами статті 192 Господарський процесуальний кодекс України визначено, що мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо:

1) умови мирової угоди суперечать закону або порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або

2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Отже, з аналізу положень статті 192 ГПК України вбачається, що остання підлягає застосування на будь-якій стадії судового процессу, проте до ухвалення судового рішення у справі.

Проте, у даній справі рішення господарським судом міста було прийнято по суті заявлених вимог ще 06.04.2015 року та 27.04.2015р. видано відповідний наказ на його виконання.

Питання щодо укладання мирової угоди на стадії виконання судового рішення регулюється положеннями статті 330 ГПК України, яка передбачає, що мирова угода, укладена між сторонами, або заява про відмову стягувача від примусового виконання в процесі виконання рішення подається в письмовій формі державному або приватному виконавцеві, який не пізніше триденного строку передає її для затвердження до суду, який видав виконавчий документ.

Питання затвердження мирової угоди у процесі виконання рішення, задоволення заяви про відмову стягувача від примусового виконання рішення вирішується судом протягом десяти днів з дня надходження до суду відповідної заяви, про що постановляється ухвала.

Таким чином, сторонами не дотримано порядку передбаченого чинним Господарським процесуальним кодексом України звернення з заявою про затвердження мирової угоди.

За таких обставин, заява Державної установи Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної академії медичних наук України та Товариства з обмеженою відповідальністю "Терра-Мед" про затвердження мирової угоди та додані до неї документи підлягають поверненню заявникам без розгляду.

Суд звертає увагу заявників, що повернення даної заяви з наведених вище підстав не перешкоджає повторному зверненню з відповідною заявою в порядку передбаченому ст. 330 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 192, 232-235, 330 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Державної установи Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної академії медичних наук України та Товариства з обмеженою відповідальністю "Терра-Мед" про затвердження мирової угоди та додані до неї документи повернути заявникам без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та підлягає оскарженню в порядку розділу IV ГПК України.

Суддя С.О.Чебикіна

Дата ухвалення рішення11.01.2020
Оприлюднено14.01.2020
Номер документу86853199
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/6295/15-г

Ухвала від 23.09.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 25.08.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 11.01.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 12.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 18.05.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 29.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Рішення від 06.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 19.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні