Ухвала
від 13.01.2020 по справі 738/1909/19
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 738/1909/19

№ провадження 2/738/22/2020

У Х В А Л А

13 січня 2020 року місто Мена

Менський районний суд Чеpнiгiвської областi в складi:

судді - Волошиної Н.В.,

з участю секpетаpя судового засідання - Донець Г.В.

представника позивача - ОСОБА_1

відповідачів - ОСОБА_2 , ОСОБА_3

представників відповідачів: ТОВ Нептун - Коноплі Ю.М.

СТОВ Олстас-льон - Чередніченка О.М.

Менської оптово-роздрібної міжрайбази обласного торгово-виробничого об`єднання спільних підприємств - Городничої Т.В.

під час розгляду у вiдкритому підготовчому засiданнi цивільної справи за позовною заявою фермерського господарства Зелений обрій до товариства з обмеженою відповідальністю Нептун , фермерського господарства Петрово , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , приватного акціонерного товариства Корпорація Інтерагросистема , сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Олстас-льон , Менської оптово-роздрібної міжрайбази обласного торгово-виробничого об`єднання спільних підприємств про виділ часток нерухомого майна, що перебуває у спільній частковій власності,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Менського районного суду Чернігівської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою фермерського господарства Зелений обрій до товариства з обмеженою відповідальністю Нептун , фермерського господарства Петрово , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , приватного акціонерного товариства Корпорація Інтерагросистема , сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Олстас-льон , Менської оптово-роздрібної міжрайбази обласного торгово-виробничого об`єднання спільних підприємств про виділ часток нерухомого майна, що перебуває у спільній частковій власності.

Позивач просить виділити йому в натурі належні 9/500 та 7/500 часток у праві спільної часткової власності на об`єкти нерухомого майна, розташовані по АДРЕСА_1 , як окремі та цілі об`єкти нерухомого майна.

При дослідженні у підготовчому засіданні інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , було встановлено, що ПАТ Райффайзен Банк Аваль є іпотекодержатель, а Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Олстас-Льон іпотекодавець та наявний запис про заборону на нерухоме майно іпотекодавця.

Крім того, з вищевказаного реєстру вбачається, що за адресою АДРЕСА_1 розташовані об`єкти нерухомості, які перебувають у власності Товариства з обмеженою відповідальністю Дочірнє підприємство Зернятко та Товариства з обмеженою відповідальністю КАСП .

Заслухавши думку учасників справи щодо вирішення питання про залучення до участі у справі у якості третіх осіб ПАТ Райффайзен Банк Аваль та ТОВ ДП Зернятко , ТОВ КАСП , оскільки рішення суду може вплинути на їхні права або обов`язки, присутні у підготовчому засіданні учасники справи заперечували щодо такого залучення.

Згідно з ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що ТОВ ДП Зернятко та ТОВ КАСП є власниками нерухомого майна за тією ж адресою, що і майно, частину якого позивач просить виділити, а також майно належне СТОВ Олстас-льон перебуває у іпотеці банку та згідно Інформації з Реєстрів знаходиться по АДРЕСА_1 , тому рішення суду може вплинути на права та обов`язки вказаних юридичних осіб, у зв`язку з чим, суд приходить до висновку про залучення до участі у справі у якості третіх осіб ПАТ Райффайзен Банк Аваль , ТОВ ДП Зернятко та ТОВ КАСП .

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями 53, 258 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити ПАТ Райффайзен Банк Аваль (вул. Лєскова, 9 м. Київ, 01011), Товариство з обмеженою відповідальністю ДП Зернятко (вул. Сіверська, 56, с. Покровське Менський район Чернігівська область) та Товариство з обмеженою відповідальністю КАСП (вул. Жовтнева, 19/335 м. Полтава) до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору у цивільній справі за позовною заявою фермерського господарства Зелений обрій до товариства з обмеженою відповідальністю Нептун , фермерського господарства Петрово , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , приватного акціонерного товариства Корпорація Інтерагросистема , сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Олстас-льон , Менської оптово-роздрібної міжрайбази обласного торгово-виробничого об`єднання спільних підприємств про виділ часток нерухомого майна, що перебуває у спільній частковій власності.

Направити ПАТ Райффайзен Банк Аваль , ТОВ ДП Зернятко та ТОВ КАСП дану ухвалу та копію позовної заяви з додатками і встановити строк на подання пояснень щодо позовної заяви протягом п`яти днів з дня отримання даних документів та роз`яснити, що докази повинні бути подані разом із поясненнями.

Відкласти підготовче засідання на 10 лютого 2020 року о 09-30 годині.

Запропонувати представникам залучених третіх осіб ознайомитися з матеріалами справи у суді до 10 лютого 2020 року .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Волошина

СудМенський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення13.01.2020
Оприлюднено14.01.2020
Номер документу86866359
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —738/1909/19

Рішення від 23.06.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Рішення від 23.06.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 06.05.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 08.04.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 23.03.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 23.03.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні