Ухвала
від 16.01.2020 по справі 927/29/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16 січня 2020 року м. Чернігівсправа № 927/29/20

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Федоренко Ю.В., розглянувши матеріали позовної заяви від 11.01.2020

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Діловий центр Чернігів ,

пр. Миру, 49-а, м. Чернігів, 14005

до відповідача: Управління комунального майна Чернігівської обласної ради ,

пр. Миру, 43, м. Чернігів, 14000

про визнання незаконною відмову у передачі в оренду цілісного майнового комплексу, визнання права на укладання договору оренди цілісного майнового комплексу, визнання незаконною бездіяльність по реалізації механізму взяття в оренду цілісного майнового комплексу, зобов`язання вчинити необхідні дії по реалізації механізму взяття в оренду цілісного майнового комплексу та передачу його в оренду.

ВСТАНОВИВ:

ТОВ Діловий центр Чернігів подано позов до Управління комунального майна Чернігівської обласної ради в якій просить суд:

- Визнати незаконною відмову Управління комунального майна Чернігівської обласної ради товариству з обмеженою відповідальністю Діловий центр Чернігів (код ЄДРПОУ 42759740) у передачі в оренду цілісного майнового комплексу: нежитлова будівля з підвалом № 49-а, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,0839 га, яка розташована проспект Миру, 49-а м. Чернігів, Чернігівська область; нежитлова двоповерхова будівля з адміністративними, побутовими приміщеннями, підвалом та гаражами № 18, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,4631 га, яка розташована проспект Миру, 18 м. Чернігів, Чернігівська область;

- Визнати за товариством з обмеженою відповідальністю Діловий центр Чернігів (код ЄДРПОУ 42759740) право на укладення договору оренди цілісного майнового комплексу: нежитлова будівля з підвалом № 49-а, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,0839 га, яка розташована проспект Миру, 49-а м. Чернігів, Чернігівська область; нежитлова двоповерхова будівля з адміністративними, побутовими приміщеннями, підвалом та гаражами № 18, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,4631 га, яка розташована проспект Миру, 18 м. Чернігів, Чернігівська область;

- Визнати незаконною бездіяльність Управління комунального майна Чернігівської обласної ради щодо не вчинення необхідних дій, передбачених Законом України Про оренду державного та комунального майна , по реалізації механізму взяття в оренду товариством з обмеженою відповідальністю Діловий центр Чернігів (код ЄДРПОУ 42759740) цілісного майнового комплексу: нежитлова будівля з підвалом № 49-а, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,0839 га, яка розташована проспект Миру, 49-а м. Чернігів, Чернігівська область; нежитлова двоповерхова будівля з адміністративними, побутовими приміщеннями, підвалом та гаражами № 18, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,4631 га, яка розташована проспект Миру, 18 м. Чернігів, Чернігівська область;

- Зобов`язати Управління комунального майна Чернігівської обласної ради вчинити необхідні дії, передбачених Законом України Про оренду державного та комунального майна , по реалізації механізму взяття в оренду товариством з обмеженою відповідальністю Діловий центр Чернігів (код ЄДРПОУ 42759740) цілісного майнового комплексу: нежитлова будівля з підвалом № 49-а, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,0839 га, яка розташована проспект Миру, 49-а м. Чернігів, Чернігівська область; нежитлова двоповерхова будівля з адміністративними, побутовими приміщеннями, підвалом та гаражами № 18, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,4631 га, яка розташована проспект Миру, 18 м. Чернігів, Чернігівська область та зобов`язати Управління комунального майна Чернігівської обласної ради передати в оренду товариству з обмеженою відповідальністю Діловий центр Чернігів (код ЄДРПОУ 42759740) цілісний майновий комплекс: нежитлова будівля з підвалом № 49-а, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,0839 га, яка розташована проспект Миру, 49-а м. Чернігів, Чернігівська область; нежитлова двоповерхова будівля з адміністративними, побутовими приміщеннями, підвалом та гаражами № 18, проспект Миру, м. Чернігів, Чернігівська область; земельна ділянка площею 0,4631 га, яка розташована проспект Миру, 18 м. Чернігів, Чернігівська область.

Так, фактично у позовній заяві об`єднано чотири вимоги немайнового характеру.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з ч. 2 ст. 129 Господарського процесуального кодексу України розмір судового збору, порядок і сплата, повернення і звільнення від сплати встановлюється законом.

Відповідно до ч.1 ст.3 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

У відповідності до п.п. 1 п. 2 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру справляється судовий збір у розмірі 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; позовної заяви немайнового характеру - 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При цьому, за приписами ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру. У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» станом на 01.01.2020 прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2102,00 грн.

Так як у позовній заяві об`єднано чотири вимоги немайнового характеру, судовий збір за подання даної позовної заяви підлягає сплаті у розмірі - 8408,00 грн. (2102,00х4).

Проте, ТОВ Діловий центр Чернігів в якості доказу про сплату судового збору за подання даного позову до позовної заяви додана квитанція № 24701115 від 11.01.2020 про сплату лише 2102,00 грн судового збору, тобто, як за одну немайнову вимогу.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Положеннями ч. 3 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України визначено, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне позовну заяву залишити без руху та надати позивачу строк у 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення зазначеного недоліку шляхом подання до суду належних доказів (оригінал платіжного доручення, квитанції) про сплату (доплату) судового збору на суму 6306,00 грн. (2102,00 грн х 3) за три вимоги немайнового характеру.

Керуючись ст. ст. 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Позивачу протягом 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху усунути зазначений недолік шляхом подання до суду належних доказів (оригінал платіжного доручення, квитанції) про сплату (доплату) судового збору на суму 6306,00 грн. (2102,00 грн х 3) за три вимоги немайнового характеру.

3. Роз`яснити позивачу що у відповідності до ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України в разі не усунення ним всіх недоліків позовної заяви у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

Суддя Ю.В. Федоренко

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено17.01.2020
Номер документу86933097
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання незаконною відмову у передачі в оренду цілісного майнового комплексу, визнання права на укладання договору оренди цілісного майнового комплексу, визнання незаконною бездіяльність по реалізації механізму взяття в оренду цілісного майнового комплексу, зобов`язання вчинити необхідні дії по реалізації механізму взяття в оренду цілісного майнового комплексу та передачу його в оренду

Судовий реєстр по справі —927/29/20

Ухвала від 07.08.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 30.06.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Рішення від 06.04.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Ухвала від 23.03.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Ухвала від 16.01.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні