Ухвала
від 09.01.2020 по справі 487/8331/19
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/8331/19

Провадження № 2/487/755/20

У Х В А Л А

Іменем України

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

09 січня 2020 року м. Миколаїв

Суддя Заводського районного суду міста Миколаєва Сухаревич З.М., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, поділ майна подружжя,

ВСТАНОВИВ:

08 листопада 2019 року ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) звернулась до суду із позовом до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ), в якому просить визнати об`єктами права спільної сумісної власності подружжя квартиру за адресою: АДРЕСА_3 , квартиру за адресою: АДРЕСА_4 , квартиру за адресою: АДРЕСА_5 . Здійснити поділ спільного майна подружжя, визнавши за ОСОБА_1 право власності на квартиру за адресою: АДРЕСА_6 та квартиру за адресою: АДРЕСА_5 , залишивши у власності ОСОБА_2 квартиру за адресою: АДРЕСА_3 . Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 грошову компенсацію 2/3 частини вартості автомобіля марки SKODA Octavia Combi, д.н. НОМЕР_3 , 2011 року випуску чорного кольору, у розмірі 142 531, 03 грн. Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 грошову компенсацію 2/3 частини вартості його внеску до статутних фондів ТОВ Ресурс-Ник , ТОВ Євроінпром , приватного підприємства Мажар-2 , у загальному розмірі 9332620 грн. з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 судові витрати по справі, а саме витрати на оплату правової допомоги адвоката у розмірі 5500 грн., витрати по оплаті оцінки 1800 грн., а обов`язок по сплаті судового збору по справі покласти на відповідача.

Позов мотивований тим, що вказане майно придбано у період шлюбу, доступу до вказаних квартир відповідач не надає. На час подання позову відповідач без відома позивача здійснив відчуження своєї частки у статутному капіталі ТОВ Рестурс-Ник у розмірі 51150,00 грн., а ПП Мажар-2 припинено. Грошові кошти, що відповідач отримав за відчуження своєї частки і після ліквідації приховав, вони не були використані на сімейні потреби чи в інтересах сім`ї. У зв`язку з тим, що сторони не можуть дійти згоди щодо поділу майна, а також враховуючи те, що відповідачем вчиняються дії щодо знищення, пошкодження, зменшення майна, що є спільною сумісною власністю сторін, чим він свідомо нехтує інтересами не лише позивача, а й своїх неповнолітніх дітей, позивач змушена звернутись до суду з відповідним позовом.

Окрім цього, позивачем подано клопотання про витребування доказів: 1.Витребувати з Миколаївського управління ГУ ДФС у Миколаївській області інформацію про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків ОСОБА_2 за період з січня 2008 року по теперішній час. 2.Витребувати від приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Нікітіна Р.В. (54001 м. Миколаїв, вул. Адміральська, 31-Б/9) договір купівлі-продажу квартири АДРЕСА_7 від 03.04.2015р., який було посвідчено приватним нотаріусом Нікітіним Р.В. за реєстровим номером 214 та подані при посвідчені документи. 3.Витребувати від приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Помазан Я.В. ( АДРЕСА_8 ) договір купівлі-продажу квартири АДРЕСА_9 від 16.09.2013р., який було посвідчено приватним нотаріусом Помазан Я.В. за реєстровим номером 1477 та подані при посвідчені документи. 4. Витребувати від Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради:

- реєстраційну справу про виникнення права власності (номер запису про право власності 31355644) та рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (індексний номер 46657264 від 25.04.2019 року) на квартиру АДРЕСА_10 ,

- копії матеріалів з реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю Ресурс-Ник (код ЄДРПОУ 35106453, місцезнаходження: 54028, Миколаївська обл., місто Миколаїв, ХЕРСОНСЬКЕ ШОССЕ, будинок 115-Б; керівник Городецький Л.Л.), Товариства з обмеженою відповідальністю Євроінпром (код ЄДРПОУ 41285592, місце знаходження 03110, м. Київ, ВУЛИЦЯ СЕМЕНІВСЬКА, будинок 9), приватного підприємства Мажар-2 (код ЄДРПОУ 21354334, місцезнаходження: 54000, Миколаївська обл., місто Миколаїв, ВУЛИЦЯ РАДЯНСЬКА, будинок 13, квартира 2) по кожному щодо зміни статутного або складеного капіталу, складу або інформації про засновників, зокрема протоколи зборів або інші документи, якими оформлені рішення вищого органу управління чи власника; акти приймання-передачі внесків або майна до статутного капіталу; договори купівлі-продажу товариства / підприємства (частки у статутному капіталі) або інший правочин на підставі якого відбувся перехід прав на товариство/підприємство; заяви про вихід зі складу засновників (учасників) товариства/підприємства; статути в усіх наявних редакціях з 19.01.2008 року по теперішній час; рішення про ліквідацію юридичної особи, інформації щодо підстав припинення підприємства, заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. 5. Витребувати в Регіональному сервісному центрі в Миколаївській області МВС України відомості про усіх власників автомобіля марки SKODA Octavia Combi, державний номер НОМЕР_3 , 2011 року випуску чорного кольору, номер кузову НОМЕР_4 з дати його первинної реєстрації, а також належним чином завірені копії документів (договорів купівлі-продажу, акти прийому-передачі), довідок-рахунків, актів огляду автомобілів, актів оцінки автомобіля, на підставі яких вказаний автомобіль був зареєстрований та на підставі яких здійснювалась реєстрація права власності за кожним з власників даного автотранспортного засобу.

Також, позивачем подано заяву про звільнення від сплати судового збору, посилаючись на те, що її майновий стан не дозволяє сплатити судові витрати внаслідок того, що на її утриманні знаходяться троє неповнолітніх дітей. Через перешкоди у користуванні спільним майном. вона змушена переїхати до міста Кропивницький, де винаймає житло. Через скрутне становище вона змушена вийти на роботу. але її дохід досить малий. Окрім того, визначена сума судового збору, яка належить до сплати, перевищує 5% від її річного доходу.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку що позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

За приписами п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України в ухвалі про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Враховуючи положення ч. 4 ст. 19 ЦПК України, обставини справи, обсяг та характер доказів у справі, обсяг дій, необхідних для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, суддя вважає необхідним розглядати вказану справу в порядку загального позовного провадження.

Одночасно, вирішуючи клопотання про витребування доказів, на підставі ст. 83 ЦПК України, виходячи із суті спору, інформація про витребування якої заявлено клопотання має суттєве значення для вирішення справи, а сторони позбавлені можливості самостійно надати суду ці відомості, суд дійшов висновку, що клопотання про витребування доказів є обґрунтованим та належить задовольнити.

Вирішуючи клопотання про відстрочку сплати судового збору, суддя, виходить з наступного.

Згідно з ч. 1, ч. 2 ст.136 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

З підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд у порядку, передбаченому законом, може зменшити розмір належних до сплати судових витрат, пов`язаних з розглядом справи, або звільнити від їх сплати.

Враховуючи майновий стан позивача, положення ст. 136 ЦПК України, ст. 8 Закону України Про судовий збір , суддя вважає за можливе звільнити позивача від сплати судового збору.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 189-193, 353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, поділ майна подружжя.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання по справі призначити на 26 лютого 2020 р. 11:00 год. в приміщенні Заводського районного суду міста Миколаєва, за адресою: вул. Радісна,3, каб. №19 (зал №2).

Витребувати з Миколаївського управління ГУ ДФС у Миколаївській області інформацію про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ) за період з січня 2008 року по 08.11.2019 р.

Витребувати від приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Нікітіна Р.В. (54001 м. Миколаїв, вул. Адміральська, 31-Б/9) копію договору купівлі-продажу квартири АДРЕСА_7 від 03.04.2015р., який було посвідчено приватним нотаріусом Нікітіним Р.В. за реєстровим номером 214 та копії поданих при посвідчені документів.

Витребувати у приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Помазан Я.В. ( АДРЕСА_8 ) копію договору купівлі-продажу квартири АДРЕСА_9 від 16.09.2013р., який було посвідчено приватним нотаріусом Помазан Я.В. за реєстровим номером 1477 та копії поданих при посвідчені документів.

Витребувати від Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради:

- належним чином засвідчену копію реєстраційної справи про виникнення права власності (номер запису про право власності 31355644) та копію рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (індексний номер 46657264 від 25.04.2019 року) на квартиру АДРЕСА_10 ,

- копії матеріалів з реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю Ресурс-Ник (код ЄДРПОУ 35106453, місцезнаходження: 54028, Миколаївська обл., місто Миколаїв, ХЕРСОНСЬКЕ ШОССЕ, будинок 115-Б; керівник Городецький Л.Л.), Товариства з обмеженою відповідальністю Євроінпром (код ЄДРПОУ 41285592, місце знаходження 03110, м. Київ, ВУЛИЦЯ СЕМЕНІВСЬКА, будинок 9), приватного підприємства Мажар-2 (код ЄДРПОУ 21354334, місцезнаходження: 54000, Миколаївська обл., місто Миколаїв, ВУЛИЦЯ РАДЯНСЬКА, будинок 13, квартира 2) по кожному щодо зміни статутного або складеного капіталу, складу або інформації про засновників, зокрема протоколи зборів або інші документи, якими оформлені рішення вищого органу управління чи власника; акти приймання-передачі внесків або майна до статутного капіталу; договори купівлі-продажу товариства / підприємства (частки у статутному капіталі) або інший правочин на підставі якого відбувся перехід прав на товариство/підприємство; заяви про вихід зі складу засновників (учасників) товариства/підприємства; статути в усіх наявних редакціях з 19.01.2008 року по теперішній час; рішення про ліквідацію юридичної особи, інформації щодо підстав припинення підприємства, заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Витребувати з Регіонального сервісного центру в Миколаївській області МВС України відомості про усіх власників автомобіля марки SKODA Octavia Combi, державний номер НОМЕР_3 , 2011 року випуску чорного кольору, номер кузову НОМЕР_4 з дати його первинної реєстрації, а також належним чином завірені копії документів (договорів купівлі-продажу, акти прийому-передачі), довідок-рахунків, актів огляду автомобілів, актів оцінки автомобіля, на підставі яких вказаний автомобіль був зареєстрований та на підставі яких здійснювалась реєстрація права власності за кожним з власників даного автотранспортного засобу.

Установити термін виконання ухвали - до 25.02.2020 (включно).

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, протягом якого він має право подати відзив, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України). Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1412/.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи до відома, а в Регіональний сервісний Центру МВС в Миколаївській області (54020, м. Миколаїв, пров. Транспортний, 1-А/1), Департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, приватному нотаріусу Миколаївського міського нотаріального округу Нікітіну Р.В. (54001 м. Миколаїв, вул. Адміральська, 31-Б/9), приватному нотаріусу Миколаївського міського нотаріального округу Помазан Я.В. ( АДРЕСА_8 ) - до виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в частині порушення правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя З.М. Сухаревич

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено19.01.2020
Номер документу86973107
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —487/8331/19

Постанова від 13.12.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Постанова від 13.12.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Рішення від 09.07.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Сухаревич З. М.

Рішення від 02.03.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Сухаревич З. М.

Рішення від 02.03.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Сухаревич З. М.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Сухаревич З. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні