Ухвала
від 21.01.2020 по справі 211/7482/19
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/7482/19

Провадження № 2/211/678/20

У Х В А Л А

21 січня 2020 року Довгинцівський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді Папариги В.А.,

при секретарі Чернушкіній Г.В.,

без участі сторін, розглянувши клопотання представника позивача адвоката Ковалик Марини Федорівни про витребування доказів, -

встановив:

В провадженні Довгинцівського районного суду м. Кривого Рогу знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Відділ з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Криворізької міської ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Представник позивача адвокат Ковалик М.Ф. звернулась до суду з клопотанням про витребування доказів в якій просить витребувати від Державного нотаріуса Четвертої Криворізької нотаріальної контори копію спадкової справи № 37/20 заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки самостійно отримати копію спадкової справи вона не може, так як нотаріус повідомила, що дана інформація надається виключно на підстав ухвали суду.

У судове засідання сторони не з`явилися.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно п. 4 ч. 2ст. 84 ЦПК України, у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено про те, які вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Приймаючи до уваги заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що у заявника є складнощі в наданні вказаних в заяві доказів, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню , так як відомості які містяться у вказаних документах мають значення для правильного вирішення даної справи

Керуючись ст. ст.76,77,81,83, 84 ЦПК України, суд,-

постановив:

клопотання представника позивача адвоката Ковалик Марини Федорівни про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Державного нотаріуса Четвертої Криворізької нотаріальної контори належним чином завірену копію спадкової справи № 37/20, заведеної після смерті ОСОБА_3 , що помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: В. А. Папарига

Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено22.01.2020
Номер документу87042259
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —211/7482/19

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Папарига В. А.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Папарига В. А.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Папарига В. А.

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Папарига В. А.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Папарига В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні