Ухвала
від 22.01.2020 по справі 540/2764/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

22 січня 2020 р. м. ХерсонСправа № 540/2764/19

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді: Морської Г.М. , розглянувши у порядку письмового провадження клопотання позивача про відкладення розгляду у адміністративній справі за позовом Південного офісу Держаудитслужби до Комунального підприємства "Голопристанська центральна районна лікарня" про стягнення збитків у дохід місцевого бюджету,

встановив :

Південний офіс Держаудитслужби (далі - позивач) звернувся до комунального підприємства "Голопристанська центральна районна лікарня" (далі - відповідач) із адміністративним позовом, у якому просить стягнути з комунального підприємства "Голопристанська центральна районна лікарня" в дохід місцевого бюджету збитки в сумі 538323,00 грн.

Ухвалою від 24.12.2019 р. у справі відкрите спрощене позовне провадження, судове засідання призначене 22.01.2020 р.

Будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце слухання сторони в судове засідання не з`явились.

Представник позивача через засоби електронного зв`язку подав до суду клопотання про відкладення розгляду справи, у зв`язку із перебуванням представника позивача на лікарняному.

Представник відповідача не заперечував проти відкладення розгляду справи на іншу дату. Просив дане клопотання розглядати без його участі в порядку письмового провадження.

Відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе провести розгляд заявленого представником позивача клопотання в порядку письмового провадження.

Згідно п.2 ч.2 ст.205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановлених цим Кодексом строку в разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Також, 21.01.2020 року до суду надійшла заява про залучення Голопристанської районної ради Херсонської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача. Заява мотивована тим, що судове рішення по справі вплине на обсяг прав та обов`язків районної ради, а саме, у разі задоволення судом позовних вимог в дохід місцевого (районного) бюджету від бюджетної установи до загального фонду районного бюджету надійдуть кошти , які зможуть бути використані виключне після внесення Голопристанською районною радою Херсонської області змін до бюджету Голопристанського району Херсонської області на 2020 рік. Заявник вказує, що позивач в повному обсязі утримується за рахунок коштів бюджету Голопристанського району Херсонської області. При цьому використання коштів здійснюється згідно помісячного розпису установи, затвердженого головним розпорядником бюджетних коштів на підставі плану використання бюджетних коштів. Таким чином, виконання рішення суду потребуватиме додаткового перерозподілу коштів бюджету Голопристанського району шляхом прийняття районною радою рішення про внесення змін до бюджету Голопристанського району Херсонської області на 2020 рік та збільшення видатків на утримання комунальної установи "Голопристанська центральна районна лікарня".

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, з огляду на наступне.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З аналізу статті 49 КАС України слідує, що участь третіх осіб в адміністративній справі зумовлена тим, що судовий спір між сторонами прямо або опосередковано стосується прав та інтересів інших осіб. Тому участь у справі третіх осіб є формою захисту їх прав та інтересів, що пов`язані із спірними правовідносинами.

Оскільки, рішення у даній справі може вплинути на права та інтереси Голопристанської районної ради Херсонської області з огляду на заявлені позовні вимоги, тому суд дійшов висновку про необхідність залучення її до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Приймаючи до уваги викладені обставини та норми процесуального законодавства, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача про відкладення розгляду. Залучити до участі у ставі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору та відкласти розгляд справи на іншу дату.

Керуючись ст. 243, 248 КАС України,

ухвалив :

Задовольнити клопотання Управління Південного офісу Держаудит служби в Херсонській області про відкладення розгляду справи на іншу дату.

Відкласти розгляд справи та призначити судове засідання на 05.02.2020 року о 10:00 год. в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою: м. Херсон, вул. Філатова, 29.

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Голопристанську районну раду Херсонської області (75600, Херсонська область, м.Гола Пристань, вул. 1 Травня, 41, код ЄДРПОУ 24755996).

Зобов`язати позивача протягом п`яти днів з дня отримання ухвали направити Голопристанській районній раді Херсонської області копію позовної заяви з доданими до неї документами, та надати суду докази такого направлення.

Встановити третій особі десятиденний строк для подання пояснення щодо позову та відзиву з дня отримання ухвали. Копія пояснень одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити учасникам справи .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Г.М. Морська

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87104022
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/2764/19

Рішення від 24.09.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 11.09.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 20.03.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 20.03.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 19.02.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 21.02.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Ухвала від 24.12.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні