Ухвала
від 23.01.2020 по справі 260/1882/19
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

23 січня 2020 рокум. Ужгород№ 260/1882/19

Закарпатський окружний адміністративний суд в особі:

головуючого - судді Плеханова З.Б.

при секретарі судового засідання Поп Н.В.

за участю позивача: ОСОБА_1 - представник адвокат Орбан Н.Л.

відповідача:9 державна пожежно-рятувальна частина Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області - представник Дору Н.І.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду в м.Ужгороді адміністративний позов ОСОБА_1 до 9 державна пожежно-рятувальна частина Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області про визнання протиправним та скасування наказу

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до 9 - тої державна пожежно-рятувальної частини Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області , яким просить:

1. Відкрити провадження по справі та надсилати одночасно кореспонденцію Позивачу та його представнику.

2. Визнати протиправним та скасувати наказ 9 державної пожежно-рятувальної частини Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області № 51 від 15.10.2019 року Про притягнення до дисциплінарної відповідальності .

3. Стягнути з 9 державної пожежно-рятувальної частини Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області (Код СДРПОУ 37917037, місцезнаходження: 89300, Закарпатська обл., м. Свалява, вул. Старолюбовнянська,буд. 16А) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , Адреса місця реєстрації: АДРЕСА_1 ) відшкодування моральної (немайнової) шкоди в розмірі 2000,00 грн. (дві тисячі гривні 00 коп.).

4. Стягнути з 9 державної пожежно-рятувальної частини Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області (Код СДРПОУ 37917037, місцезнаходження: 89300, Закарпатська обл., м. Свалява, вул. Старолюбовнянська,буд. 16А) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , Адреса місця реєстрації: АДРЕСА_1 ) судові витрати в розмірі 1536,80 грн. (однатитсяча п`ятсот тридцять шість гривень 80 коп.) та витрати на правничу (правову допомогу) в розмірі 8000,00 грн. (вісім тисяч гривень 00 коп.)

Представник відповідача в даному підготовчому судовому засіданні заявив усне клопотання про надання часу для написання відзиву на даний адміністративний позов, оскільки ухвалу про відкриття провадження разом з позовною заявою отримали лише 22.01.2020 року.

Суд констатує, що за даним позовом суд повинен у відповідності до вимог статті 242 КАСУ винести законне та обґрунтоване рішення. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Згідно ст.73 ч.2 КАСУ предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відтак для можливості встановлення всіх обставин суду необхідно вивчити особову справу позивача, матеріали, на підставі яких винесено оскаржуваний наказ ( в т. ч. матеріали службового розслідування, рапорт ОСОБА_2 , рапорт ОСОБА_3 ), Положення про 9 державну пожежно-рятувальну частину Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області ( в тому числі, структуру та керівництво ), Положення( інший документ) про Свалявський РВ, Посадові інструкції позивача, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Відповідно до частин 1, 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України , розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Частиною 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Приписами ч.ч. 1, 5-6 ст. 80 КАС України унормовано, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. У відповідності до вимог ч. ч. 6-7 ст. 80 КАС України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. При цьому, суд звертає увагу, що в силу ч. 8 ст. 80 КАС України, у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Враховуючи викладене, з метою об`єктивного, повного і всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати від 9 - тої державна пожежно-рятувальної частини Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області всі вищезазначені документи.

Суд також роз`яснює, що згідно вимог ст. 94 КАС України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього ( ч. 2. ст. 94 КАС України).

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення ( ч. 5. ст. 94 КАС України).

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом (ст.80 ч.8 КАСУ).

Згідно частини третьої статті 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

У відповідності до вимог ч.2 ст. 223 КАС України , якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Відповідно до п.4 ч.6 ст.181 КАС України , суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності витребування нових (додаткових) доказів.

З метою забезпечення правильного та всебічного розгляду справи, а також беручи до уваги клопотання представника відповідача суд вважає за доцільне оголосити перерву в даному підготовчому засіданні.

Суд розяснює :

-згідно статті 147 КАСУ у разі неподання без поважних причин письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, або неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

- згідно статті 149 КАСУ Суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках:

1) невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;2) зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;3) неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень;

Керуючись ст. ст. 80, ч.6 п.4 ст. 181 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

1.Зобовязати відповідача - 9 державну пожежно-рятувальну частину Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області надати суду в строк до 06 лютого 2020 року :

- особову справу позивача

- матеріали, на підставі яких винесено оскаржуваний наказ ( в т. ч. матеріали службового розслідування, рапорт ОСОБА_2 , рапорт ОСОБА_3 )

- Положення про 9 державну пожежно-рятувальну частину Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області ( в тому числі, структуру та керівництво )

- Положення( інший документ) про Свалявський РВ

- Посадові інструкції позивача, ОСОБА_2 , ОСОБА_4 І ОСОБА_5 .

2.Продовжити підготовче провадження до 13 лютого 2020 року.

3.Оголосити перерву в судовому засіданні до 13 лютого 2020 року до 15-30 години.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя З.Б.Плеханова

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 24 січня 2020 року

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87121113
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —260/1882/19

Постанова від 06.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 17.08.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 17.08.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Рішення від 16.06.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 16.06.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 21.05.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 21.05.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 23.04.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні