Ухвала
від 28.01.2020 по справі 2а-3033/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну стягувача у виконавчому листі

"28" січня 2020 р. справа № 2a-3033/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Микитин Н.М. за участю секретаря судового засідання Маковійчук С.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну стягувача у виконавчому листі №2а-3033/10/0970 від 24.12.2013 про стягнення із ТзОВ «Арніка-Люкс» заборгованості в сумі 109487,61 грн, -

В С Т А Н О В И В:

27.12.2019 Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулося до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому листі №2а-3033/10/0970 від 24.12.2013 виданому Івано-Франківським окружним адміністративним судом про стягнення заборгованості із ТзОВ «Арніка-Люкс» на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську в сумі 109487,61 грн, а саме: стягувача - Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Заява мотивована тим, що постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» за № 628 від 22.08.2018 проведено реорганізацію Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області. В зв`язку із чим, просить суд здійснити заміну стягувача у виконавчому листі на його правонаступника.

Представник заявника подав клопотання про проведення розгляду вказаної заяви без його участі.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлявся про дату, час та місце судового засідання.

Відповідно до частини четвертої статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Частиною другою статті 379 КАС України визначено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи наведене та неявку в судове засідання всіх учасників справи, суд вважає за можливе провести розгляд заяви за відсутності сторін без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши матеріали адміністративної справи та заяву про заміну стягувача у виконавчому листі №2а-3033/10/0970 від 24.12.2013 на правонаступника, суд встановив наступне.

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 21.10.2010 року в адміністративній справі №2а-3033/10/0970 позов заступника прокурора м. Івано-Франківська в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в місті Івано-Франківську задоволено та стягнуто із ТзОВ «Арніка-Люкс» заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування в розмірі 109487,61 грн (а.с.89-92).

На виконання вищезазначеного судового рішення за заявою стягувача 24.12.2013 року Івано-Франківським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №2а-3033/10/0970 (а.с.127).

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади» за № 1074 від 20.10.2011 затверджено Порядок здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, який визначає механізм здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (далі - органи виконавчої влади) та їх територіальних органів.

Органи виконавчої влади утворюються, реорганізуються або ліквідуються Кабінетом Міністрів України за поданням Прем`єр-міністра України (пункт 2 Порядку).

Орган виконавчої влади утворюється шляхом утворення нового органу виконавчої влади або в результаті реорганізації (злиття, поділу, перетворення) одного чи кількох органів виконавчої влади (пункт 4 Порядку).

Відповідно до пункту 5 Порядку орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації

Права та обов`язки органів виконавчої влади переходять: у разі злиття органів виконавчої влади - до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття; у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади; у разі поділу органу виконавчої влади - до органів виконавчої влади, утворених внаслідок такого поділу; у разі перетворення органу виконавчої влади - до утвореного органу виконавчої влади; у разі ліквідації органу виконавчої влади і передачі його завдань та функцій іншим органам виконавчої влади - до органів виконавчої влади, визначених відповідним актом Кабінету Міністрів України (пункт 6 Порядку).

Майнові права та обов`язки органів виконавчої влади у разі їх злиття, приєднання або перетворення переходять правонаступникові на підставі передавального акта, а у разі їх поділу - згідно з розподільчим балансом (пункт 7 Порядку).

Внаслідок реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) органів виконавчої влади припиняється той орган виконавчої влади, майнові права та обов`язки якого переходять його правонаступникам. Перейменування органу виконавчої влади не призводить до його реорганізації (пункт 8 Порядку).

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» за № 628 від 22.08.2018 реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України, а саме: реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську.

Відповідно до інформації, що міститься у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 31.05.2019 внесено запис за номером 11191120005007290 про державну реєстрацію припинення юридичної особи Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську (а.с.145-146).

Як наслідок, Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську.

Відповідно до частини 1 статті 1 Закону України «Про виконавче провадження» , виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Статтею 379 КАС України передбачено можливість заміни сторони виконавчого провадження та визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником (частина 1).

Суд звертає увагу на те, що положення наведеної статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина 4 статті 379 КАС України).

Як наслідок, суд погоджується із доводами заявника, що у виконавчому листі має місце вибуття стягувача - Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську та встановлено необхідність його заміни правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

За таких обставин, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для задоволення заяви про заміну стягувача у виконавчому листі та вважає необхідним допустити заміну стягувача - Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

На підставі викладеного, керуючись статтями 229, 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну стягувача у виконавчому листі - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі №2а-3033/10/0970 від 24.12.2013 виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом, з Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 20551088, вул. Січових Стрільців, буд. 15, м. Івано-Франківськ, 76018).

Ухвала може бути оскарженою в апеляційному порядку.

Відповідно до статей 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Згідно до підпункту 15.5 пункту 1 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Суддя /підпис/ Микитин Н.М.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.01.2020
Оприлюднено30.01.2020
Номер документу87197777
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3033/10/0970

Ухвала від 28.01.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитин Н.М.

Ухвала від 05.08.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитин Н.М.

Постанова від 21.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Лучко О.О.

Постанова від 21.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Лучко О.О.

Ухвала від 29.05.2013

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Багрій В.М.

Постанова від 21.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Лучко О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні