Ухвала
від 27.01.2020 по справі 757/63710/19-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/63710/19-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 січня 2020 року Печерський районний суд м. Києва в складі

головуючого судді-Бусик О.Л.

при секретарі- Диба І.Б.

учасники справи:

позивач- ОСОБА_1

представник позивача - ОСОБА_2

представник відповідача- Крайнєго В.М.

представники третьої особи - Філячева О.В., Куліша Е.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного провадження клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Первинної профспілкової організації ДП Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва за позовом ОСОБА_1 да Державного підприємства Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , третя особа Профспілкова організація Захист праці у державному підприємстві Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до відповідача з позовом про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати.

В судовому засіданні судом було поставлено на обговорення клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи первинної профспілкової організації ДП Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , до складу якої входить2/3 працюючих працівників підприємства і яка, на думку сторони відповідача, заінтересована в об`єктивному розгляді справи та захисту соціальних прав працівників підприємства.

Позивач, її представник та представники третьої особи проти задоволення клопотання про залучення третьої особи заперечували в повному обсязі зазначаючи про те, що позивач не входить до складу даної профспілки, а тому запропонована третя особа не має відношення до даної справи.

Вивчивши письмові матеріали справи та заслухавши думку сторін, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі первинну профспілкову організацію ДП Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , оскільки можливе рішення суду може вплинути на їх права та обов`язки.

Предметом розгляду даної справи є, зокрема, визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати, при цьому слід враховувати що трудові відносини між роботодавцем та працівником регулюються за погодженням із профспілковими організаціями.

Як свідчать наявні в матеріалах справи докази, на Державному підприємстві Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва неявні декілька профспілкових організацій, разом із цим, профспілкові організації відповідно до законодавства України також є представницьким органом працівників підприємства, тому їх позиція має бути врахована судом при постановленні рішення у даній справі.

Вирішуючи питання про залучення до участі в справі третіх осіб, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника відповідача.

Відповідно ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

За таких обставин, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Первинну профспілкову організацію ДП Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва (код ЄДРПОУ 42941758, місце знаходження : 01133, м. Київ, бул. Л. Українки, 26).

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Первинної профспілкової організації ДП Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва за позовом ОСОБА_1 да Державного підприємства Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , третя особа Профспілкова організація Захист праці у державному підприємстві Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати - задовольнити.

Залучити до участі в справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Первинну профспілкову організацію ДП Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва (код ЄДРПОУ 42941758, місце знаходження : 01133, м. Київ, бул. Л. Українки, 26).

Судове засідання призначити на 04 березня 2020 року о 14 год. 00 хв. в приміщенні Печерського районного суду м. Києва за адресою : вул. Володимирська, 15, м. Київ. каб. 333, головуючий суддя Бусик О.Л.

Копію ухвали направити на адресу Первинної профспілкової організації ДП Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Л.Бусик

Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено29.01.2020
Номер документу87212328
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/63710/19-ц

Постанова від 02.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 22.01.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Рішення від 10.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Рішення від 10.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні