Ухвала
від 05.03.2021 по справі 757/63710/19-ц
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

03680 м. Київ , вул. Солом`янська, 2-а

Номер апеляційного провадження: 22-ц/824/5848/2021 Головуючий в суді 1 інстанції Бусик О.Л.

Унікальний номер справи: 757/63710/19-ц

У Х В А Л А

05 березня 2021 року Київський апеляційний суд в складі судді-доповідача Ящук Т.І., перевіривши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Печерського районного суду м. Києва від 10 грудня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , треті особи: Профспілкова організація Захист праці у Державному підприємстві Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , Первинна профспілкова організація Державного підприємства Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати,

встановив:

До Київського апеляційного суду надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , треті особи: Профспілкова організація Захист праці у Державному підприємстві Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , Первинна профспілкова організація Державного підприємства Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати, разом з апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Печерського районного суду м. Києва від 10 грудня 2020 року.

Вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження, перевіривши відповідність матеріалів справи вимогам ст. 352-361 ЦПК України, вважаю за необхідне повернути справу до суду першої інстанції для усунення недоліку, виходячи з наступного.

Згідно з ч.3 ст. 365 ЦПК України, якщо під час вивчення матеріалів справи суд виявить нерозглянуті зауваження на правильність і повноту фіксування судового процесу технічними засобами, нерозглянуті письмові зауваження щодо повноти чи неправильності протоколу судового засідання, невирішене питання про ухвалення додаткового рішення, суд постановляє ухвалу із зазначенням строку, протягом якого суд першої інстанції має усунути недоліки.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного Суду України від 24 жовтня 2008 року № 12 Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку при вирішенні питання про повернення до суду першої інстанції справи, яка надійшла разом з апеляційною скаргою, для усунення недоліків у її оформленні апеляційні суди повинні враховувати, що перелік недоліків у оформленні справи, про які йдеться в частині 7 статті 297 ЦПК (в редакції 2004 року) як про підставу для повернення справи до суду першої інстанції з метою їх усунення, не є вичерпним.

Суддя-доповідач своєю ухвалою може повернути справу до суду першої інстанції для усунення недоліку і в разі, якщо справа не підшита, опис документів у справі належним чином не оформлено тощо.

Відповідно до п. 14 розділу VII Інструкції з діловодства у місцевих та апеляційних судах України, затвердженої Наказом Державної судової адміністрації України від 20 серпня 2019 року № 814, під час підшивання документів судової справи не дозволяється торкатися їх тексту.

Вимоги Інструкції є обов`язковими для виконання усіма працівниками суду (п.10 розділу I Інструкції).

Як вбачається з матеріалів справи, текст рішення Печерського районного суду м. Києва від 10 грудня 2020 року підшито не належним чином, із надмірним захопленням паперу, обмежуючи вільний доступ огляду тексту, що позбавляє можливості прочитання тексту рішення у повному обсязі.

Крім того, апеляційна скарга підшита неохайно, матеріали справи фактично розпадаються.

Враховуючи те, що матеріали справи сформовані не належним чином, суд апеляційної інстанції позбавлений можливості проводити подальші процесуальні дії, а тому справа підлягає поверненню до суду першої інстанції для належного оформлення.

Керуючись ч. 3 ст. 365 ЦПК України, Постановою Пленуму Верховного Суду України від 24 жовтня 2008 року № 12 Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку , Інструкцією з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, суд

ухвалив:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , треті особи: Профспілкова організація Захист праці у Державному підприємстві Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва , Первинна профспілкова організація Державного підприємства Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати - повернути до Печерського районного суду м. Києва для усунення недоліку.

Питання належного оформлення справи повинно бути вирішено у десятиденний строк з дня отримання матеріалів справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Т.І. Ящук

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення05.03.2021
Оприлюднено11.03.2021
Номер документу95427434
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/63710/19-ц

Постанова від 02.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 22.01.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Рішення від 10.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Рішення від 10.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні