Ухвала
від 30.01.2020 по справі 930/2745/19
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/2745/19

Провадження №2/930/199/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до розгляду

30.01.2020 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді: Царапори О.П.

при секретарі: Євтодієвій Н.М.

за участі позивача: ОСОБА_1

представника позивача адвоката : Корнійчука Д.А.

відповідача: ОСОБА_2

третьої особи з самостійними вимогами

на стороні позивача: ОСОБА_3

третьої особи без самостійних вимог

на стороні відповідача, представника служби у справах

дітей Немирівської РДА: Оцупок Н.М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Немирів в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа з самостійними вимогами на стороні позивача ОСОБА_3 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача Служба у справах дітей Немирівської РДА про усунення перешкод щодо участі у вихованні та вільному спілкуванні з дитиною, -

В С Т А Н О В И В :

22.10.2019 року ОСОБА_1 звернувся в Немирівський районний суд Вінницької області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа з самостійними вимогами на стороні позивача ОСОБА_3 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача Служба у справах дітей Немирівської РДА про усунення перешкод щодо участі у вихованні та вільному спілкуванні з дитиною.

Ухвалою Немирівського районного суду Вінницької області від 08.11.2019 року провадження у зазначеній справі відкрито та призначено до підготовчого засідання.

Учасники судового процесу з`явилися у підготовче судове засідання.

Позивач ОСОБА_1 заявлені вимоги підтримує у повному обсязі та просить їх задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 позовні вимоги не визнала.

Позивач ОСОБА_1 та його представник підтримали наявне клопотання при матеріалах позову про виклик свідків.

Відповідач ОСОБА_2 заявлене клопотання підтримала частково.

Суд, ознайомившись з даним клопотанням та мотивами його привнесення, заслухавши думку учасників судового процесу дійшов до висновку про необхідність його задоволення.

Відповідачкою в судовому засіданні заявлено також клопотання про виклик ряду свідків, в тому числі малолітнього сина ОСОБА_5 .

Відповідач та треті особи підтримали дане клопотання частково. Висловивши свою позицію, щодо допиту малолітнього ОСОБА_5 , - цей допит буде суперечити інтересам

малолітнього. Даний допит може призвести до порушення психічного стану малолітнього. А тому суд прийшов до висновку про необхідність задоволення даного клопотання частково, а саме в частині допиту малолітнього ОСОБА_5 відмовити.

Також відповідачем до суду подано клопотання про витребування доказів, а саме витребувати в органів Державної прикордонної служби інформацію про час, місцезнаходження та мету перебування позивача за кордоном у період з 01.01.2019 року по 16 листопада 2019 року, яке підтримала у повному обсязі.

Інші учасники судового процесу заперечували щодо задоволення даного клопотання.

Суд, з`ясувавши думку учасників судового процесу, щодо вище вказаного клопотання, вважав за необхідне відмовити у задоволенні клопотання, як безпідставного.

До даного клопотання відповідачем не надано доказів неможливості самостійного їх витребування, а також суду не надано доводів щодо значимості даних доказів для вирішення справи по суті.

Суд, заслухавши думку учасників судового процесу, встановив наступний порядок дослідження доказів, який був підтриманий усіма учасниками судового процесу.

Розпочати розгляд справи наданням пояснень свідками, дослідженням доказів, пояснень позивача, третьої особи з самостійними вимогами на стороні позивача ОСОБА_3 , пояснень відповідача, поясненням третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача Служба у справах дітей Немирівської РДА та перейти до ухвалення рішення.

В ст. 189 ЦПК України перелічено завдання підготовчого судового засідання.

В розумінні ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання (мета підготовчого судового засідання). Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі (строк проведення підготовчого судового засідання).

З положень ч. 1 ст. 197 ЦПК України слідує, що підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Відповідно до п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зокрема в підготовчому судовому засіданні судом встановлено, що виниклий між сторонами спір не вирішено, відповідачем подано відзив на позов та викладені свої заперечення, підстави для залишення позовної заяви без розгляду, або закриття провадження у справі, підстави для зупинення провадження у справі відсутні, а тому за таких обставин виходячи із положень частин 1 та 2 ст. 200 ЦПК України, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Приймаючи до уваги викладене та керуючись ст. ст. 196, 197, 198, 199, 200, 258, 259, 260 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження в справі за позовом ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа з самостійними вимогами на стороні позивача ОСОБА_3 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача Служба у справах дітей Немирівської РДА про усунення перешкод щодо участі у вихованні та вільному спілкуванні з дитиною.

Справу призначити до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 10 год. 00 год. на 19 березня 2020 року у приміщенні Немирівського районного суду Вінницької області за адресою: Вінницька область, м. Немирів, вул. Шевченка, 27, Вінницької області. Про дату, час і місце проведення судового засідання повідомити учасників судового розгляду та надіслати їм копію даної ухвали.

Клопотання ОСОБА_1 задовольнити.

Викликати у судове засідання та допитати в якості свідків:

- ОСОБА_6 , жительку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_7 , жительку АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_8 , жителя АДРЕСА_3 .

Клопотання ОСОБА_2 задовольнити частково.

Викликати у судове засідання та допитати в якості свідків:

- ОСОБА_9 , жителя с. Сокілець Немирівського району, Вінницької області;

- ОСОБА_10 , жительку с. Сокілець Немирівського району, Вінницької області;

- ОСОБА_11 жительку с. Сокілець Немирівського району, Вінницької області;

- ОСОБА_12 , жительку АДРЕСА_4 ;

Роз`яснити сторонам положення ст. 223 ЦПК України, відповідно до яких, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Інформація про дату, час і місце судового засідання додатково розміщена на офіційному веб-порталі "Судова влада України" в мережі Інтернет (https://court.gov.ua/FAIR).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: (підпис)

Згідно з оригіналом

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду

Суддя Немирівського районного суду

Вінницької області О.П. Царапора

СудНемирівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення30.01.2020
Оприлюднено03.02.2020
Номер документу87246037
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —930/2745/19

Постанова від 19.11.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Постанова від 19.11.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 16.09.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Рішення від 25.06.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Рішення від 25.06.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 30.01.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 23.10.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні