Ухвала
від 11.02.2020 по справі 377/751/19
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/751/19

Провадження №2/377/12/20

11 лютого 2020 року Славутицький міський суд Київської області у складі: головуючої - судді Теремецької Н.Ф., за участю секретаря судового засідання - Маряхіної І.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача - адвоката Прокопенка О.П.,

представників відповідача ДСП Чорнобильська АЕС : Стужної В.М., Хропатої Н.В., Топало Р.В.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Славутичі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі Комісії з реорганізації державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Первинна профспілкова організація Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

У С Т А Н О В И В:

01 жовтня 2019 року до суду надійшла позовна заява, у якій позивач просить:

- визнати незаконним та скасувати наказ № 416 - ос від 02 вересня 2019 року Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС про звільнення ОСОБА_1 з посади завідувача складом відділу виробничо-технічного забезпечення, група управління товарно-матеріальними цінностями № 1 Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , з 03 вересня 2019 року;

- поновити ОСОБА_1 з 03 вересня 2019 року на посаді завідувача складом відділу виробничо-технічного забезпечення, група управління товарно-матеріальними цінностями № 1 Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС ;

- стягнути на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з дня її звільнення з роботи, 03 вересня 2019 року, і по день поновлення на роботі.

Ухвалою судді від 04 жовтня 2019 року було відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання. Цією ухвалою було залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Первинну профспілкову організацію Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС .

Обговоривши в судовому засіданні питання про визначення Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС правонаступником відповідача Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі Комісії з реорганізації державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС та єдиним відповідачем у справі, вислухавши думку учасників справи, суд дійшов наступного висновку.

Як встановлено в судовому засіданні, відповідач Державне підприємство Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС припинило свою діяльність як юридична особа, про що 13 січня 2020 року було внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а правонаступником всіх прав та обов`язків Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС зазначено Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС , що підтверджується Витягом з вказаного Реєстру та витягом із Статуту ДСП ЧАЕС в редакції, затвердженій наказом ДАЗВ від 18.12.2019 року № 259-19.

Відповідно до ч.ч. 1, 5 ст. 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Згідно з ч.1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу

За змістом ч.2 ст. 55 ЦПК України усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

З урахуванням наведеного, враховуючи, що відповідач Державне підприємство Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС припинило свою діяльність як юридична особа, а також враховуючи, що співвідповідачем у справі є Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС , яке є правонаступником всіх прав та обов`язків Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , то Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС необхідно вважати правонаступником відповідача Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі Комісії з реорганізації Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС та єдиним відповідачем у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 55 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Вважати Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС , яке є учасником справи, правонаступником відповідача Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі Комісії з реорганізації Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС та єдиним відповідачем у цій справі.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Н. Ф. Теремецька

Дата ухвалення рішення11.02.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87494392
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —377/751/19

Ухвала від 10.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Постанова від 22.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 03.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 08.04.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Рішення від 12.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Рішення від 12.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 11.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 17.01.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні