Ухвала
від 20.02.2020 по справі 587/1036/19
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 587/1036/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2020 року Сумський районний суд Сумської області в складі головуючого судді Черних О.М., за участю секретаря судового засідання Землюк А.П., розглянувши заяву представника Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України в особі філії Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України Сумська регіональна дирекція (м. Суми, вул. Петропавлівська, 125) про роз`яснення рішення Сумського районного суду Сумської області від 13 листопада 2019 року по справі № 587/1036/19 за позовом ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України в особі філії Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України Сумська регіональна дирекція (юридична адреса: вул. Петропавлівська, 125, м. Суми) про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку,

ВСТАНОВИВ :

13 лютого 2020 року від представника Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України в особі філії Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України Сумська регіональна дирекція надійшла заява про роз`яснення рішення Сумського районного суду Сумської області від 13 листопада 2019 року по справі № 587/1036/19 про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку в сумі 119442 грн. 60 коп.

У заяві зазначено, що вказане рішення є не зовсім зрозумілим стосовно вирахування ПДФО та єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, що унеможливлює його виконання, а саме зі змісту рішення незрозуміло, чи врахував суд розмір податків і зборів, чи ні.

У судове засідання представник Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України в особі філії Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України до суду не з`явилася, про час та місце розгляду повідомлялася.

ОСОБА_1 також у судове засідання не з`явилася, від неї надійшла заява про розгляд заяви про роз`яснення рішення суду без її участі.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що заява про роз`яснення рішення суду підлягає задоволенню з наступних підстав.

Рішенням суду від 13 листопада 2019 року було задоволено позовну заяву ОСОБА_1 та стягнуто з Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України в особі філії Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України Сумська регіональна дирекція на її користь заборгованість середнього заробітку за час затримки розрахунку в сумі 119442 грн. 60 коп. та витрати по сплаті судового збору в сумі 1194 гривень 43 копійки.

У відповідності з ст. 271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили. Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання. Про роз`яснення або відмову у роз`ясненні судового рішення суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено.

Пунктом 21 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 року № 14 Про судове рішення у цивільній справі встановлено, що роз`яснення рішення суду можливе тоді, коли воно не містить недоліків, що можуть бути усунені лише ухваленням додаткового рішення, а є незрозумілим, що ускладнює його реалізацію. Зазначене питання розглядається судом, що ухвалив рішення, і в ухвалі суд викладає більш повно та ясно ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін у суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду. Роз`яснення рішення не допускається, якщо воно виконане або закінчився установлений законом строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до виконання.

З аналізу наведених процесуальних норм випливає, що роз`яснення судового рішення полягає у викладенні в більш чіткій та конкретній формі резолютивної частини рішення і таке роз`яснення пов`язане та має на меті забезпечити чітке і правильне виконання судового рішення, якщо його зміст є незрозумілим для осіб, які брали участь у справі, або для державного виконавця, що виконує це судове рішення.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку про необхідність роз`яснення рішення Сумського районного суду Сумської області від 13 листопада 2019 року по справі № 587/1036/19.

Керуючись ст. 271 ЦПК України , суд -

ПОСТАНОВИВ :

Заяву представника Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України в особі філії Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України Сумська регіональна дирекція (м. Суми, вул. Петропавлівська, 125) про роз`яснення рішення Сумського районного суду Сумської області від 13 листопада 2019 року по справі № 587/1036/19 за позовом ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України в особі філії Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України Сумська регіональна дирекція (юридична адреса: вул. Петропавлівська, 125, м. Суми) про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку - задовольнити.

Роз`яснити рішення Сумського районного суду Сумської області від 13 листопада 2019 року у цивільній справі № 587/1036/19, зазначивши, що стягнути з Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України в особі філії Публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України Сумська регіональна дирекція (юридична адреса: вул. Петропавлівська, 125, м. Суми, код ЄДРОПОУ 40020661) на користь ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) заборгованість середнього заробітку за час затримки розрахунку в сумі 119442 грн. 60 коп. з утриманням при виплаті податків та інших обов`язкових платежів.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити ухвалу суду шляхом подання апеляційної скарги до Сумського апеляційного суду через Сумський районний суд Сумської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя О.М.Черних

Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено21.02.2020
Номер документу87720981
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку

Судовий реєстр по справі —587/1036/19

Ухвала від 11.08.2020

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

Постанова від 02.04.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Орлов І. В.

Постанова від 02.04.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Орлов І. В.

Ухвала від 19.03.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Орлов І. В.

Ухвала від 28.02.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Орлов І. В.

Ухвала від 28.02.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Орлов І. В.

Ухвала від 20.02.2020

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

Ухвала від 14.02.2020

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Черних О. М.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Орлов І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні