Ухвала
від 24.02.2020 по справі 918/67/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про оголошення перерви

24 лютого 2020 року м. Рівне Справа № 918/67/20

Господарський суд Рівненської області у складі судді О.Андрійчук, за участю секретаря судового засідання Б.Рижого, розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом Публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта"

до відповідача Дубенської міської ради,

третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю "ДБК Рентбуд",

про визнання протиправною відмову Дубенської міської ради щодо припинення права користування землею та зобов`язання прийняти рішення щодо припинення права користування земельною ділянкою ,

за участю представників учасників:

від позивача: А. Атаманчук, дов. від 28.01.2020 року,

від відповідача: не з`явився,

від третьої особи: не з`явився,

УСТАНОВИВ:

У січні 2020 року Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна страхова компанія" Оранта" звернулося до Господарського суду Рівненської області із позовною заявою до Дубенської міської ради про визнання протиправною відмову Дубенської міської ради щодо припинення права користування землею та зобов`язання прийняти рішення щодо припинення права користування земельною ділянкою.

Ухвалою суду від 23.01.2020 року позовну заяву Публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" залишено без руху.

Ухвалою суду від 04.02.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження, залучено до участі у справі як третю особу на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю "ДБК Рентбуд", судове засідання для розгляду справи по суті призначено на 24.02.2020 року.

14.02.2020 року на адресу суду від позивача надійшла заява про зміну предмета позову, в якій просить суд визнати протиправною відмову Дубенської міської ради щодо припинення права користування земельною ділянкою у розмірі 0,19 га, виділеною для обслуговування адміністративного будинку ПАТ "НАСК "Оранта", та припинити право постійного користування земельною ділянкою, площею 0,19 га за адресою: Рівненська область, м. Дубно, вул. Скарбова, 10.

Згідно з ч. 3 ст. 46 ГПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Під предметом позову розуміється певна матеріально-правова вимога позивача до відповідача, стосовно якої позивач просить прийняти судове рішення. Зміна предмета позову означає зміну вимоги, з якою позивач звернувся до відповідача (або ж доповнення вимоги, відмінної від первісної).

Враховуючи те, що позивач вправі змінити предмет позову до початку розгляду справи по суті, останнім дотримана процедура подачі відповідної заяви про зміну предмету позову, відтак остання приймається судом.

20.02.2020 року через відділ канцелярії позивачем до матеріалів справи долучено документи, що витребовувались ухвалою суду від 04.02.2020 року.

У судове засідання 24.02.2020 року з`явився представник позивача, представники відповідача та третьої особи не з`явилися, про час та місце судового розгляду повідомлені належним чином.

За приписами ч.ч. 2, 3, 6 ст. 216 ГПК України якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі. Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами. Якщо в судовому засіданні було оголошено перерву, провадження у справі після її закінчення продовжується зі стадії, на якій було оголошено перерву.

Зважаючи на неявку представників відповідача та третьої особи , з метою дотримання завдань та засад господарського судочинства, визначених ст. 2 ГПК України, суд вважає за необхідне оголосити перерву в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 216, 234, 235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Оголосити перерву у судовому засіданні на "13" березня 2020 р. на 14:00 год.

2. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: вул. Набережна, 26А, м. Рівне, зал судових засідань № 11.

3. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Ухвала підписана 24.02.2020 року.

Суддя О.Андрійчук

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено26.02.2020
Номер документу87778415
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/67/20

Судовий наказ від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Постанова від 17.06.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Ухвала від 03.06.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Ухвала від 08.05.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Ухвала від 09.04.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Рішення від 13.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Рішення від 13.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 24.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 24.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні