Ухвала
від 26.02.2020 по справі 757/345/20-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/345/20-ц

У Х В А Л А

"26" лютого 2020 р. Суддя Печерського районного суду м. Києва Волкова С.Я., перевіривши матеріали позовної заяви Кооператива Глибокий Яр по будівництву та експлуатації колективних гаражів-стоянок для автомобілів і мотоциклів, які знаходяться в особистій власності громадян (01103, м. Київ, вул. Чорногірська, 36, код ЄДРПОУ 23540897) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ), про стягнення коштів, розірвання договору та звільнення приміщення,

В С Т А Н О В И В:

10.01.2020 року позивач звернувся до суду із позовом до ОСОБА_1 , про стягнення коштів, розірвання договору та звільнення приміщення, яким просить стягнути з ОСОБА_1 на свою користь заборгованість по сплаті орендної плати, інфляційних витрат, 3% річних.

Ухвалою від 17.01.2020 року по справі відкрито спрощене позовне провадження.

11.02.2020 року до суду надійшло клопотання відповідача ОСОБА_1 про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, а також надійшов зустрічний позов, в якому ОСОБА_1 просить визнати договір оренди №2012/08 від 20.08.2008 року, укалдений між ОСОБА_1 та Кооперативом Глибокий Яр по будівництву та експлуатації колективних гаражів-стоянок для автомобілів і мотоциклів, які знаходяться в особистій власності недійсним.

Розглянувши вказану заяву, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Згідно ч. 1 ст. 277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається. (ч. 6 ст. 277 ЦПК України).

Таким чином, суд вважає за необхідне замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням, тим самим здійснивши перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження у розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Суд, вивчивши зустрічні вимоги ОСОБА_1 , враховуючи, що обидва позови взаємопов`язані, вони виникають з одних правовідносин, приходить висновку про об`єднання в одне провадження вимоги ОСОБА_1 за зустрічним позовом з первісним позовом Кооператива Глибокий Яр по будівництву та експлуатації колективних гаражів-стоянок для автомобілів і мотоциклів, які знаходяться в особистій власності.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 189, 193, 276, 277, 353 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання відповідача ОСОБА_1 - задовольнити.

Здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження цивільної справи за позовом Кооператива Глибокий Яр по будівництву та експлуатації колективних гаражів-стоянок для автомобілів і мотоциклів, які знаходяться в особистій власності громадян до ОСОБА_1 , про стягнення коштів, розірвання договору та звільнення приміщення.

Прийняти до спільного розгляду із первісним позовом Кооператива Глибокий Яр по будівництву та експлуатації колективних гаражів-стоянок для автомобілів і мотоциклів, які знаходяться в особистій власності громадян до ОСОБА_1 , про стягнення коштів, розірвання договору та звільнення приміщення, зустрічний позов ОСОБА_1 до Кооператива Глибокий Яр по будівництву та експлуатації колективних гаражів-стоянок для автомобілів і мотоциклів, які знаходяться в особистій власності, про визнання договору оренди недійсним, об`єднавши вимоги за зустрічним позовом в одне провадження з первісним позовом.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Печерського районного суду міста Києва на 17 годину 00 хвилин 11.03.2020 року.

Встановити відповідачу строк у п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання суду відзиву на позовну заяву.

Відзив повинен містити: найменування (ім`я) позивача і номер справи; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб) відповідача, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти, за наявності; у разі повного або часткового визнання позовних вимог - вимоги, які визнаються відповідачем; обставини, які визнаються відповідачем, а також правову оцінку обставин, надану позивачем, з якою відповідач погоджується; заперечення (за наявності) щодо наведених позивачем обставин та правових підстав позову, з якими відповідач не погоджується, із посиланням на відповідні докази та норми права; перелік документів та інших доказів, що додаються до відзиву, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання; заперечення (за наявності) щодо заявленого позивачем розміру судових витрат, які позивач поніс та очікує понести до закінчення розгляду справи по суті;

попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які відповідач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи.

До відзиву додаються:

1) всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду);

2) висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу та суду з підтвердженням такого направлення відповідачу.

Встановити позивачу строк до п`ятнадцяти днів з дня одержання відзиву надати суду відповідь на відзив з підтвердженням такого направлення відповідачу.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня одержання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу та суду з підтвердженням такого направлення позивачу.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресоюhttp://court.gov.ua/fair/sud2606.

Суддя Волкова С.Я.

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.02.2020
Оприлюднено27.02.2020
Номер документу87846645
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/345/20-ц

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Постанова від 31.08.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 07.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Рішення від 19.10.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Рішення від 19.10.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 19.06.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 19.06.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні