Ухвала
від 28.01.2020 по справі 932/17444/19
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 932/17444/19

Провадження №1-кс/932/211/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 січня 2020 року м.Дніпро

Слідчий суддяБабушкінського районногосуду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 ,розглянувши уприміщенні судув м.Дніпроклопотання старшогослідчого СВДніпровського ВП ГУНПв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_2 ,по кримінальномупровадженню №42019041440000050від 09.09.2019 року про отримання дозволу на інформацію, яка містить охоронювану законом таємницю, -

ВСТАНОВИВ:

16.01.2019 року старший слідчий СВ Дніпровського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , за погодженням із прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 , подав до суду клопотання про отримання дозволу на інформацію, яка містить охоронювану законом таємницю.

Досудовим розслідуванням встановлено, що що в період з 19.12.2018 по 12.02.2019, більш точного часу на теперішній час не встановлено, ОСОБА_4 , маючи при собі заздалегідь підроблений у невстановлений час та місці офіційний документ, а саме паспорт громадянина України, серія НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому внесені зміни шляхом заміни фотокартки, а саме на першій сторінці первинна фотокартка видалена, після чого на її місце вклеєна нова із зображенням ОСОБА_4 , прибув до адміністративної будівлі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, за адресою: м. Дніпро, пр. Олександра Поля, 2. Далі, ОСОБА_4 , маючи умисел спрямований на використання завідомо підробленого офіційного документа, усвідомлюючи протиправність своїх дій, достовірно знаючи про те, що паспорт громадянина України НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є підробленим, надав його службовим особам Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області з метою працевлаштування до вищевказаної установи на посаду державного кадастрового реєстратора відділу у місті Дніпро Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області під виглядом громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та оформлення посиленого сертифікату відкритого ключу доступу до Державного земельного кадастру на ім`я останнього (засіб криптографічного захисту інформації «Ключ електронний «Алмаз-1К»), тим самимумисно,протиправно використавзавідомо підробленийдокумент.В подальшому, ОСОБА_4 видаючи себеза ОСОБА_5 ,відповідно донаказу першогозаступника начальникаГоловного управління Держгеокадастру уДніпропетровській області №32-квід 17.01.2019працевлаштованого напосаду державногокадастрового реєстраторавідділу умісті ДніпроГоловного управлінняДержгеокадастру уДніпропетровській області,діючи запопередньою змовоюз точноне встановленимина теперішнійчас службовимиособами Головногоуправління Держгеокадаструу Дніпропетровськійобласті,які достовірнознали профактичну відсутністьв порушенняст.ст.30,139КЗпП Українидержавного кадастровогореєстратора ОСОБА_5 на робочомумісці увідділу вмісті ДніпроГоловного управління Держгеокадастру уДніпропетровській області вперіод з17.01.2019по теперішнійчас,та невиконання нимособисто своєїтрудової функції,з метоюзаволодіння грошовимикоштами державногобюджету увигляді заробітноїплати,належної останньому,оформив банківськукартку вАТ «Ощадбанк»№ НОМЕР_2 ,реквізити якоїнадав доГоловного управління Держгеокадастру уДніпропетровській області та на яку за вищевказаний період було перераховано грошові кошти в сумі 84089,40 грн., обернуті в подальшому на свою користь співучасниками вчинення злочину.

Крім того, ОСОБА_6 у невстановлений досудовим розслідуванням час, погодився на пропозицію точно не встановлених на теперішній час службових осіб Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, виступити пособником у вчиненні злочину, а саме несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих систем, та 12.02.2019, більш точного часу на теперішній час не встановлено, достовірно знаючи, що він не є особою на ім`я ОСОБА_5 , якого працевлаштовано на посаду державного кадастрового реєстратора відділу у місті Дніпро Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, з метою сприяння реалізації злочинного наміру на теперішній час точно не встановлених співучасників вчинення злочину, спрямованого на незаконне отримання доступу на правах «Державного кадастрового реєстратора» до Державного земельного кадастру з метою подальшого несанкціонованого втручання до автоматизованої системи, направленого на використання зазначеного доступу для безперешкодної підробки, спотворення процесу обробки інформації, та подальшої незаконної державної реєстрації земельних ділянок, прибув до Головного управлінняДержгеокадастру уДніпропетровській області за адресою: м. Дніпро, пр. Олександра Поля, 2, де Ґолдберґ С.С. надав завідомо підроблений офіційний документ паспорт громадянина України НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та отримав засіб криптографічного захисту інформації «Ключ електронний «Алмаз-1К» - посилений сертифікат відкритого ключу доступу до Державного земельного кадастру.

В подальшому, з використанням посиленого сертифікату відкритого ключу доступу до Державного земельного кадастру, оформленого на ім`я державного кадастрового реєстратора відділу у місті Дніпро Головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , точно не встановленими на теперішній час особами, здійснено несанкціоноване втручання в роботу автоматизованої системи Державного земельного кадастру, шляхом вчинення дій по проведенню державної реєстрації земельної ділянки площею 0,4044 га за кадастровим номером 1210100000:08:835:0039 на праві приватної власності за фізичною особою ОСОБА_7 , внаслідок чого вищевказана земельна ділянка протиправно вибула з комунальної власності територіальної громади міста Дніпра.

Під час досудового розслідування встановлено, що для проходження на вакантну посаду державного кадастрового реєстратора відділу у м. Дніпрі ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області, особа, яка діяла від імені ОСОБА_5 пройшла перевірку відповідно ЗУ. «Про очищення влади». Дана перевірка проводилася працівниками ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Виходячи зі змісту ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Дослідивши надані матеріали доходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки матеріали клопотання обґрунтовані та доведена наявність достатніх підстав вважати, що зазначена в клопотанні інформація перебуває у володінні ГУ ДПСу Дніпропетровськійобласті, місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 17А., має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Крім того, слідчим доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в зазначеній у клопотанні інформації, та відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за її допомогою.

Керуючись ст.ст.159,163,164,166 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Надати старшому слідчому СВ ДВП ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_2 , слідчим слідчої групи у даному кримінальному провадженні, групі прокурорів у даному кримінальному провадженні, тимчасовий доступ до оригіналів документів, які стосуються проходження перевірки ОСОБА_5 . ІНФОРМАЦІЯ_2 , відповідно ЗУ «Про очищення влади», які перебувають у володінні ГУ ДПСу Дніпропетровськійобласті, місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 17А.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про отримання дозволу на інформацію, яка містить охоронювану законом таємницю, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Наслідки невиконання ухвали про тимчасовий доступ передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення28.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87898980
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —932/17444/19

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Татарчук Л. О.

Ухвала від 19.03.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 25.11.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 25.11.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні