Ухвала
від 08.01.2020 по справі 423/38/20
ПОПАСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа 423/38/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 січня 2020 року

Судя Попаснянського районного суд Луганської області Архипенко А.В.,

розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 , яка діє в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 про забезпечення позову в межах цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області, третя особа: приватний нотаріус Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Наталя Ігорівна, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду із позовною заявою, у якій просить суд про визнати право власності на майно в порядку спадкування за законом та витребувати майно із чужого незаконного володіння .

Одночасно з позовною заявою 03.01.2020р. до суду від представника позивача (адвоката Присекно О.Г.) надійшла заява про забезпечення позову шляхом передачі речі, яка є предметом спору на зберігання іншій особі (яка не має інтересу в результаті вирішення спору) до набрання законної сили рішенням суду в даній цивільній справі

В обґрунтування заяви представник позивача послалається на те, що помер її колишній чоловік ОСОБА_4 . Після його смерті відкрилася спадщина на легковий автомобіль ЗАЗ VIDA, 2012 року випуску, номерний знак НОМЕР_1 . Спадкоємицею першої черги за законом є донька померлого - ОСОБА_2 . Позивач у встановлений законом термін, в інтересах неповнолітньої доньки подала заяву до приватного нотаріуса Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Н.І. про прийняття спадщини після померлого ОСОБА_4 . До майна померлого ОСОБА_4 заведена спадкова справа №3-2019. Після смерті ОСОБА_4 його сестра, відповідач ОСОБА_3 , заволоділа автомобілем, без будь - яких правових підстав.

На даний час автомобіль знаходиться у відповідача ОСОБА_3 , що достовірно підтверджує позивач і такі дії відповідача ОСОБА_3 можуть вплинути на майнові права законної спадкоємиці ОСОБА_2 і тому існує реальна угроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову.

Враховуючи викладене, а також той факт, що автомобіль , як транспортний засіб, є джерелом підвищеної небезпеки, і в процесі його експлуатацції може бути пошкодженим або знищеним, здано в оренду або розібрано, тому позивач вважає за доцільне забезпечити позов шляхом передачі вказаного автомобіля на зберігання іншій особі , яка не має інтересу в результаті вирішення спору.

Дана заява розглядається відповідно до положень ст.153 ЦПК України, без повідомлення учасників даної цивільної справи.

Розглянувши подану заяву суд вважає, що дана заява про забезпечення позову підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.2 ст.149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно п.7 ч.1 ст.150 ЦПК України позов забезпечується, зокрема, передачею речі, яка є предметом спору, на зберігання іншим особам, які не мають інтересу в результаті вирішення спору.

Враховуючи визначені правові положення, суд погоджується із ствердженням позивача та його представника, про те, що невжиття саме такого виду забезпечення позову може істотно ускладнити ефективний захист або поновлення оспорюваних прав позивача у разі задоволення вищевказаних позовних вимог.

Зазначена у заяві особа, якій предсьавник пощтвача просить передати зазначений автомобіль не є стороною у справі та не має інтересу в результаті вирішення спору.

За таких обставин передача автомобіля, який є предметом позовних вимог, є обґрунтованою та співмірною заявленим позовним вимогам.

Даних щодо наявності підстав для зустрічного забезпечення, в тому числі з підстав, передбачених ст.154 ч.3 ЦПК України, суду не надано.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 149-153, 258, 260 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 (адвоката Присенко О.Г.), яка діє в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 про забезпечення позову у цивільній справі №423/38/20 за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області, третя особа: приватний нотаріус Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Наталя Ігорівна, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння - задовольнити.

Забезпечити позов ОСОБА_1 , яка діє в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області, третя особа: приватний нотаріус Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Наталя Ігорівна, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння, шляхом:

- передачі автомобіля ЗАЗ VIDA, 2012 року випуску, номерний знак НОМЕР_1 , сріблястого кольору, зареєстрований у Державному реєстрі Міністерства внутрішніх справ зареєстрованих транспортних засобів 17.04.2013року, який фактичного знаходиться у ОСОБА_3 за місцем її проживання: АДРЕСА_1 , на відповідальне зберігання іншій особі, які не мають інтересу в результаті вирішення спору, а саме:

ОСОБА_5 , паспорт НОМЕР_2 , виданий 30.11.2011р.Золотівським ВМ Первомайського МВ УМВС України у Луганській обл., яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , ІПН НОМЕР_3

до набрання законної сили судовим рішенням по суті в цивільній справі № 423/38/20 за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області, третя особа: приватний нотаріус Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Наталя Ігорівна, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння .

Відповідно до ст.153 п.11 ЦПК Україн - дану ухвалу про забезпечення позову може бути оскаржено.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Суддя А.В. Архипенко

Згідно з оригіналом.

Ухвала набрала законної сили 08.01.2020

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду

Секретар судового засідання С.П.Іваненко

02.03.2020

Дата ухвалення рішення08.01.2020
Оприлюднено03.03.2020
Номер документу87937535
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —423/38/20

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні