Ухвала
від 05.02.2020 по справі 423/38/20
ПОПАСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа 423/38/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження

05 лютого 2020 року

Суддя Попаснянського районного суду Луганської області Архипенко А.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , яка діє в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області, третя особа: приватний нотаріус Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Наталя Ігорівна, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння, -

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до Попаснянського районного суду Луганської області з позовною заявою до ОСОБА_3 , Територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння.

Відповідно до ч.1ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України , підсудна Попаснянському районному суду Луганської області, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

Разом з позовною заявою від позивача надійшло клопотання про витребування доказів, а саме просить суд витребувати:

- у відповідача ОСОБА_3 - свідоцтво на право власності, технічний паспорт , домову книгу на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 , технічний паспорт на автомобіль ЗАЗ VIDA, 2012 року випуску, номерний знак НОМЕР_1 ;

-приватного нотаріуса Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Наталі Ігорівни - копію спадкової справи №3-2019, заведеної після смерті ОСОБА_4 , для встановлення спадкової маси та осіб, які прийняли спадщину;

-від Попаснянської державної нотаріальної контори: 93300, м. Попасна, вул..Мичуріна, 1 :

копію спадкової справи ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала за адресою: АДРЕСА_2 , заведеної після її смерті, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

-від Попаснянської державної нотаріальної контори: 93300, м. Попасна, вул..Мичуріна, 1 : копію спадкової справи ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який проживав за адресою: АДРЕСА_2 , заведеної після його смерті, який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на викладене, суд вважає, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню. За таких обставин, вважаю за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

На підставі ч.3 ст.274 ЦПК України вважається доцільним розгляд цієї справи у порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.4, 84,175,177,187, 260,274,353 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області, третя особа: приватний нотаріус Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Наталя Ігорівна, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння .

Розгляд зазначеної цивільної справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити зазначену цивільну справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 12 березня 2020 року о 10:00 год. в залі судових засідань Попаснянського районного суду Луганської області, розташованому за адресою: Луганська область, м.Попасна, вул.Суворова, 6.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати:

-у відповідача ОСОБА_3 - свідоцтво на право власності, технічний паспорт, домову книгу на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 , технічний паспорт на автомобіль ЗАЗ VIDA, 2012 року випуску, номерний знак НОМЕР_1 ;

-у приватного нотаріуса Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Наталі Ігорівни - копію спадкової справи №3-2019, заведеної після смерті ОСОБА_4 , для встановлення спадкової маси та осіб, які прийняли спадщину;

-від Попаснянської державної нотаріальної контори: 93300, м. Попасна, вул..Мичуріна, 1 :

копію спадкової справи ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала за адресою: АДРЕСА_2 , заведеної після її смерті, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ( якщо спадкова справа заводилась)

-від Попаснянської державної нотаріальної контори: 93300, м. Попасна, вул..Мичуріна, 1 : копію спадкової справи ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який проживав за адресою: АДРЕСА_2 , заведеної після його смерті, який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 (якщо спадкова справа заводилась)

-

Запропонувати відповідачам у разі невизнання позову у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому копії цієї ухвали, подати до Попаснянського районного суду Луганської області відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст. 178 ЦПК України , і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачам, що вони повинні подати суду докази разом з поданням відзиву.

Копію ухвали направити учасникам справи. Стороні відповідача також направити копію позовної заяви з додатками.

Копію ухвали направити відповідачу ОСОБА_3 , приватному нотаріусу Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошніченко Н.І., Попаснянській державній нотаріальній конторі для виконання.

У судове засідання викликати сторони.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Архипенко А.В.

Дата ухвалення рішення05.02.2020
Оприлюднено04.03.2020
Номер документу87965990
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —423/38/20

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні