Ухвала
від 09.11.2020 по справі 423/38/20
ПОПАСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 423/38/20

номер провадження 2/423/2/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття справи до розгляду

09 листопада 2020 року м. Попасна

Суддя Попаснянського районного суду Луганської області Лизенко І.В., вивчивши позовну заяву представника позивача адвоката Присенко Олени Георгіївни (місцезнаходження: АДРЕСА_1 ), яка діє в інтересах позивачки ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 ) в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 до ОСОБА_3 (адреса реєстрації: АДРЕСА_3 ), територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області (місцезнаходження: 93280, Луганська область, Попаснянський район, смт.Тошківка-1, вул.Леніна, буд.33, ЄДРПОУ 04336949), третя особа приватний нотаріус Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошниченко Наталя Ігорівна (місцезнаходження: 93301, Луганська область, м.Попасна, вул.Первомайська, буд.3), про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння,

ВСТАНОВИЛА:

Представник позивача 03.01.2020 звернулась до суду із вказаним вище позовом, у якому просила визнати за ОСОБА_2 в порядку спадкування за законом після смерті батька, право власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 ; визнати за ОСОБА_2 в порядку спадкування за законом після смерті батька, право власності на автомобіль ЗАЗ VIDA 2012 року випуску, номерний знак НОМЕР_1 ; витребувати з незаконного володіння ОСОБА_3 на користь ОСОБА_2 автомобіль ЗАЗ VIDA 2012 року випуску, номерний знак НОМЕР_1 ; стягнути з ОСОБА_3 та територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області на користь ОСОБА_1 солідарно в рівних частках судовий збір за подання заяви та судвий збір за подання заяви про забезпечення позову.

Провадження у справі відкрито 05.02.2020 суддею Архипенко А.В., ухвалено здійснювати судовий розгляд у порядку загального позовного провадження, призначено піготовче засідання на 12.03.2020. Підготовче провадження не закрито.

Розгляд справи не було завершено, у зв`язку зі звільненням судді ОСОБА_4 у відставку рішенням ВРП від 25.08.2020.

За результатами повторно проведеного автоматизованого розподілу справ між суддями, 17.09.2020 справу передано на розгляд складу суду із головуючою Лизенко І.В.

Згідно ст.33 ЦПК України відбулась зміна складу суду на стадії підготовчого провадження.

Відповідно до ч. 12 ст. 33 ЦПК України, у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України).

Враховуючи положення ст.ст.19, 33 ЦПК України, а також характер спірних правовідносин, вважається необхідним здійснювати судовий розгляд у цій справі повторно в порядку загального позовного провадження і призначити відкрите підготовче судове засідання.

27.07.2020 позивачка ОСОБА_1 надала клопотання про проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції, з приміщення Індустріального районного суду м. Дніпропетровська.

Клопотання позивачки щодо участі в режимі відеоконференції є обґрунтованим, оскільки згідно частинами 1, 5 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою, при цьому суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.19, 33, 187, 258-260 ЦПК України,

УХВАЛИЛА:

Прийняти до розгляду цивільну справу за позовом представника позивача адвоката Присенко Олени Георгіївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 в інтересах неповнолітньої дочки ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , територіальної громади смт.Тошківка в особі Тошківської селищної ради Попаснянського району Луганської області, третя особа приватний нотаріус Попаснянського районного нотаріального округу Луганської області Мірошниченко Наталя Ігорівна про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння

Розгляд справи розпочати повторно в порядку загального позовного провадження з підготовчого судового засідання.

Призначити відкрите підготовче засідання на 25 січня 2021 року о 11-30 годині у приміщенні Попаснянського районного суду Луганської області за адресою: вул. Суворова, 6, м. Попасна, Луганська область, зала №1. Розгляд справи проводити суддею одноособово.

Проведення судового засідання, призначеного на 25.01.2021 о 11-30 годині, здійснювати у режимі відеоконференції між Попаснянським районним судом Луганської області та Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська (адреса: 49074, м.Дніпро, проспект Слобожанський, буд. 84).

Доручити Індустріальному районному суду м. Дніпропетровська організацію проведення судового засідання в режимі відеоконференції з приміщення суду 25.01.2021 о 11-30 годині, за участі позивачки ОСОБА_1 .

Запропонувати відповідачам у разі невизнання позову у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення їм копії цієї ухвали, подати до Попаснянського районного суду Луганської області відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https:// pp.lg.court.gov.ua/sud1222/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачам, копію ухвали - позивачу .

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобовязаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню.

Суддя І.В. Лизенко

Дата ухвалення рішення09.11.2020
Оприлюднено11.11.2020
Номер документу92724131
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та витребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —423/38/20

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні