Ухвала
від 20.02.2020 по справі 265/10650/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа № 265/10650/18

Провадження № 2/265/639/20

У Х В А Л А

20 лютого 2020 року місто Маріуполь

Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя Донецької області у складі:

головуючого судді Гноєвого С.С.,

за участю секретаря Лапоног Т.Г.,

учасників справи:

представника позивача - Богач О.С.,

представника позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - Ярового А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою керівника Маріупольської місцевої прокуратури № 2, який діє в інтересах держави в особі Маріупольської міської ради Донецької області, до Державного реєстратора Військово-цивільної адміністрації міста Торецька Донецької області Лясевича Руслана Вікторовича, Товариства з обмеженою відповідальністю "Азов Натурал Фуд", приватного нотаріуса Маріупольського міського нотаріального округу Донецької області Лушкіної Оксани Володимирівни, ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень про державну реєстрацію прав в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним договору купівлі-продажу, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області знаходиться цивільна справа за позовом керівника Маріупольської місцевої прокуратури № 2, який діє в інтересах держави в особі Маріупольської міської ради Донецької області, до Державного реєстратора Військово-цивільної адміністрації міста Торецька Донецької області Лясевича Руслана Вікторовича, Товариства з обмеженою відповідальністю "Азов Натурал Фуд", приватного нотаріуса Маріупольського міського нотаріального округу Донецької області Лушкіної Оксани Володимирівни, ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень про державну реєстрацію прав в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним договору купівлі-продажу.

У судовому засіданні представник відповідача ТОВ Азов Натурал Фуд - Яровой А.В., заявив клопотання про зупинення провадження у даній справі до розгляду Верховним Судом України його касаційної скарги на постанову апеляційного суду Донецької області від 17 грудня 2019 року, посилаючись на те, що продовження розгляду даної справи в суді першої інстанції неможливий до розгляду по суті касаційної скарги.

Представники позивача - Маріупольської місцевої прокуратури № 2 - Богач О.С., та Маріупольської міської ради - Каргін Є.С., проти задоволення заявленого клопотання не заперечували.

Відповідачі - Державний реєстратор Військово-цивільної адміністрації міста Торецька Лясевич Р.В., приватний нотаріус Лушкіна О.В., ОСОБА_2 до суду не з`явилися за невідомих суду причин.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши письмові матеріали справи, суд приходить до висновку щодо задоволення клопотання про зупинення провадження у справі, виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя від 07 листопада 2019 року, провадження у справі за позовом керівника Маріупольської місцевої прокуратури № 2, який діє в інтересах держави в особі Маріупольської міської ради Донецької області, до Державного реєстратора Військово-цивільної адміністрації міста Торецька Донецької області Лясевича Руслана Вікторовича, Товариства з обмеженою відповідальністю "Азов Натурал Фуд", приватного нотаріуса Маріупольського міського нотаріального округу Донецької області Лушкіної Оксани Володимирівни, ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень про державну реєстрацію прав в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним договору купівлі-продажу, було залишено без розгляду.

Постановою Донецького апеляційного суду від 17 грудня 2019 року, ухвалу Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя від 07 листопада 2019 року було скасовано та направлено справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

У зв`язку з чим, ухвалою Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 03 січня 2020 року, зазначена справа була прийнята до провадження в іншому складі суду та призначена до розгляду.

Проте, не погодившись з постановою Донецького апеляційного суду від 17 грудня 2019 року, представником відповідача ТОВ Азов Натурал Фуд Яровим А.В. було подано касаційну скаргу.

Ухвалою Верховного Суду України від 27 січня 2020 року, яка надійшла до Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя електронною поштою 29 січня 2020 року, відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю Азов Натурал Фуд , поданої адвокатом Яровим Андрієм Вікторовичем, на постанову Донецького апеляційного суду від 17 грудня 2019 року у справі за позовом керівника Маріупольської місцевої прокуратури № 2, який діє в інтересах держави в особі Маріупольської міської ради Донецької області, до Державного реєстратора Військово-цивільної адміністрації міста Торецька Донецької області Лясевича Руслана Вікторовича, Товариства з обмеженою відповідальністю "Азов Натурал Фуд", приватного нотаріуса Маріупольського міського нотаріального округу Донецької області Лушкіної Оксани Володимирівни, ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень про державну реєстрацію прав в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним договору купівлі-продажу, та витребувано дану справу за № 265/10650/18 з Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 251, п. 10 ч. 1 ст.253 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі обєктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку цивільного судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Враховуючи позиції сторін щодо клопотання представника відповідача ТОВ Азов Натурал Фуд Ярового А.В. з приводу зупинення провадження у справі, суд вважає обґрунтованою підставою для вчинення зазначеної процесуальної дії, у зв`язку зі знаходженням на розгляді у Верховному Суді України касаційної скарги на постанову Донецького апеляційного суду від 17 грудня 2019 року, та витребуванням у зв`язку з її розглядом даної справи Верховним Судом України, що унеможливлює продовження розгляду справи в суді першої інстанції.

На підставі викладеного, керуючись п. 6 ч. 1 ст. 251, п. 10 ч. 1 ст. 253, п. 14 ч. 1 ст. 353, 354 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про зупинення провадження у справі - задовольнити.

Зупинити провадження у цивільній справі № 265/10650/18 за позовною заявою керівника Маріупольської місцевої прокуратури № 2, який діє в інтересах держави в особі Маріупольської міської ради Донецької області, до Державного реєстратора Військово-цивільної адміністрації міста Торецька Донецької області Лясевича Руслана Вікторовича, Товариства з обмеженою відповідальністю "Азов Натурал Фуд", приватного нотаріуса Маріупольського міського нотаріального округу Донецької області Лушкіної Оксани Володимирівни, ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування рішень про державну реєстрацію прав в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним договору купівлі-продажу, до вирішення по суті Верховним Судом України касаційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю Азов Натурал Фуд , поданої адвокатом Яровим Андрієм Вікторовичем, на постанову Донецького апеляційного суду від 17 грудня 2019 року по даній справі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання через Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя Донецької області.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала складена 20 лютого 2020 року.

Суддя Гноєвой С.С.

СудОрджонікідзевський районний суд м.Маріуполя
Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено06.03.2020
Номер документу88032640
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —265/10650/18

Ухвала від 12.11.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Гноєвой С. С.

Ухвала від 12.11.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Гноєвой С. С.

Постанова від 07.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 20.02.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Гноєвой С. С.

Ухвала від 03.01.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Гноєвой С. С.

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Курило Валентина Панасівна

Постанова від 17.12.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Постанова від 17.12.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні