Рішення
від 09.02.2007 по справі 2-79/2007
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-79/2007 p.

РІШЕННЯ

іменем України

про задоволення позову про продовження строку на прийняття спадщини у зв'язку з його визнанням у попередньому судовому засіданні

9 лютого 2007 року Мостиський районний суд Львівської області в особі:

головуючого     - судді Попко Я.С.

при секретарі     -       Рушеляк Г.С.

розглянувши у попередньому судовому засіданні в залі суду в місті Мостиська справу за позовом ОСОБА_1 до Маломокрянівської сільської ради, третя особа - Мостиська державна нотаріальна контори про продовження строку на прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася із позовом, в якому просить продовжити пропущений нею термін на прийняття спадщини за заповітом.

її чоловікові - ОСОБА_2, який помер 17.05.2006 р., - на праві приватної власності належав житловий будинок в цілому з приналежними до неї будівлями та спорудами, який розташований в с Малі Мокряни, вул.  Молодіжна, 12, Мостиського району, Львівської області.

У встановлений законом строк вона не подала до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини. Однак строк для прийняття спадщини пропустила з поважних причин. Про встановлений законом 6-ти місячний строк їй нічого не було відомо. На момент відкриття спадщини перебувала у скрутному матеріальному становищі, тому постійно займалася доглядом господарством, оскільки після смерті чоловіка залишилась одна, що унеможливлювало прийняти спадщину належним чином та у встановлений час.

На даний час спадщина ніким не прийнята.

Позивачем в попередньому судовому засіданні вимоги підтримано. Просить визначити додатковий строк, достатній для подання заяви в нотаріальну контору в два місяці.

Представник відповідача позов визнала та не заперечує проти продовження строку на прийняття спадщини.

Представник третьої особи - Мостиської державної нотаріальної контори, в судове засідання з'явився, не заперечує проти задоволення позовних вимог.

Виходячи з наведеного, суд вважає, що рішення у справі можливо постановити при проведенні попереднього судового засідання.

Відповідно до ч. 4 ст. 130 ЦПК України, при визнанні позову ухвалюється судове рішення в порядку, встановленому ст. 174 ЦПК України.

Таким чином, визнання відповідачем пред'явленого позову не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

Заслухавши пояснення сторін та дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підставний і підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що після смерті ОСОБА_2, який помер 17.05.2006 p., відкрилася спадпщна на житловий будинок в цілому з приналежними до неї будівлями та спорудами, який розташований в с Малі Мокряни, вул.  Молодіжна, 12, Мостиського району, Львівської області

Протягом шести місяців з дня відкриття спадщини позивач її не прийняла.

Встановлений шестимісячний строк для прийняття спадщини був пропущений з поважної причини, оскільки про встановлений законом 6-ти місячний строк їй нічого не було відомо. На момент відкриття спадщини перебувала у скрутному матеріальному становищі, тому постійно займалася доглядом господарством, бо після смерті чоловіка залишилась одна, що унеможливлювало прийняти спадщину належним чином та у встановлений час.

Вказані обставини підтверджуються поясненнями позивача, копією свідоцтва про смерть, копією свідоцтва на право власності на нерухоме майно.

Таким чином, оскільки по справі встановлено, що позивач пропустила строк для прийняття спадщини з поважної причини, тому відповідно до ч.3 ст.1272 ЦК України, їй необхідно визначити додатковий строк в два місяці з дня набрання даним рішенням чинності, який буде достатнім для подання заяви в нотаріальну контору.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1268, 1270, 1272 ЦК України, ст.ст. 130, 174, 215 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов задоволити.

Визначити ОСОБА_1 додатковий строк для прийняття спадщини, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2, в 2 (два) місяці з дня набрання даним рішенням чинності.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Львівської області через Мостиський районний суд Львівської області шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження в 10-денний строк з дня проголошення рішення і подання після цього протягом 20-ти днів апеляційної скарги з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку, передбаченому ч. 4 ст. 295 УПК України.

Даний примірник рішення виготовлений в нарадчій кімнаті і має силу оригіналу.

СудМостиський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення09.02.2007
Оприлюднено13.05.2010
Номер документу8820216
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-79/2007

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Рішення від 15.01.2007

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Потоцький В.В.

Рішення від 09.02.2007

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Попко Я.С.

Ухвала від 07.12.2007

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Кравець В.І.

Рішення від 18.05.2007

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В.Я.

Ухвала від 30.11.2007

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Томчук С.В.

Ухвала від 06.12.2007

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Прінь І.П.

Рішення від 20.02.2007

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Іванюк І.І.

Ухвала від 30.03.2007

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Мельничук Н.І.

Рішення від 08.02.2007

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні