Ухвала
від 16.03.2020 по справі 520/11320/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про повернення заяви

16 березня 2020 р. Справа № 520/11320/18

Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Шевченко О.В., розглянувши заяву фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому листі по справі за позовом приватного підприємства "АІВ Груп" до Головного управління Держпраці у Харківській області про скасування постанов про накладення штрафів, -

ВСТАНОВИВ:

Через канцелярію суду надійшла заява фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому листі, в якій останній просить суд замінити стягувача за виконавчим листом по справі №520/11320/18, з приватного підприємства "АІВ Груп" на фізичну особу - підприємця ОСОБА_1 .

Заява мотивована тим, що 20 лютого 2020 року між приватним підприємством АІВ ГРУП код ЄДРПОУ 35707877 - позивачем у справі № 520/11320/18 та фізичною особою - підприємцем ОСОБА_1 (код НОМЕР_1 ) надалі іменується Новий кредитор в особі Ясинецького Д.В. було укладено договір про відступлення права вимоги, відповідно до якого, ПП АІВ ГРУП , як попередній кредитор відступило ФО-П . ОСОБА_1 , як новому кредитору, право вимоги з Головного управління Держпраці у Харківській області витрат, пов`язаних зі сплатою судового збору в розмірі 8516 грн. 38 коп. та витрат на професійну правничу допомогу в розмірі 8 000,00 грн.

Відповідно до приписів ч.3 ст. 166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч.3 ст.166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Згідно із положеннями ч.1 ст.167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Суд зазначає, що зі змісту поданої до суду фізичною особою - підприємцем ОСОБА_1 заяви вбачається, що остання подана на стадії виконання рішення суду. Однак, заявником до суду не надано доказів, що підтверджують надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження) даної заяви.

Матеріали заяви містять її копію з додатками для позивача по справі. Суд зазначає, що надання до суду зазначеної копії не свідчить про дотримання заявником положень ст. 167 КАС України в частині обов`язку подання до суду доказів надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження) зазначеної заяви.

Відповідно до ч.2 ст.167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Враховуючи, що заява про встановлення способу виконання рішення подана без додержання вимог ч.1 ст.167 КАС України, суд приходить до висновку про повернення заяви без розгляду.

При цьому, суд наголошує, що заявник не позбавлений можливості повторного звернення до суду із заявою про встановлення способу виконання судового рішення у встановленому законодавством порядку.

Керуючись статтями 167, 256, 294, 295, пп.15.5 п.15 Перехідних положень КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому листі по справі за позовом приватного підприємства "АІВ Груп" до Головного управління Держпраці у Харківській області про скасування постанов про накладення штрафів - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя О.В.Шевченко

Дата ухвалення рішення16.03.2020
Оприлюднено17.03.2020
Номер документу88236174
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/11320/18

Ухвала від 29.04.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єзеров А.А.

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єзеров А.А.

Постанова від 25.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Постанова від 25.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Ухвала від 31.07.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Ухвала від 31.07.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні