Ухвала
від 18.03.2020 по справі 607/8916/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 607/8916/19Головуючий у 1-й інстанції Черніцька І.М. Провадження № 22-ц/817/474/20 Доповідач - Сташків Б.І.

У Х В А Л А

18 березня 2020 року м. Тернопіль

Тернопільський апеляційний суд в складі:

головуючого - Сташків Б.І.

суддів - Костів О. З., Щавурська Н. Б.,

при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на заочне рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 27 січня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства фірма Тернопільбудінвестзамовник , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - громадська організація Фундація зірок світового футболу Діти+ , фізична особа- підприємець ОСОБА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю МаксРембуд-Т про знесення самочинного будівництва,

В С Т А Н О В И В:

13 березня 2020 року до Тернопільського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга від ОСОБА_1 на заочне рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 27 січня 2020 року та клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

У поданому клопотанні апелянт зазначає, що строк на апеляційне оскарження пропущено з поважних причин, оскільки повний текст оскаржуваного рішення судом було надіслано 12 лютого 2020 року та отримано нею було 14 лютого 2020 року.

Згідно вимог статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Зважаючи на викладені обставини, суд доходить висновку, що апелянт пропустила строк на апеляційне оскарження рішення суду з поважних причин, що є підставою для його поновлення.

Апеляційну скаргу подано до належного суду у встановлені законом строки, особою, що має право на апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Підстав для залишення апеляційної скарги без руху, повернення чи відмови у відкритті апеляційного провадження немає.

Керуючись ст.ст. 356, 359, 360, 361 ЦПК України, суд апеляційної інстанції,

У Х В А Л И В:

Поновити строк на апеляційне оскарження на заочне рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 27 січня 2020 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на заочне рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 27 січня 2020 року .

Надіслати учасникам справи копії даної ухвали, копії апеляційної скарги з доданими до неї матеріалами.

Витребувати із Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області матеріали цивільної справи № 607/8916/19 за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства фірма Тернопільбудінвестзамовник , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - громадська організація Фундація зірок світового футболу Діти+ , фізична особа- підприємець ОСОБА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю МаксРембуд-Т про знесення самочинного будівництва.

Зазначені матеріали надіслати Тернопільському апеляційному суду не пізніше 3 робочих днів з дня надходження даної ухвали.

Надати строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу протягом 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття апеляційного провадження.

До відзиву додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Учасники справи можуть ознайомитись з інформацією про рух справи на офіційному веб порталі судової влади України обравши назву суду, рубрику громадянам та інформація щодо розгляду судових справ за посиланням https://court.gov.ua/fair/sud1990/.

Головуючий Б.І. Сташків

Судді: О.З. Костів

Н.Б. Щавурська

Дата ухвалення рішення18.03.2020
Оприлюднено19.03.2020
Номер документу88293523
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/8916/19

Постанова від 04.08.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Ухвала від 09.04.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Рішення від 27.01.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Рішення від 27.01.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 16.04.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 12.04.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні