Ухвала
від 24.03.2020 по справі 274/5230/19
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 274/5230/19

Пр. № 2/0274/484/20

УХВАЛА

про витребування доказів

24.03.2020 року Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області в складі: судді Вдовиченко Т.М., при секретарі Рудич М.О., провівши відкрите підготовче судове засідання в залі суду в м. Бердичеві Житомирської області в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Гришковецької селищної ради, Бердичівської районної державної адміністрації про визнання права власності на спадкове майно,-

В с т а н о в и в :

В провадженні суду перебуває зазначена цивільна справа.

В підготовче судове засідання позивачі не з"явилися, від представника позивачів надійшла письмова заява про розгляд справи за його відсутності. Одночасно представником позивачів продано письмове клопотання про витребування у приватного нотаріуса Бердичівського районного нотаріального округу Богатирчука В.А. копії спадкових справ, заведених після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник відповідача - Гришковецької селищної ради в підготовче судове засідання не з"явився, також надали письмове клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

Представник відповідача - Бердичівської районної державної адміністрації , будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання, в підготовче судове засідання не з"явилися, причину неявки суду не повідомлено.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст.13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Як визначено ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Згідно ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Клопотання сторони позивача про витребування доказів обґрунтоване необхідністю витребувати докази для вирішення справи та неможливістю їх надати самостійно.

Враховуючи те, що представник позивачів та позивачі самостійно не мають можливості надати суду зазначені докази, клопотання про витребування доказів належить задовольнити.

Керуючись ст.ст.12-13, 76-81,83-84, 259, 260 ЦПК України, суд,-

У х в а л и в :

Клопотання представника позивачів ОСОБА_5 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Бердичівського районного нотаріального округу Богатирчука В.А. копію спадкової справи № 64//2017 від 13.07.2017 року щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 та копію спадкової справи щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Витребувану інформацію належить направити на адресу Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області (13312, м. Бердичів, вул. Житомирська 30 А, Житомирської області) до 01 травня 2020 року.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Підготовче судове засідання відкласти до 19 травня 2020 року 10 год. 30 хв., виклик сторін та їх представників повторити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: Т.М. Вдовиченко

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено26.03.2020
Номер документу88408120
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —274/5230/19

Постанова від 16.06.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Постанова від 16.06.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 16.01.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 04.01.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 22.10.2020

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 24.03.2020

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 19.02.2020

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 30.01.2020

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Замега О. В.

Ухвала від 15.11.2019

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Замега О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні