Ухвала
від 30.03.2020 по справі 320/2743/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного провадження в адміністративній справі

без проведення судового засідання

30 березня 2020 року справа № 320/2743/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши позовну заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Комунального некомерційного підприємства "Баришівська центральна районна лікарня" Баришівської селищної ради Київської області про застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області з позовом до "Баришівської центральної районної лікарні" Баришівської районної ради Київської області про застосування заходів реагування у вигляді часткового зупинення експлуатації (роботи) Комунального некомерційного підприємства "Баришівська центральна районна лікарня" Баришівської селищної ради Київської області, а саме: експлуатацію будівель стаціонарного корпусу (лікувального корпусу літ."А"), поліклініки літ. "Б" та інфекційного відділення літ. "В", які розташовані за адресою: Київська область, Баришівський район, смт. Баришівка, вул. Київський шлях", 126, 07500, до усунення порушень, зазначених в акті від 20.12.2019 №411.

Суд зазначає, що у зв`язку з проведеною реорганізацією правильним найменуванням відповідача є Комунальне некомерційне підприємство "Баришівська центральна районна лікарня" Баришівської селищної ради Київської області, відтак суд вважає за необхідне змінити найменування відповідача, зазначене у позовній заяві, на Комунальне некомерційне підприємство "Баришівська центральна районна лікарня" Баришівської селищної ради Київської області.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Відповідно до положень статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Частиною 5 ст. 262 Кодексу адміністративного судочинства України зазначено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ст. 258 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Суд зазначає, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 з 12.03.2020 по 03.04.2020 на всій території України встановлено карантин та відповідно до заяви Голови Ради Суддів України щодо карантинних заходів, яка була розміщена 11.03.2020 на офіційному веб-сайті Ради суддів України (http:// rsu.gov.ua), розміщено звернення до громадян щодо утримання від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов`язкової присутності учасників сторін та щодо утримання від відвідин суду, якщо у громадян є ознаки будь-якого вірусного захворювання.

З урахуванням того, що постановою Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 з 12.03.2020 до 24.04.2020 на всій території України встановлено карантин, з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, суд вважає за необхідне вирішувати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами

Суд зазначає, що як вбачається з позовної заяви, предметом позову є вимога про застосування заходів реагування у вигляді часткового зупинення експлуатації (роботи) будівель стаціонарного корпусу (лікувального корпусу літ."А"), поліклініки літ. "Б" та інфекційного відділення літ. "В", які розташовані за адресою: Київська область, Баришівський район, смт. Баришівка, вул. Київський шлях", 126, 07500, до усунення порушень, зазначених в акті від 20.12.2019 №411.

Як вбачається з інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником та органом управління Комунального некомерційного підприємства "Баришівська центральна районна лікарня" Баришівської селищної ради Київської області (ідентифікаційний код 01994379) є Баришівська селищна рада Київської області.

Згідно з частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на положення вказаних норм та враховуючи те, що рішення, прийняте у даній справі, може вплинути на права та обов`язки Баришівської селищної ради Київської області, як засновника та органу управління відповідача, для повного та об`єктивного розгляду справи суд вважає за необхідне залучити Баришівську селищну раду Київської області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 49, 133, 171, 243, 248, 257, 259-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

у х в а л и в:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі.

Справа буде розглядатися одноособово суддею Кушновою А.О. за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Баришівську селищну раду Київської області (ідентифікаційний код 04360623, адреса місцезнаходження: 07500, Київська область, Баришівський район, смт. Баришівка, вул. Центральна, буд. 27);

3. Зобов`язати позивача впродовж трьох днів з дня отримання копії даної ухвали направити третій особі копію позовної заяви із усіма доданими до неї документами.

4. Витребувати докази від позивача:

- копії всіх матеріалів перевірки, в результаті якої складено акт від 20.12.2019 №411 (окрім наданих);

від відповідача:

- копії реєстраційних документів відповідача як юридичної особи (свідоцтво про державну реєстрацію, Статут або Положення);

- копію правовстановлюючого документу про право власності на нерухоме майно за адресою: Київська область, Браишівський район, смт. Барищівка, вул. Київський шлях", 126;

- копію технічного паспорту БТІ на будівлі КНП "Баришівська центральна районна лікарня" Баришівської селищної ради Київської області;

- копії документів, які свідчать про усунення порушень вимог законодавства, виявлених актом від 20.12.2019 №411;

- копії документів, які свідчать, що відповідачем вживались всі можливі дії з усунення порушень вимог законодавства в сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб шляхом звернення до відповідних органів, від яких залежить вирішення питання щодо фінансування робіт з усунення порушень, виявлених перевіркою;

- копію наказу про встановлення особи, відповідальної за дотримання норм протипожежної безпеки;

від третьої особи Баришівської селищної ради Київської області:

- копії фінансових документів із письмовими поясненнями, які свідчать про виділення коштів для усунення порушень вимог законодавства в сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, виявлених під час перевірки КНП "Баришівська центральна районна лікарня" Баришівської селищної ради Київської області, результати якої оформлені актом від 20.12.2019 №411.

5. Запропонувати позивачеві протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповіді на відзиви та/або клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

6. Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзиви пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповідей на відзиви.

7. Запропонувати третій особі подати пояснення щодо позову та витребувані докази в строк протягом п`яти днів з дня отримання копії позовної заяви із усіма доданими до неї документами.

8. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

9. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення30.03.2020
Оприлюднено01.04.2020
Номер документу88491540
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи

Судовий реєстр по справі —320/2743/20

Постанова від 31.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 06.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Постанова від 09.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 30.11.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 09.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 03.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні