Ухвала
від 30.03.2020 по справі 420/6724/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


У Х В А Л А

30 березня 2020 р. м.Одеса Справа № 420/6724/19

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді - доповідача Кравця О.О. судді -Домусчі С. Д. судді - Коваля М.П. розглянувши у письмовому провадженні за власною ініціативою суду питання щодо виправлення описки в постанові П`ятого апеляційного адміністративного суду від 25.03.2020 року за адміністративним позовом Споживчого кооперативу ЖБК Бриз до Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області, Головного управління Держгеокадастру в Одеській області в особі міськрайонного управління Держгеокадастру в Овідіопольському районі та м. Чорноморську про визнання протиправним та скасування рішення, визнання протиправними дій,-

ВСТАНОВИВ:

11.11.2019 р. позивач звернувся до суду з позовом до Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області, Головного управління Держгеокадастру в Одеській області в особі міськрайонного управління Держгеокадастру в Овідіопольському районі та м. Чорноморську , в якому просив суд визнати протиправним та скасувати рішення Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області № 1237-VII від 21.12.2018 Про перегляд розміру орендної плати за земельну ділянку, яку орендує СК ЖБК Бриз та внесення змін до договору оренди земельної ділянки від 17.03.2015 ; визнати протиправними дії Головного управління Держгеокадастру в Одеській області в особі міськрайонного управління Держгеокадастру в Овідіопольському районі та м. Чорноморську щодо застосування коефіцієнту функціонального призначення (Кф) зі значенням 1.0 для розрахунку нормативно-грошової оцінки при наданні витягів з нормативної оцінки земельної ділянки з кадастровим номером 5123782000:02:004:0453.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 09 січня 2020 року провадження у справі за адміністративним позовом Споживчого кооперативу ЖБК Бриз до Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області про визнання протиправним та скасування рішення Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області № 1237-VII від 21.12.2018 Про перегляд розміру орендної плати за земельну ділянку, яку орендує СК ЖБК Бриз та внесення змін до договору оренди земельної ділянки від 17.03.2015 закрито.

Не погоджуючись з ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 09 січня 2020 року, Споживчий кооператив ЖБК Бриз подав апеляційну скаргу, в якій вважає, що судом 1-ї інстанції було порушено норми матеріального та процесуального права та просив скасувати, постановити нове рішення, яким направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Вимоги апеляційної скарги споживчий кооператив ЖБК Бриз обґрунтував тим, що суд помилково кваліфікує, що предметом спору є істотні умови договору оренди землі від 17.03.2017р. укладеного між Молодіжненської сільської ради та СК ЖБК БРИЗ , що мають господарсько-правовий характер.

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 25.03.2020 року ухвала Одеського окружного адміністративного суду від 09 січня 2020 року про закриття провадження у справі за адміністративним позовом Споживчого кооперативу ЖБК Бриз до Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області про визнання протиправним та скасування рішення - залишена без змін.

Відповідно до ст. 253 КАС України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Заслухавши суддю-доповідача, судовою колегією було встановлено, що у мотивувальній та резолютивній частині постанови була допущена описка та було зазначено про розгляд апеляційної скарги на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 09 січня 2020 року про закриття провадження у справі за адміністративним позовом Споживчого кооперативу ЖБК Бриз до Головного управління Держгеокадастру в Одеській області в особі міськрайонного управління Держгеокадастру в Овідіопольському районі та м. Чорноморську про визнання протиправними дій, яка взагалі не приймалась та не оскаржувалась в апеляційному порядку .

Більш того, Одеський окружний адміністративний суд продовжує розгляд справи за адміністративним позовом Споживчого кооперативу ЖБК Бриз до Головного управління Держгеокадастру в Одеській області в особі міськрайонного управління Держгеокадастру в Овідіопольському районі та м. Чорноморську про визнання протиправними дій,

Допущена описка в постанові П`ятого апеляційного адміністративного суду є технічною .

Апеляційний суд доходить до висновку про необхідність виправити допущену в судовому рішенні - постанові П`ятого апеляційного адміністративного суду від 25.03.2020 року описку.

Керуючись ст. 253,328 КАС України, апеляційний суд, -

У Х В А Л И В :

Виправити допущену описку в постанові П`ятого апеляційного адміністративного суду від 25.03.2020 року виключивши з резолютивної та мотивувальної частини посилання на розгляд апеляційної скарги на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 09 січня 2020 року про закриття провадження у справі за адміністративним позовом Споживчого кооперативу ЖБК Бриз до Головного управління Держгеокадастру в Одеській області в особі міськрайонного управління Держгеокадастру в Овідіопольському районі та м. Чорноморську про визнання протиправними дій, яка взагалі не приймалась та не оскаржувалась в апеляційному порядку , та викласти резолютивну частину постанови у наступній редакції :

Апеляційну скаргу Споживчого кооперативу ЖБК Бриз - залишити без задоволення , а ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 09 січня 2020 року про закриття провадження у справі за адміністративним позовом Споживчого кооперативу ЖБК Бриз до Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області про визнання протиправним та скасування рішення - залишити без змін.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дати її прийняття ,та може бути, у разі відповідності вимогам ст.328 КАС України, оскаржена в касаційному порядку до Верховного суду протягом 30-ти днів з дня складення повного судового рішення. .

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дати її підписання ,та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного суду протягом 30-ти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення складене та підписане 30.03.2020 року

Головуючий суддя Кравець О.О. Судді Домусчі С.Д. Коваль М.П.

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.03.2020
Оприлюднено01.04.2020
Номер документу88494179
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/6724/19

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Постанова від 25.03.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 30.01.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 09.01.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

І. В. Завальнюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні