Ухвала
від 31.03.2020 по справі 200/14419/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкладення розгляду справи

31 березня 2020 р. Справа №200/14419/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Волгіної Н.П., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю БКС Експрес до Головного управління ДПС у Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «БКС ЕКСПРЕС» звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із позовом до Головного управління ДФС у Донецькій області, в якому просить суд визнання протиправними та скасувати рішення Комісії Головного управління ДФС у Донецькій області № 22 від 2 жовтня 2019 року в частині включення позивача до переліку ризикових платників податків та зобов`язати відповідача виключити позивача з переліку підприємств, які відповідають критеріям ризиковості платника податків.

Ухвалою суду від 13 грудня 2019 року відкрито провадження у справі та справа призначена до розгляду в порядку загального позовного провадження; призначено підготовче засідання на 9 січня 2020 року о 10-45 год (а.с. 1).

Ухвалою суду від 9 січня 2020 року замінено неналежного відповідача у справі - Головне управління ДФС у Донецькій області на належного - Головне управління ДПС у Донецькій області; підготовче засідання відкладено на 29 січня 2020 року (а.с. 48-49).

Ухвалою суду від 29 січня 2020 року підготовче засідання відкладено на 20 лютого 2020 року (а.с. 63).

Протокольною ухвалою суду від 20 лютого 2020 року підготовче засідання відкладено на 4 березня 2020 року (а.с. 69).

Ухвалою суду від 4 березня 2020 року закрито підготовче провадження у справі, призначено справу до розгляду по суті на 31 березня 2020 року (а.с. 78).

31 березня 2020 року представник позивача та представник відповідача в судове засідання не з`явились, про місце, дату та час повідомлялись судом належним чином.

31 березня 2020 року на офіційну електрону адресу Донецького окружного адміністративного суду від представника відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку із запровадженням з 12 березня 2020 року на території України карантину через спалах у світі коронавірусу.

Також у клопотанні зазначено, що 20 березня 2020 року на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з огляду на загрозу поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 ухвалено рішення про введення режиму надзвичайної ситуації в Донецькій області.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, про місце, дату та час розгляду справи товариство повідомлялось належним чином, про причини не явки в судове засідання, призначене на 31 березня 2020 року, представника позивача, суду не повідомлено.

Розглядаючи клопотання відповідача про відкладення розгляду справи суд зазначає наступне.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Суд зазначає, що представники відповідача з`являлись у всі судові засідання, призначені судом в межах даної справи, отже неявка представника Головного управління ДПС у Донецькій області у судове засідання 31 березня 2020 року є першою неявкою.

Вирішуючи питання щодо поважності неявки сторони позивача в судове засідання 31 березня 2020 року, суд зазначає наступне.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 установлено з 12 березня до 3 квітня 2020 року на усій території України карантин.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року № 215 внесені зміни до постанови № 211, якими текст постанови викладений в новій редакції, відповідно до якої з 16 березня 2020 року заборонено: відвідування закладів освіти її здобувачами до 3 квітня 2020 року; проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування; роботу суб`єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, […] крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв`язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту; регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями); введені обмеження щодо максимальної кількості осіб, які можуть перевозитись загальним транспортом. […].

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року № 239 внесені зміни до постанови № 211, якою, крім іншого, внесені зміни щодо роботи суб`єктів господарювання та продовжено термін дії карантину до 24 квітня 2020 року.

Рішенням Ради суддів України від 17 березня 2020 року затверджено рекомендації щодо особливого режиму роботи судів на період карантину, відповідно до яких на період з 16 березня до 3 квітня судам рекомендовано запровадити заходи, спрямовані на зменшення негативних наслідків, викликаних спалахом вірусної інфекції COVID-19 , зокрема: роз`яснення громадянам щодо можливості відкладення розгляду справ у зв`язку із карантинними заходами та можливість розгляду справ в режимі відеоконференції; обмеження допуску у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель; ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи за наявності такої технічної можливості здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, заяви про ознайомлення приймати через дистанційні засоби зв`язку; зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня; за можливості здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, у порядку письмового провадження; надання учасниками справи необхідних документів (позовних заяв, заяв, скарг, відзивів, пояснень, клопотань тощо) до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі Електронний суд , поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку; можливості учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами; утримання від відвідування приміщень суду, особливо за наявності захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання тощо).

Рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 20 березня 2020 року з огляду на загрозу поширення гострої респіраторної хвороби НОМЕР_1 введено режим надзвичайної ситуації в Донецькій області (https://dn.gov.ua/ua/news/u-doneckij-oblasti-vvedenij-rezhim-nadzvichajnoyi-situaciyi).

На підставі викладеного вище, суд дійшов висновку, клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 205, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача про відкладення судового розгляду справи - задовольнити.

Відкласти судовий розгляд справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю БКС Експрес до Головного управління ДПС у Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення та призначити судове засідання у справі на 28 квітня 2020 року о 12-00 год, яке відбудеться в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н.П. Волгіна

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.03.2020
Оприлюднено31.03.2020
Номер документу88498512
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/14419/19-а

Рішення від 01.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 04.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 10.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 27.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 14.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 31.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 04.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 29.01.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні