Ухвала
від 06.04.2020 по справі 615/857/18
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження 2/631/164/20

справа № 615/857/18

У Х В А Л А

про відкладення розгляду справи

06 квітня 2020 року селище міського типу Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Трояновської Т. М.,

за участю секретаря судового засідання М`ячиної Ю. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань приміщення Нововодолазького районного суду Харківської області цивільну справу в порядку загального позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю фірма Омега плюс , Товарної біржі Ресурс - Інформ , приватного нотаріуса Валківського районного нотаріального округу Харківської області Дем`янченко В.О., із залученням до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на боці позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія ІФГ Капітал , про визнання недійсним та скасування результатів аукціону, визнання недійсним свідоцтва про придбання нерухомого майна,

ВСТАНОВИВ:

23 квітня 2019 року за вхідним № 2909/19-вх з Валківського районного суду Харківської області надійшла цивільна справа № 615/857/18 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю фірма Омега плюс , Товарної біржі Ресурс - Інформ , приватного нотаріуса Валківського районного нотаріального округу Харківської області Дем`янченко В. О. про визнання недійсним та скасування результатів аукціону, визнання недійсним свідоцтва про придбання нерухомого майна.

Відповідно до позовної заяви позивач просить визнати недійсним та скасувати результати аукціону з продажу майна Товариства з обмеженою відповідальністю Валківський завод продтоварів ГАЛС , проведеного Товарною біржею Ресурс - Інформ , результати якого оформлені протоколом № 1 від 23 червня 2014 року про проведення відкритих торгів у формі аукціону, визнати недійсним свідоцтва про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів, видане приватним нотаріусом Валківського нотаріального округу Харківської області Дем`янченко В. О. 27 серпня 2014 року.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23 квітня 2019 року головуючим суддею визначено суддю Трояновську Т. М.

Ухвалою Нововодолазького районного суду Харківської області від 24 квітня 2019 року справу прийнято до провадження суддею Трояновською Т. М. у зв`язку із зміною складу суду та враховуючи положення статті 32 Цивільного процесуального кодексу України, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

17 липня 2019 року Нововодолазьким районним судом Харківської області постановлено ухвалу про задоволення клопотання позивача та залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на боці позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія ІФГ Капітал .

Ухвалою Нововодолазького районного суду Харківської області від 20 серпня 2019 року закрите підготовче провадження у вищевказаній цивільній справі та призначено справу до судового розгляду.

Позивач ОСОБА_1 та його представник у судове засідання не з`явились, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлявся відповідно до приписів статті 128 та частини 3 статті 240 Цивільного процесуального кодексу України. 25 березня 2020 року представник позивача - адвокат Іванцов Я. І. на електронну адресу суду надіслав клопотання, що було зареєстроване за вхідним № ЕП-451/20-вх., відповідно до якого просив суд здійснювати судове засідання, що призначене на 06 квітня 2020 року на 15 годину 30 хвилин без його участі.

Уповноважений представник Товариства з обмеженою відповідальністю фірма Омега плюс у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлявся відповідно до вимог статті 128 та частини 3 статті 240 Цивільного процесуального кодексу України. Відповідно до телефонограми, надісланої на адресу суду 06 квітня 2020 року представник Товариства з обмеженою відповідальністю фірма Омега плюс - Шабанова С.О. просила суд відкласти розгляд справи на іншу дату, у зв`язку з запровадженням в Україні карантину через спалах у світі коронавірусу.

Уповноважений представник Товарної біржі Ресурс - Інформ у судове засідання не з`явився, хоча про дату, час і місце розгляду справи були сповіщені завчасно відповідно до вимог статті 128 Цивільного процесуального кодексу України, але матеріали справи не містять доказів вручення відповідачу повідомлення про дату, час і місце розгляду справи.

Приватний нотаріус Валківського районного нотаріального округу Харківської області Дем`янченко В. О. у судове засідання теж не з`явилась, хоча про дату, час і місце розгляду справи була сповіщена завчасно відповідно до вимог статті 128 Цивільного процесуального кодексу України. 18 липня 2019 року на адресу суду надійшов відзив на позовну заяву ОСОБА_1 від приватного нотаріуса Валківського районного нотаріального округу Харківської області Дем`янченко В.О., що був зареєстрований за вхідним № 4965/19 - вх., відповідно до якого нотаріус повідомила, що вважає позов в частині визнання недійсним свідоцтва про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів, виданого 27 серпня 2014 року за реєстровим № 691, таким, що не підлягає задоволенню. Крім того, приватний нотаріус Валківського районного нотаріального округу Харківської області Дем`янченко В. О. просила здійснювати судовий розгляд справи без її участі, зазначивши, позовні вимоги про визнання недійсним та скасування результатів аукціону з продажу майна Товариства з обмеженою відповідальністю Валківський завод продтоварів ГАЛС , проведеного Товарною біржою Ресурс - інформ не чіпають її прав та обов`язків, оскільки у неї відсутня юридична зацікавленість з цього приводу через те, що нотаріус не знаходиться у правових відносинах з позивачем та відповідачами, спір між якими вирішується у судовому порядку.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на боці позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія ІФГ Капітал у судове засідання не з`явились, хоча про дату, час і місце розгляду справи були сповіщені завчасно відповідно до вимог статті 128 Цивільного процесуального кодексу України, про що свідчить повідомлення про вручення рекомендованого поштового відправлення, отримане уповноваженою особою 20 березня 2020 року.

Отже, всебічно, повно та об`єктивно з`ясувавши обставини справи та всі фактичні данні, які мають значення для вирішення питання про проведення судового засідання або про його відкладення, перевіривши їх доказами, безпосередньо дослідженими у судовому засіданні, що відповідають вимогам закону про їх належність, допустимість, достовірність та достатність, а саме: дослідивши матеріали справи, що містять наявні в ній письмові докази, -суд вважає, що судове засідання слід відкласти з наступних підстав.

Імперативними приписами частина 2 статті 258 Цивільного процесуального кодексу України встановлено, що процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Частина 1 статті 240 Цивільного процесуального кодексу України зобов`язує суд відкласти розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Зокрема, пунктом 2 частини 2 статті 223 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

На адресу суду від представника відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю Омега Плюс надійшло клопотання про відкладення розгляду справи через спалах в Україні гострої респіраторної хвороби COVID - 19.

Також суд бере до уваги , що на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2020 року № 255), відповідно до статті 29 Закону України Про захист населення від інфекційних хвороб , з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року з 12 березня 2020 року до 24 квітня 2020 року на усій території України запроваджено карантин.

Поряд з вищевикладеним, суд вважає за необхідне підкреслити, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю (стаття 3 Конституції України).

Стаття 27 Основного Закону України передбачає обов`язок держави - захищати життя людини.

Листом голови Ради Суддів України № 9рс-186/20 від 16 березня 2020 року встановлено особливий режим судів України та роз`яснено громадянам можливість відкладення розгляду справ у зв`язку з карантинними заходами.

Положеннями статті 211 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що розгляд справи відбувається в судовому засіданні. Про місце, дату і час судового засідання суд повідомляє учасників справи. Учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

Матеріали справи не містять заяв від усіх учасників справи, зокрема позивача ОСОБА_1 та уповноважених представників відповідачів - Товариства з обмеженою відповідальністю Омега плюс та Товарної біржи Ресурс - Інформ про розгляд справи за їх відсутності. При цьому, представник Товариства з обмеженою відповідальністю Омега плюс наполягає на відкладенні розгляду справи на іншу дату, у зв`язку із неможливістю бути присутнім у судовому засіданні.

За таких обставин, беручи до уваги той факт, що жоден з учасників справи до зали судових засідань не з`явився, представник відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю Омега плюс звернулась з відповідними клопотанням про відкладення проведення судового засідання, ураховуючи поважність причин такого відкладення, зокрема запровадження на всій території України карантинних заходів, з метою мінімізації ризиків розповсюдження гострих респіраторних захворювань, суд вважає за необхідне заявлене клопотання задовольнити та відкласти судове засідання у даній справі на іншу дату з метою надання учасникам справи можливості реалізувати свої процесуальні права.

Відповідно до частини 3 статті 240 Цивільного процесуального кодексу України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесу, повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, судом, відповідно до частини 2 статті 247 Цивільного процесуального кодексу України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Керуючись статтями 223, 240, 247, 258 - 261, 275, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Відкласти розгляд справи № 615/857/18, провадження 2/631/164/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю фірма Омега плюс , Товарної біржі Ресурс - Інформ , приватного нотаріуса Валківського районного нотаріального округу Харківської області Дем`янченко В. О., із залученням до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на боці позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційна компанія ІФГ Капітал , про визнання недійсним та скасування результатів аукціону, визнання недійсним свідоцтва про придбання нерухомого майна, що розглядається в порядку загального позовного провадження на 15 годину 00 хвилин 08 травня 2020 року.

Розгляд справи здійснювати у приміщенні Нововодолазького районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, Нововодолазький район, селище міського типу Нова Водолага, вулиця 40 років Перемоги, будинок № 1 з викликом сторін.

Роз`яснити учасникам справи наслідки неявки в судове засідання, передбачені статтею 223 Цивільного процесуального кодексуУкраїни, а саме: неявка у судове засідання будь - якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті на підставі наявних у ній даних чи доказів.

Звернути увагу учасників судового процесу, що відповідно до частини 3 статті 131 Цивільного процесуального кодексу України, зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Т. М. Трояновська

СудНововодолазький районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.04.2020
Оприлюднено07.04.2020
Номер документу88605243
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —615/857/18

Постанова від 13.10.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Постанова від 13.10.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 29.01.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 04.12.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Рішення від 01.10.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Рішення від 01.10.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 06.04.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні