Ухвала
від 17.04.2020 по справі 243/4287/19
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 243/4287/19

Провадження № 1-кс/243/789/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 квітня 2020 року Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Слов`янськ клопотання прокурора третього відділу процесуального керівництва управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань прокуратури Донецької області ОСОБА_3 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

17 квітня 2020 року у Слов`янський міськрайонний суд Донецької області звернувся прокурор третього відділу процесуального керівництва управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань прокуратури Донецької області ОСОБА_3 з клопотанням, в якому зазначено, що 02 листопада 2017 року від ОШ ЦУ СБУ в районі проведення АТО надійшла інформація про те, що службові особи громадського об`єднання «Центр муніципального розвитку міста Добропілля» вчинили розтрату та привласнення грошових коштів даної організації.

Відомості за даним фактом 02 листопада 2017 року було зареєстровано у ЄРДР за № 42017050000000902 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування було встановлено, що 16 квітня 2013 року ОСОБА_4 було проведено державну реєстрацію громадської організації «Центр муніципального розвитку міста Добропілля» (код ЄДРПОУ 38181837). Основною метою діяльності зазначеної неприбуткової організації є сприяння місцевим органам влади та покращення якості життя мешканців Добропільського району через реалізацію програм та окремих проектів, направлених на соціально-економічний розвиток регіону. У 2016 році на рахунки цієї громадської організації від ПАТ «ДТЕК» надійшли грошові кошти у формі благодійної допомоги на суму 111 135 084 грн., 48 565 650 грн. з яких директором даної громадської організації ОСОБА_4 у формі надання безповоротної благодійної допомоги як шляхом безпосереднього перерахування грошових коштів, так і у формі передачі різного роду товарно-матеріальних цінностей було розподілено між 81 фізичними особами-підприємцями, діяльність яких має ознаки фіктивності,адже окремі з них були зареєстровані в 2016 році та після проведення відповідних операцій їх діяльність була припинена.

У ході здійснення тимчасового доступу до речей і документів, які перебували у володінні Добропільської Державної податкової інспекції Покровсько-Добропільського управління Головного управління ДФС у Донецькій області, було вилучено податкову звітність, яка подавалася фізичними особами-підприємцями, та які у період 2016 2018 років отримували від ГО «ЦМР м. Добропілля» благодійну допомогу на закупівлю товарів чи виконання послуг. Згідно проведених почеркознавчих експертиз ряд офіційних документів містять різні за виконанням підписи чи ознаки очевидно підробленого підпису уповноважених осіб.

Так, з висновку експерта Донецького НДІСЕ Донецького науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України «За результатами проведення судово-почеркознавчої експертизи» № 7142-7143 від 17 січня 2020 року слідує, що ряд офіційних документів, які стосуються благодійної допомоги на закупівлю товарів чи виконання послуг, де стороною та замовником виступав ГО «Центр муніципального розвитку м. Добропілля», насправді підписані не фізичними особами-підприємцями ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а ОСОБА_7 , яка є колишнім працівником ГО «Центр муніципального розвитку міста Добропілля».

Крім того, під час досудового розслідування 17 жовтня 2019 року в рамках вказаного кримінального провадження було проведено обшук нежитлових приміщень гуртожитку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , що перебуває на балансі КП «ДСЄЗ» Добропільської міської ради, та знаходиться в управлінні ОСОБА_8 , який є чоловіком ОСОБА_7 , під час якого було виявлено та вилученодокументи, які стосуються діяльності ГО «ЦМР м. Доропілля», чорнові

записи з відомостями щодо фізичних осіб-підприємців, 9 банківських карток, які належать фізичним особам-підприємцям, на рахунки яких ГО «ЦМР м. Добропілля» перераховувалися грошові кошти.

За таких обставин прокурор у своєму клопотанні зазначає, що у слідства є підстави вважати, що бухгалтерські документи, які мають ознаки підробки, печатки, штампи, електронні носії інформації, комп`ютери, які використовувалися для підроблення документів та подання податкової звітності від імені фізичних осіб-підприємців, а також незаконно привласнені грошові кошти, можуть знаходитись за місцем мешкання ОСОБА_7 , а саме у квартирі АДРЕСА_2 , яка становить 1/2 частину цього житлового будинку та належить останній згідно договору дарування від 01 серпня 2017 року, про що свідчить Інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта № 206729151 від 13 квітня 2020 року.

На підставі наведеного та з метою забезпечення повноти, всебічності та неупередженості слідства, на виконання вимог ст. 2 КПК України, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання та вилучення вищевказаних документів, речей та предметів у слідства виникла необхідність у проведенні обшуку вищезазначеної квартири, яка на праві власності належить ОСОБА_7 та знаходиться у її фактичному володінні.

Вислухавши прокурора, суд доходить висновку, що клопотання прокурора про проведення обшуку підлягає задоволенню з наступних підстав.

З приписів ст. 234 КПК України слідує, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Отже враховуючи, що прокурором в судовому засіданні була доведена наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України, а відшукуванні документи, речі та предмети, зазначені прокурором, мають значення доказів для досудового розслідування і можуть знаходитись у вищевказаній квартирі, суд доходить висновку про необхідність задоволення клопотання прокурора та надання, у зв`язку з цим, дозволу на проведення обшуку даної квартири.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

Надати слідчому слідчого відділу СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_9 , прокурорам третього відділу процесуального керівництва управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань прокуратури Донецької області ОСОБА_3 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 дозвіл на проведення обшуку квартири АДРЕСА_2 , яка становить 1/2 частину житлового будинку за цією адресою та на праві власності належить ОСОБА_7 і знаходиться у її фактичному володінні, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання речей і предметів, що можуть мати значення речових доказів по кримінальному провадженню, а саме: комп`ютерної техніки, оригіналів договорів, бухгалтерської та кошторисної документації, печаток, штампів, портативних електронних носіїв інформації флеш-накопичувачів, жорстких дисків, які використовуються для виготовлення фіктивних документів, подання податкової звітності, банківських платіжних карток, які використовуються для зняття готівки по фіктивним договорам, мобільних телефонів, які використовувались для спілкування та передання інформації і містять на собі банківське програмне забезпечення для оформлення платіжних операцій, а також чорнових записів, блокнотів із записами, що містять відомості про паролі доступу до рахунків, баз даних та про проведені господарські операції.

Строк дії даної ухвали становить один місяць до 17 травня 2020 року.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88819940
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —243/4287/19

Ухвала від 25.01.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 25.01.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 15.01.2021

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Залізняк Р. М.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 12.05.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні