Ухвала
від 23.04.2020 по справі 469/101/20
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

23.04.20 Справа №469/101/20 2/469/433/20

У Х В А Л А

23 квітня 2020 року смт.Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Гапоненко Н.О., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ,

та

ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ,

до

Краснопільської сільської ради Березанського району Миколаївської області, місцезнаходження: 57434, Миколаївська область, Березанський район, с.Краснопілля, вул.Шкільна, 33, ЄДРПОУ 02125881,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ДТЕК ТИЛИГУЛЬСЬКА ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ» , місцезнаходження: 01032, м.Київ, вул.Льва Толстого, 57, ЄДРПОУ 42025153,

про визнання протиправним та скасування рішення, -

в с т а н о в и в:

06 лютого 2020 року позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , в інтересах яких діє представник адвокат Приземний С.С., звернулися до Березанського районного суду Миколаївської області з вказаною позовною заявою, у якій просили визнати протиправним та скасувати рішення Краснопільської сільської ради Березанського району Миколаївської області №37 від 17 липня 2019 року, пунктом першим якого відповідачем надано дозвіл ТОВ «ДТЕК ТИЛИГУЛЬСЬКА ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ» на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у довгострокову оренду строком на 49 років для розміщення та експлуатації генеруючої вітроелектростанції на території Краснопільської сільської ради за межами населеного пункту.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач при прийнятті вказаного рішення порушив законні права та охоронювані інтереси позивачів, оскільки відповідно до схеми місця розташування земельної ділянки, на яку отримано дозвіл на розробку проекту відведення, до її складу входять земельні ділянки, що належать їм на праві власності, що підтверджується відповідними кадастровими номерами земельних ділянок та графічними матеріалами, які є на на схемі. Позивачі вважають, що відповідач діяв поза межами своїх повноважень та не у спосіб, що передбачений Конституцією та Законами України.

Ухвалою Березанського районного суду від 10 лютого 2020 року відмовлено у відкритті провадження у справі за вказаним позовом на підставі п.1 ч.1 ст.186 ЦПК України, оскільки заява не підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Постановою Миколаївського апеляційного суду від 31 березня 2020 року за апеляційною скаргою позивачів ухвалу Березанського районного суду від 10 лютого 2020 року скасовано, а справу направлено для продовження розгляду до суду першої інстанції.

За таких обставин позовна заява підлягає прийняттю судом до провадження.

На підставі ст.ст.19, 274 ЦПК України справа повинна бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження як така, що є справою незначної складності.

Згідно з ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, з метою повного та всебічного встановлення обставин справи суд вважає за необхідне призначити розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.187 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін та третьої особи на 13.00 год. 12 січня 2021 року у приміщенні Березанського районного суду Миколаївської області (57401, смт.Березанка Миколаївської області, вул.Центральна, 58), зала судових засідань № 2.

Визначити резервну дату судового засідання о 14.00 год. 23 лютого 2021 року.

Відповідач має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду відзив на позовну заяву, до якого додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Відповідач також може у вказаний строк подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву має право надати суду відповідь на відзив та надати відповідні докази і підтвердження направлення відповіді на відзив і доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив має право надати суду заперечення на відповідь на відзив з підтвердженням направлення заперечень учасникам справи.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову чи відзиву не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали чи відзиву.

Відповіді на відзив, заперечення та пояснення подаються у порядку, встановленому для подання відзиву.

Відповідно до пункту 3 розділу ХІІ "Прикінцеві положення" ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 49, 83, 84, 170, 178, 179, 180, 181, 185, 210, 222, 253, 275, 284, 325, 354, 357, 360, 371, 390, 393, 395, 398, 407, 424 цього Кодексу, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, подання заяви про перегляд заочного рішення, повернення позовної заяви, пред`явлення зустрічного позову, заяви про скасування судового наказу, розгляду справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.

Роз"яснити сторонам положення ч.ч.3, 4 ст.12 ЦПК України, а саме що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом, та несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, що їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копії іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформація щодо справи, що розглядається, може бути отримана учасниками справи на офіційному порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки Березанського районного суду http://court.gov.ua/fair/sud1403/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення23.04.2020
Оприлюднено24.04.2020
Номер документу88899024
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —469/101/20

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Постанова від 31.03.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Постанова від 31.03.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 17.03.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні