Ухвала
від 05.05.2020 по справі 403/57/20
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 403/57/20

Провадження №2/403/79/20

У Х В А Л А

05 травня 2020 р. Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді: Годованець І. А.

при секретарі: Дорошенко В.В.

з участю:

позивача ОСОБА_1

представника позивача: ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт. Устинівка у режимі відеоконференції з Довгинцівським районним судом м. Кривий Ріг Дніпропетровської області у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 , третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_1 , до ОСОБА_4 про розірвання договору оренди Ѕ частки землі , клопотання представника позивача ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції,-

В С Т А Н О В И В :

Позивачем ОСОБА_3 подано до суду позов до відповідача ОСОБА_4 про розірвання договору оренди Ѕ частки землі. Позовні вимоги мотивуються тим, що орендна плата за землю - це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі. Розмір, умови і строки внесення орендної плати за землю встановлюються за згодою сторін у договорі оренди. Орендна плата справляється у грошовій формі. Зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору.Підставою для припинення права користування земельною ділянкою є систематична несплата орендної плати. На вимогу однієї із сторін договір оренди землі може бути достроково розірваний за рішенням суду в разі невиконання однією із сторін обов`язків, передбачених умовами договору. У підготовче засідання позивач ОСОБА_3 не з`явився, про день та час судового засідання повідомлений. У підготовчому засіданні представник позивача (адвокат) Чепурнов Віталій Іванович вважає, що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

У підготовчому засіданні третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_1 вважає, що клопотання представника позивача ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

У підготовче засідання відповідач ОСОБА_4 не з`явився, про день та час судового засідання повідомлений, заяви про відкладення, проведення у його відсутність підготовчого засідання не подано. Заслухавши учасників справи, ознайомившись з матеріалами справи, судом встановлено наступні обставини.

Частинами 1,2,3,4 ст.212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. При встановлених обставинах, клопотання представника позивача ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні по цивільній справі в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.212, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Задовольнити клопотання представника позивача ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Судовий розгляд по суті цивільної справи за позовом ОСОБА_3 , третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_1 , до ОСОБА_4 про розірвання договору оренди Ѕ частки землі провести в режимі відеоконференції.

Доручити Довгинцівському районному суду м. Кривий Ріг Дніпропетровської області забезпечити проведення судового засідання цивільної справи у режимі відеоконференції з участю позивача ОСОБА_3 , представника позивача ОСОБА_2 , третьої особи на стороні позивача ОСОБА_1 з Устинівським районним судом Кіровоградської області 28 травня 2020 року о 14.30 год.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надсилається Довгинцівському районному суду м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, який зобов`язаний організувати її виконання.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І. А. Годованець

СудУстинівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення05.05.2020
Оприлюднено06.05.2020
Номер документу89080132
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —403/57/20

Постанова від 26.11.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 25.11.2020

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Постанова від 06.11.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 22.07.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Рішення від 03.06.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Рішення від 03.06.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 05.05.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 05.05.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні