Ухвала
від 06.05.2020 по справі п/811/446/16
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

06 травня 2020 року м. Кропивницький Справа № П/811/446/16

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Приватного акціонерного товариства «Креатив» до Кропивницької об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області про скасування податкових повідомлень-рішень, -

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство Креатив звернулось до суду з позовом до Кропивницької об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області про скасування податкових повідомлень-рішень від 08.12.2015 № 0001092204 та № 0001102204.

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 31 серпня 2016 року, залишеною без змін ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 27 квітня 2017 року, адміністративний позов задоволено повністю. Скасовано податкове повідомлення-рішення Кропивницької об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області від 8 грудня 2015 року № 0001092204. Скасовано податкове повідомлення-рішення Кропивницької об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області від 8 грудня 2015 року № 0001102204.

Постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду Постанову Кіровоградського окружного адміністративного суду від 31 серпня 2016 року та ухвалу Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 27 квітня 2017 року у справі № П/811/446/16 скасувати, а справу направити на новий розгляд до суду першої інстанції.

Ухвалою від 08 квітня 2020 року прийнято справу до розгляду та призначено підготовче судове засідання.

Сторони в судове засідання не з`явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Сторони подали клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з запровадженням на території України карантину.

Фіксування судового засідання відповідно до ст. 229 КАС України не здійснювалося, та керуючись приписами п. 10 ч. 1 ст. 4 та ч. 9 ст. 205 КАС України судом вирішено здійснювати розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідно до п.2 ч.2 ст. 205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

З 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні запроваджено карантин через спалах у світі коронавірусу.

Відповідно до ч.3 Прикінцевих положень КАС України строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про відкладення розгляду справи на період дії на території України карантину.

Крім того, представником Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області заявлено клопотання про заміну первісного відповідача правонаступником та витребування доказів.

Щодо заміни сторони по справі правонаступником.

28 квітня 2020 року представником Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області подано до суду клопотання, в якому просить здійснити процесуальне правонаступництво - замінити первісного відповідача по адміністративній справі № П/811/446/16 Кропивницька об`єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області правонаступником - належним відповідачем по справі - Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області.

Згідно із відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Кропивницька об`єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області припинена шляхом реорганізації та приєднання до Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області.

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Головне управління ДФС у Кіровоградській області перебуває в стані припинення.

Пунктом 3 Постанови КМУ України від 19 червня 2019 р. № 537 визначено територіальні органи Державної податкової служби правонаступниками майна, прав та обов`язків територіальних органів Державної фіскальної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови, у відповідних сферах діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, враховуючи вибуття відповідача у зв`язку з реорганізацією, суд дійшов висновку про заміну даної сторони правонаступником - Головним управлінням Державної податкової служби у Кіровоградській області.

Щодо витребування доказів.

28 квітня 2020 року представником Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області подано до суду клопотання, в якому просить витребувати від ТОВ Зороківське письмову інформацію та докази в її обґрунтування щодо фактичних обставин укладання та виконання договірних умов з ПрАТ Креатив у період: з 01.01.2012 року по 31.12.2014 року.

Обґрунтовуючи дане клопотання представник Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області вказує, що при перегляді даної справи Верховним судом, останній вказав на необхідність, зокрема, встановлення факту реальності виконання вказаним підприємством-контрагентом договірних зобов`язань з ПрАТ Креатив щодо фактичних обставин поставки ТМЦ.

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ Зороківське (ЄДРПОУ 35684787) припинено у зв`язку з банкрутством без правонаступника.

З огляду на неможливість витребувати зазначені в клопотанні представником Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області докази через те, що ТОВ Зороківське (ЄДРПОУ 35684787) припинено у зв`язку з банкрутством без правонаступника, суд відмовляє в задоволенні клопотання про витребування доказів.

Керуючись ст. 52, 205,223 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області про заміну сторони по справі правонаступником - задовольнити.

Замінити Кропивницьку об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області її правонаступником - Головним управлінням Державної податкової служби у Кіровоградській області.

Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

У задоволенні клопотання Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області про витребування доказів - відмовити.

Відкласти розгляд справи та призначити підготовче судове засідання на 02 червня 2020 року о 10:30 год. в приміщені Кіровоградського окружного адміністративного суду, за адресою: вул. Велика Перспективна, 40, 7 поверх, зал судового засідання № 1.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала суду, в частині заміни сторони по справі, може бути оскаржена до Третього апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції в 15-денний строк з дня з дня її проголошення.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Кіровоградський окружний адміністративний суд.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду К.М. Притула

Дата ухвалення рішення06.05.2020
Оприлюднено08.05.2020
Номер документу89110043
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —п/811/446/16

Постанова від 13.09.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Ухвала від 22.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Ухвала від 28.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Постанова від 12.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 15.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 14.08.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Рішення від 17.06.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні