Ухвала
від 08.05.2020 по справі 810/1276/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

08 травня 2020 року м. Київ №810/1276/18

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Басая О.В., розглянувши у порядку письмового провадження подання державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про заміну сторони виконавчого провадження, яка подана в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області про визнання неправомірною відмову та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

На розгляді в Київському окружному адміністративному суді перебував адміністративний позов ОСОБА_1 до Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області про:

- визнання неправомірною відмову в перерахунку пенсії ОСОБА_1 , згідно з довідкою ВАТ "Сквира-Авто" про заробітну плату за роботу в зоні відчуження ЧАЕС від 24.07.2006 №130;

- зобов`язання здійснити перерахунок та подальше нарахування пенсії ОСОБА_1 виходячи з суми заробітної плати за період виконання ним робіт з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в сумі 188 (сто вісімдесят вісім) руб. 75 коп., на підставі довідки ВАТ "Сквира-Авто" №130 від 24.07.2006, відповідно до статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, як постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", починаючи з 16.09.2017, з врахуванням вже виплачених сум.

Відповідно до рішення від 04 липня 2018 року, Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні вказаного адміністративного позову ОСОБА_1 .

Згідно з рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду від 07.11.2018, апеляційна скарга ОСОБА_1 задоволена, а рішення Київського окружного адміністративного суду від 04 липня 2018 року - скасоване та ухвалене нове рішення, яким позовні вимоги ОСОБА_1 до Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області про визнання неправомірною відмову та зобов`язання вчинити певні дії - задоволені. А саме, суд:

визнав неправомірною відмову Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області в перерахунку пенсії ОСОБА_1 , згідно довідки ВАТ "Сквира-Авто" про заробітну плату за роботу в зоні відчуження ЧАЕС від 24.07.2006 №130;

зобов`язав Сквирське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області здійснити перерахунок та подальше нарахування пенсії ОСОБА_1 виходячи з суми заробітної плати за період виконання ним робіт з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в сумі 188 (сто вісімдесят вісім) руб. 75 коп., на підставі довідки ВАТ "Сквира-Авто" №130 від 24.07.2006, відповідно до статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, як постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", починаючи з 16.09.2017, з врахуванням вже виплачених сум.

07 травня 2019 року Київський окружний адміністративний суд видав виконавчий лист №810/1276/18 щодо виконання зазначеного рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 07.11.2018.

28 квітня 2020 року на адресу суду від державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) надійшло подання про заміну сторони виконавчого провадження, у якім державний виконавець просить замінити сторону виконавчого провадження - боржника, з Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України у Київській області на Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області. Відповідно до постанови головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області від 26.06.2019 ВП №59414841, копія якої додана до зазначеного подання державного виконавця, відкрите виконавче провадження з виконання виконавчого листа Київського окружного адміністративного суду від 07.05.2019 №810/1276/18.

Згідно з ухвалою від 30.04.2020, суд призначив судове засідання щодо розгляду вказаного подання державного виконавця на 07.05.2020. У судовому засіданні 07.05.2020 суд прийняв рішення про розгляд питання про заміну сторони виконавчого провадження у порядку письмового провадження, про що постановив протокольну ухвалу.

Розглянувши подання державного виконавця про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Положеннями статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України передбачена заміна сторони виконавчого провадження.

Так, згідно з частиною першою цієї ж статті, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Також, частиною четвертою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Положеннями частин першої, другої та п`ятої статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 №1404-VIII визначено, що сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник.

Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення.

Уразі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною четвертою статті 87 Цивільного кодексу України встановлено, що юридична особа вважається створеною з дня її державної реєстрації.

Згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Відповідно до частини п`ятої цієї ж статті, юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Отже, підставою для заміни сторони у виконавчому провадженні є її вибуття та підтвердження обставин правонаступництва.

Постановою Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" від 22.08.2018 №628 затверджений Перелік територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом приєднання. Відповідно до вказаного переліку, Сквирське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області реорганізоване шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Київській області.

Із витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 29.04.2020, який виготовлений судом, суд встановив, що 21.08.2019 вчинений запис про державну реєстрацію припинення Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.

Таким чином, матеріалами справи підтверджується наявність, визначених Кодексом адміністративного судочинства України, підстав для заміни сторони у виконавчому провадженні, відкритому на підставі виконавчого листа Київського окружного адміністративного суду від 07.05.2019 №810/1276/18, а саме, боржника - Сквирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області.

З огляду на зазначене, суд вважає за необхідне задовольнити подання державного виконавця про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 294, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Подання державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження, відкритого на підставі виконавчого листа Київського окружного адміністративного суду від 07.05.2019 №810/1276/18, а саме, боржника - Сквирське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області (місцезнаходження 09001, Київська область, Сквирський район, місто Сквира, вул. Богачевського, буд. 18, код ЄДРПОУ 41249465) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області (місцезнаходження 04071, м. Київ, Подільський район, вул. Ярославська, буд. 40, код ЄДРПОУ 22933548).

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам), державному виконавцеві та заінтересованій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Київський окружний адміністративний суд.

Згідно з пунктом 3 розділу VI "Прикінцеві положення" Кодексу адміністративного судочинства України, процесуальні строки, визначені цією ухвалою, продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Суддя Басай О.В.

Дата ухвалення рішення08.05.2020
Оприлюднено09.05.2020
Номер документу89134214
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання неправомірною відмову та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —810/1276/18

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 01.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 01.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 29.01.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 26.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 21.12.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Постанова від 07.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 18.10.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 16.08.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні