Ухвала
від 15.05.2020 по справі 140/199/20
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення до участі у справі відповідача

15 травня 2020 року ЛуцькСправа № 140/199/20 Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Валюха В.М., розглянувши у письмовому провадженні з власної ініціативи питання про залучення до участі у справі другого відповідача в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся з позовом до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про визнання протиправними дій щодо ненарахування та невиплати щомісячної страхової виплати по втраті працездатності за період з 01.12.2014 по грудень 2018 року (включно) та зобов`язання здійснити нарахування та виплату щомісячної страхової виплати по втраті працездатності за період з 01.12.2014 року по грудень 2018 року (включно).

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 11.02.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у даній справі, судовий розгляд справи ухвалено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

10.03.2020 на адресу суду від відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області надійшов відзив на позовну заяву (вих. № 832/10-1 від 03.03.2020), у якому відповідач позов не визнав, вказавши, що позивач як внутрішньо переміщена особа не звертався до відповідача із заявою про виплату раніше призначених страхових виплат та продовження раніше призначеної страхової виплати. При цьому, страхова справа ОСОБА_1 зберігається у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Лугутинському районі Луганської області, яке не перемістилося на підконтрольну владі України територію, та яке є самостійною юридичною особою. Тобто, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області не є належним відповідачем у даній справі.

Інших заяв по суті справи на адресу суду від учасників справи не надходило.

Дослідивши письмові докази та заяви по суті справи, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у даній справі як відповідача Луцьке міське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, з огляду на таке.

Відповідно до частини третьої статті 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Як вбачається із матеріалів справи, страхова справа ОСОБА_1 зберігається у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Лугутинському районі Луганської області, яке не перемістилося на підконтрольну владі України територію, та яке є самостійною юридичною особою. Позивач ОСОБА_1 не звертався до відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області із заявою про виплату раніше призначених страхових виплат.

Разом з тим, із заявою про нарахування та виплату страхових виплат по втраті працездатності з січня 2014 року по грудень 2018 року позивач звернувся 22.11.2019 саме до Луцького міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (де з 22.01.2019 знаходиться на обліку та отримує страхові виплати), та листом від 02.12.2019 № 15-03-01/1749 вказане міське відділення повідомило позивача про відсутність правових підстав для нарахування та виплати коштів за попередні роки.

Відтак, оскільки позов подано до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області, але при цьому позивач не звертався до вказаного відповідача із заявою про виплату раніше призначених страхових виплат та на даний час перебуває на обліку в Луцькому міському відділенні Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, яке відмовило позивачу у нарахуванні та виплаті страхових виплат по втраті працездатності з січня 2014 року по грудень 2018 року, тобто позовні вимоги пред`явлені до неналежного відповідача, тому зазначене міське відділення необхідно залучити до участі у справі як другого відповідача.

Керуючись статтями 48, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі як другого відповідача Луцьке міське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (43026, Волинська область, м. Луцьк, вул. Кравчука, 22в, код ЄДРПОУ ВП - 41443488).

Судовий розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області, Луцького міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії продовжити проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Встановити відповідачу Луцькому міському відділенню Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області строк для подання до суду відзиву на позовну заяву та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу ОСОБА_1 та відповідачу Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області - до 29.05.2020.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання копії відзиву відповідача Луцького міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області на позовну заяву для подання до суду відповіді на відзив та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів відповідачам.

Встановити відповідачам триденний строк з дня отримання копії відповіді на відзив для подання до суду заперечень проти відповіді на відзив та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до нього доказів позивачу.

Витребувати у відповідача Луцького міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких ОСОБА_1 з 22.01.2019 продовжуються виплачуватися раніше призначені страхові виплати, та встановити строк для подання витребуваних доказів - до 29.05.2020.

Роз`яснити, що письмові докази подаються безпосередньо до суду в оригіналі або належним чином засвідченій копії з дотриманням вимог статей 79, 94 КАС України, пункту 5.27 Національного стандарту України Вимоги до оформлювання документів. ДСТУ 4163-2003 , затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 № 55 (відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту 23).

Копію ухвали направити учасникам справи, а відповідачу Луцькому міському відділенню Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області - також копію позовної заяви з додатками та відзиву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя В.М.Валюх

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.05.2020
Оприлюднено18.05.2020
Номер документу89247223
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —140/199/20

Постанова від 25.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 24.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 24.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Рішення від 23.07.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 03.06.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 15.05.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 11.02.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні