Ухвала
від 15.05.2020 по справі 520/6732/19
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

15 травня 2020 р. Справа № 520/6732/19

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бабаєва А.І. розглянувши в письмовому провадженні в м.Харкові заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» про залишення без розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» про заміну сторони виконавчого провадження та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» до Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області, Державної фіскальної служби України про скасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

05.05.2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення по справі, в якій просило суд:

- допустити заміну ГУ ДФС у Харківській області, як сторони по справі і боржника у виконавчому провадженні правонаступником - ГУ ДПС у Харківській області;

- допустити заміну ДФС України як сторони по справі і боржника у виконавчому провадженні правонаступником - ДПС України;

- встановити судовий контроль за виконанням рішення Харківського окружного адміністративного суду від 23.09.2019 по справі № 520/6732/19, зобов`язавши ДПС України протягом 10 робочих днів з дня отримання цієї ухвали подати безпосередньо до суду звіт про виконання судового рішення.

12.05.2020 року представником Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» до суду подано заяву про залишення без розгляду клопотання про зобов`язання суб`єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення, в якій просив суд клопотання про встановлення судового контролю за виконанням рішення Харківського окружного адміністративного суду від 23.09.2019 по справі № 520/6732/19, заміну ГУ ДФС у Харківській області, ДФС України як сторони по справи і боржника у виконавчому провадженні правонаступниками залишити без розгляду та повернути заявнику - ТОВ Лінктрейдінг .

В судове засідання сторони не прибули, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Згідно з ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Так, суд приходить до висновку про можливість розгляду заяви представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» про залишення без розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» про заміну сторони виконавчого провадження та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення по справі у порядку письмового провадження.

Суд, дослідивши матеріали справи, проаналізувавши докази у їх сукупності, вважає, що заява про залишення заяви про заміну сторони виконавчого провадження та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення по справі без розгляду підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно пункту 5 частини 1 статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Тому, на думку суду, вищевказана заява підлягає задоволенню, як така, що не суперечить вимогам закону і не порушує прав інших осіб та є підставою для залишення заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» про заміну сторони виконавчого провадження та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення по справі без розгляду.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 240, ст. 248, ст. 256, ст. 293, ст. 295, ст. 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» про залишення без розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» про заміну сторони виконавчого провадження та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» до Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області, Державної фіскальної служби України про скасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії - задовольнити.

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» про заміну сторони виконавчого провадження та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінктрейдінг» до Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області, Державної фіскальної служби України про скасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду із врахуванням приписів Закону України № 540-IX від 30 березня 2020 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Бабаєв А.І.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.05.2020
Оприлюднено18.05.2020
Номер документу89249379
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/6732/19

Ухвала від 15.05.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 06.05.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 28.12.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 03.12.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 13.11.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Рішення від 10.10.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Рішення від 10.10.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Рішення від 23.09.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Рішення від 23.09.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 10.09.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні