Ухвала
від 20.05.2020 по справі 371/992/19
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.05.2020 Єдиний унікальний № 371/992/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2020 року м. Миронівка

ЄУН 371/992/19

Провадження № 2/371/124/20

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

за участі секретаря судових засідань Сахненко О.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності, поділ житлового будинку ,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Миронівського районного суду Київської області перебуває вказана цивільна справа . Предметом спору є житловий будинок під номером АДРЕСА_1 .

До початку підготовчого засідання позивач подав до суду письмову заяву про збільшення позовних вимог, відповідач подала заяву про відкладення підготовчого засідання.

Заява позивача про збільшення позовних вимог оплачена судовим збором.

Згідно правил пункту 2 частини 2 статті 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини 5 вказаної статті у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Вказаних вимог представником позивача дотримано.

Підстави для відкладення підготовчого засідання визначені частиною 2 статті 198 ЦПК України.

За правилами вказаної статті суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках:

1) визначених частиною 2 статті 223 цього Кодексу;

2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною 2 статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З огляду на ті обставини, що позивачем подану заяву про збільшення позовних вимог, суд позбавлений можливості провести підготовче засідання та вирішити питання, визначені частиною 2 статті 197 ЦПК України.

Оскільки вказані питання не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні, наявні підстави для відкладення підготовчого засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49, 189, 197, 198 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Відкласти підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності, поділ житлового будинку , до 10 години 6 липня 2020 року .

Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Миронівського районного суду Київської області за адресою: вулиця Першотравнева, 3 міста Миронівка Київської області.

Згідно правил статті 191 ЦПК України відповідачу пропонується подати відзив протягом п`яти днів із дня отримання заяви про збільшення позовних вимог.

Відповідно до вимог статті 191 ЦПК України у вказаний строк відповідач має право надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити сторонам, що за правилами частини 5 статті 49 ЦПК України у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини 2, частинами 3, 4 цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

За частинами 1, 9 статті 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, що їх подає, іншим учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://mr.ko.court.gov.ua/sud1017/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис Л.О. Капшук

Згідно з оригіналом.

Суддя Л.О. Капшук

Дата ухвалення рішення20.05.2020
Оприлюднено22.05.2020
Номер документу89355356
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/992/19

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 06.07.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 06.07.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 18.11.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні